30. Spar Budapest Maraton
Csere Gáspár 5 km-en győztes, a női és férfi maraton váltó szintén az élen végzett meggyőző fölénnyel
Koch Domonkos 5 km-en második, Csontos Imre 10 km-en második

 

 

 

A BEAC futói számára ez a jubileumi verseny ünnepnapot jelentett az első és második napon egyaránt. Az első napon olimpiai szintidős maraton futónk Csere Gáspár 5 km-es győzelme és Koch Barnabás második helyezése ezen a távon egyaránt bizonyította, hogy a BEAC közép-és hosszútávfutóival minden távon számolni kell. Az első nap sikerei megadták az alaphangulatát a második napnak, ahol férfi, és női maraton váltónkra várt az a feladat, hogy amit elképzeltek, azt meg is valósítsák. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy egyesületen belül úgy a női, mint a férfiváltó egyaránt nyerjen. Nem beszélve arról, hogy mindkét esetben nagy különbséggel győzték le a verseny összes váltóját. Igazi csapatokat alkottak, ahol nem csak önmagukért, hanem a csapatért, valamint a BEAC sikeréjért futottak. Ezek a négy fős csapatok különböző korosztályú versenyzőkből álltak, ragyogó egységet alkotva okoztak örömöt mindannyiunk számára.
 A női csapat következő versenyzőkből állt:
Ferencz Kata-aki ebben az esztendőben már számtalan győzelmet aratott, és rendkívül jó évet zárt.
Molnár Valéria- számára minden verseny újabb, és újabb előrelépést jelent, ebben az esztendőben sikert sikerre halmozott. Ennek a váltónak méltó tagja volt, és sokat hozzátett a győzelemhez.
Hajdú Anna- hosszan tartó sérülése után újból kitűnően versenyez, céltudatosságával, teljes mértékű eltökéltségével fontos szerepet játszik szakosztályunk életében.
Kenesei Zsanett- róla mindenki tudja, hogy 800, és 1500 méteren, és a 4x800 méteres BEAC-os női váltó tagjaként ebben az évben is milyen sok győzelmet aratott. Az elmúlt versenyeken bizonyította, hogy a hosszabb távokon is kiváló felkészültséggel rendelkezik, és kiemelkedő eredményeket ér el. A váltó befutójaként elsőként szakította át a célszalagot, amelyet oly sokan szerettek volna. A váltó minden egyes tagjának külön- külön gratulálunk, és köszönetünket fejezzük ki ezért a csodálatos eredményekért.
A férfi csapat a következőkből állt:
Hargittai András- rá nagyon nagy teher nehezedett, hiszen a csapat másik 3 tagja Magyar Bajnokok, Válogatott atléták voltak. András nem rég óta fut a BEAC-ban. A nagy teher nem, hogy összenyomta volna, hanem szárnyakat adott neki, a 10 km-es részideje egyéni csúcs volt. András, ha így haladsz tovább, még sok sikernek lehetsz a részese.
Farkas Dáriusz- nemrég került hozzánk, de azóta versenyről-versenyre bizonyítja, hogy milyen kiváló képességű atléta, aki ebben a váltóban is kiemelkedően futott.
Dani Áron- futása mindig élmény számba megy, képes hihetetlenül izgalmas versenyeket hozni számunkra, ahol körmünket lerágjuk az idegességtől, mert sokszor a végére hagyja a csattanót, és úgy győzedelmeskedik. Rendkívüli tudású atlétáról van szó, aki már számtalanszor bizonyította tudását, és tehetségét.
Csere Gáspár- a maratoni táv befutója olimpiai szintes atlétánk volt, aki a tőle megszokott könnyedséggel, légies futásával, hihetetlen elszántságával hozta be a váltót győztesként, ritkán tapasztalható nagy fölénnyel.
Mindkét váltó esetében el kell mondanom, hogy nem csak kiváló sportolókról van szó, hanem kimondottan okos, nagy tudású, kiváló emberekről, akik nem csak a BEAC fiatal atlétái, hanem véleményem szerint sok mindenkinek példaképei lehetnek. Az élet különböző területein ugyanolyan sikeresek, mint a sportban. Köszönetünket, hálánkat szeretnénk kifejezni számotokra, hiszen ezen a borús, és esős napot számunkra ragyogóvá tettétek.
Csontos Imre- 10 km-en egészen kiváló futással másodikként ért a célba. Imre nem rég került hozzánk a BEAC-ba, ahol versenyről-versenyre egyértelműen bizonyítja, hogy még nagyon sok sikert fog aratni az elkövetkezendő időszakban saját, és önmagunk számára egyaránt. nagyon boldoggá tett minket ez a mostani futása is. Tiszta szívből gratulálunk, és köszönetünket fejezzük ki.
Lipták Gábor- a 10 km-es távon hetedikként ért a célba, amely nagyon tiszteletre méltó szép helyezés a sok futó közül. További időszakban lehetőségei adottak a folyamatos előrelépésre, és a további sok sikerre.
A nagyon fiatal korú versenyzőkből álló váltónk:
Dani Péter-Pop Leonárdo-Turi Péter-Végvári Ádám a tavalyi évhez képest nagyot előrelépve jó futással okoztak nekünk kellemes meglepetést. Gratulálunk, további sok sikert kívánva.
Erdős Attila- felkészülését sérülések akadályozták, ennek ellenére jól futott, még sok lehetősége van a további előrelépésekhez.
Major Gábor- élete első maratonját futotta, amelyet sikerrel teljesített, ez már önmagában csodálatos teljesítmény, amihez csak gratulálni tudunk.
A versenyzőket felkészítő vezető edzőnknek Szabó Imrének leírhatatlan köszönettel tartozunk, nem csak a mostani eredményekért, hanem mindenért.

Gerendási István
Szakosztály elnök