Király Adél ismét triplázott

2012.januárr 8.

Adél ezúttal Dunakeszi Gyermekversenyen nyert meg minden versenyszámot, amiben elindult. Edzője, Németh Ilona beszámolója alapján a távolugrásban szoros versenyben, az utolsó ugrással (424 cm) szerezte meg a győzelmet. 60 m-es síkfutásban szinten nagy küzdelem árán tudott nyerni 8,7 mp-cel. Gátfutásban azonban 11,2 mp-cel magabiztosan győzőtt.

Gratulálunk!

XV. Óbudai Szilveszteri Futás

2011. december 31.

A nemrég egyesületünkhöz igazolt, tehetséges hosszútávfutó, Vitárius Bence első alkalommal indult BEAC-os színekben futóversenyen.
Az Olimpiai Ötpróba sorozatba tartozó Beigli Futáson versenyzőink hagyományosan mindig jól szerepelnek. Bencének köszönhetően ez a jó sorozat 2011-ben is folytatódott.

bővebben...

 


Minden

Kedves

Látogatónknak

és

Sportársunknak

Boldog

Karácsonyt

Kívánunk!


Dani Áron és Csere Gáspár a magyar válogatott legjobbjai között

 

2011. december 4.

A szlovéniai Velenjében megrendezett Mezei EB-n induló magyar utánpótlás válogatottban egyesületünk két versenyzője kapott helyett.
Dani Áron az egész magyar csapatt legjobb helyezését érte el a 8 km-es versenyben 25:16-os idővel. Csere Gáspár pedig Árontól alig elmaradva 25:43 perc alatt teljesítette a futamot.
Mindketten első évesek az U23 korosztályban, így teljesítményük igen biztató a jövő évi hazai rendezésű kontinensviadal előtt.

bővebben...


Király Adél remekelt Dunaújvárosban

2011. december 4.

Király Adél, gyermekkorú versenyzőnk a Dunaújvárosi Fedettpályás Gyeremekversenyről négy aranyéremmel tért haza. Adél minden számot (60 m, 60 m gát, 300 m, távolugrás) megnyert, amiben elindult. Nagyszerű teljesítményéről edzője, Németh Ilona számolt be.

bővebben...

 

Mezeifutó OB - Szentendre
Balog Evelin ezüstérmes,
Felnőtt férfi csapat bronzérmes,
Csere Gáspár és Dani Áron válogatott csapattag lett.

 


2011. november 26.

A Szentenderi Skanzenben - a jövő évi Európa Bajnokság helyszínén - megrendezett 2011. évi Mezeifutó OB-n kis létszámú csapatunk minden tagja remekül küzdött és nagyszerű eredményeket ért el.
Balog Evelin a 15 éves serdülők között ezüstérmes lett. Csere Gáspár, Dani Áron és Boross Gábor alkotta férfi csapatunk pedig a harmadik helyett szerezte meg. Egyéniben Gáspár a 4., míg Áron a 7. helyen végzett. Eredményükkel mindketten bekerültek az U23-as válogatott csapatba, amely két hét múlva Szlovéniában képviseli majd Hazánkat.

bővebben...


Éremeső

2011. november 12.

Atlétáink két helyszínen álltak rajthoz a mai napon.
Csere Gáspár a mezei EB válogató harmadik fordulójában, Dunaújvárosban a második helyet szerezte meg (Szabó Sándor mögött) az U23-as korcsoportban, amivel növelte esélyét az Európa Bajnokságon induló csapatba való bekerülésre.

Több mint két tucat versenyzőnk pedig a XI. kerületi Önkormányzat által szervezett Városrészek Közötti Futáson méretette meg magát elsöprő sikerrel.

bővebben...

 

 

Évzáró 2011

2011. október 28.

A BEAC nagy hagyományú évzárójára idén október 28-án került sor. Az ünneplésre bőven volt ok az idei év eredményeit tekintve: 10 fiatal atléta 20 országos bajnoki címet szerzett, ezen kívül számos válogatottság és nemzetközi siker koronázta az egyesület fennállásának 113. évét.

bővebben...

 

55 évvel ezelőtt mozdult meg a Föld...

2011. október 22.

 

 

Elkészültek az Évzáró Ünnepség meghívói

2011. október 22.

Az idei versenyszezont lezáró ünnepségre egyedi meghívókártyák készültek. A habkartonra nyomott meghívók egyik oldalán a 2011. évben Országos Bajnokságot nyert atlétáink nevei olvashatók. A másik oldalon pedig az 1935-ben átadott, majd 1973-ban lebontott - a mai Allee, korábban Skála Nagyáruház helyén állt - BEAC pálya épülete látható.

 

 

Íme az Atlétikai Szakosztály "minden igényt kielégítő" irodája

2011. október 18.

 

 

Junior és ifjúsági összetett bajnokság

2011. október 10.

Szeptember közepén rendezték meg a Puskás Ferenc Stadionban a junior és ifjúsági korúak összetett bajnokságát, melyen három atlétánk, Csuhai Péter, Meskó Márk és Szűcs Richárd képvsiselte a BEAC-ot. Szereplésükről edzőjük, Németh Ilona számolt be.

bővebben...

 

Válassz sportot Újbudán! Válaszd a BEAC-ot!

2011. október1.

Minden szempontból sikeres - és reményeink szerint hagyományteremtő – rendezvényen vett ma részt a BEAC Atlétikai szakosztályának apraja – nagyja. A XI. kerületi Önkormányzat „Válassz sportot Újbudán!” elnevezésű, első alkalommal megrendezett sportágválasztó-napja remek lehetőséget biztosított, hogy a gyermekek, az atlétika és a BEAC egymásra találjanak.
Szakosztályunk több száz kisebb és nagyobb gyermeket mozgatott meg a mai nap. Bízunk benne, hogy hamarosan sokukkal találkozunk a BEAC atlétikai pályáján.

bővebben...

 

BEAC Atlétikai Szakosztálya az Újbuda TV-ben

2011. szeptember 29.

Az Újbuda TV Budapest legnagyobb lélekszámú kerületének, a BEAC-nak is otthon adó XI. kerületnek a hivatalos TV csatornája. A csatorna az elmúlt hetekben több alkalommal is készített műsort a BEAC Atlétikai szakosztályában folyó kiemelkedő munkáról és az elért sikerekről.
Az adások a lenti hivatkozásokra kattintva megtekinthetők.

Bemutatkozik a BEAC Atlétikai Szakosztálya

A BEAC atlétái a Budapest Félmaratonon

 

Megújult Szakosztály vezetői modell a
BEAC Atlétikai Szakosztályánál

2011. szeptember 26.

2011. szeptember 26-tól a megújul a BEAC Atlétikai Szakosztályának vezetése.
Az okokról és a változás részleteiről Gerendási István Szakosztály elnök számolt be.

bővebben...

 

 

3 arany és 3 ezüstérem a Országos Serdülő Bajnokságon

2011. szeptember 25.

A 2011. évi Országos Serdülő Bajnokságon 3 arany és 3 ezüstérmet szereztek atlétáink. Gyalogló, futó és ugróatlétáink remekül szerepeltek. Mindannyian példát mutattak küzdöszellemből és egyéni csúcsokat állítottak fel.

bővebben...

 

Balog Evelin bearanyozta a vasárnapot

2011. szeptember 25.

Vasárnap folytatódott a szombaton megkezdett nagyszerű sorozat az Serdülő Atlétikai Egyéni Országos Bajnokságon, Tatabányán.
Balog Evelin okos és kitartó futással magabiztos győzelmet aratott 800 méteres síkfutásban. Evelin ezzel a második érmét szerezte az OB-n.

 

Perjés Fanni és Csuhai Péter jól szerepeltek a Junior válogatottban

2011. szeptember 24.

A Szarajevóban megrendezett Barátság Junior Atlétikai Válogatott viadalon nyolc ország atlétái mérték össze erejüket. A versenyen két BEAC-os atléta képviselhette hazánkat. Perjés Fanni 800 méteres síkfutásban az 5. lett. A még csupán első éves ifjusági korú Csuhai Péter pedig a hatodik helyet szerezte meg 100 méteren.

 

Egyedülálló eredmény: Gerendási Eszter negyedik győzelme Balassagyarmaton

2011. szeptember 21.

Az immár 21. alkalommal megrendezett Ipoly Gyalogló Gála történetében a BEAC kiváló gyaloglója, Gerendási Eszter az első nő, aki négy alkalommal nyerte meg e rangos versenyt 10 km-es távját. Ideje: 48:44.

Eszter teljesítményét dicséri, hogy a több mint két évtized során olyan világhírű versenyzők - olimpiai és világbajnoki dobogósok – indultak a versenyen, mint Irina Sztrahova és Olimpiade Ivanova, a hazai mezőnyből pedig Szebenszki, Anikó, Rosza Mária és Füsti Edina.

bővebben...

 

Gyermek Budapest Bajnokság

2011. szeptember 20.

Nyáriasan meleg időjárás és hatalmas gyereksereg fogadott minket a Honvéd Iharos Atlétikai pályáján. A nevezések intézése és a kiváló minőségű, új „E” betűs trikók kiosztása után elkezdődött az év egyik legfontosabb megmérettetése a gyermekkorosztályúak számára.

bővebben...

 

Balog Evelin és Csere Gáspár 2. helyezést ért el a 4300 főt felvonultató EDF Éjszakai futáson

2011. szeptember 9.

Szeptember második hétvégéjén este 8 tájban szokásos ünnepi fényébe öltözött Budapest, s alig egy óra múlva, tűzijáték füstjéből gomolygott ki az éjszakai futóverseny több ezer fős mezőnye Széchenyi Lánchídján. A verseny végeredményéről annyit, hogy a 6 dobogós helyből (3 férfi, 3 nő) kettőt BEAC-os futók szereztek meg. A férfiak versenyében második helyen végzett Csere Gáspár, a múlt heti félmaratoni országos bajnokság utánpótlás bajnoka, a nők között pedig szintén második helyezést ért  el a még serdülő korú Balog Evelin.

bővebben...

 

Félmaraton hőségben

2011. szeptember 4.

Kánikulai meleggel és az eddigi legtöbb egyéni nevezővel (6178 fő) kellett megküzdeniük atlétáinknak a 26. Budapest Félmaratonon és az ennek a keretében megrendezett Országos Félmaratoni Bajnokságon. Idén a BEAC csapata is rekord létszámban vett részt a versenyen. A legjobb eredményt Csere Gáspár érte el, aki az U23-as korosztályban Országos Bajnoki címet szerzett.
További indulóink: Ferenc Katalin Boross Gábor, Dani Áron, Muzsnay Péter, Richter László és Ruzsa Gábor voltak.
A hőség hatása ugyan meglátszott az időeredményeken, versenyzőink helyezései azonban figyelemre méltók.

bővebben...

 

Visegrádi Országok Kolinban

2011. augusztus 25.

Szerdán három BEAC-os versenyző, Csuhai Péter, Kenesei Zsanett és Torma Evelin tagja volt annak a válogatottnak, mely a Prága melletti Kolinban részt vett a Visegrádi Országok Első Atlétikai Versenyén. Kenesei győzött 1500 méteren, Csuhai ifiként 3. lett a junior korúak közt 100 méteren.

versenybeszámoló...

 

Kenesei Zsanett felnőtt magyar bajnok

2011. augusztus 8.

A hétvégén – első alkalommal a magyar bajnokságok történetében – Szekszárd fogadta az ország legjobb felnőtt atlétáit a 2011. évi bajnoki címek eldöntésére.
A BEAC-nak az idén 18 éves Kenesei Zsanett szerzett felnőtt bajnoki címet 800 méteren, 1500-on pedig második helyezést ért el.
Az első nyolc között végzett még Dani Áron (4.) és a serdülő korú Balog Evelin (5.) is.

bővebben...

Tatai Minimaraton

2011. augusztus 6.

A BEAC három futója, Csere Gáspár, Muzsnay Péter és Richter László állt rajthoz augusztus első szombatján a XXVIII. Tatai Minimaraton 14 km-es versenyén. A viadal mindhármuknak egy jól sikerült fontos állomás volt az őszi félmaratonra való felkészülésben.

A versenyről Csere Gáspár írt részletes beszámolót:

versenybeszámoló...

 

99 éve történt

2011. augusztus 4.

A BEAC első olimpiai bajnoka, Prokopp Sándor épp jövőre ünnepelné bajnoki címének 100 éves évfordulóját. Az alábbi írás egy megfakult Képes Sport lapjairól annak hivatott emléket és példát állítani, hogy a BEAC több mint 110 éves fennállása óta megélt (és túlélt) már "egyet s mást", de még mindig itt vagyunk. Ahogy az alább olvasható, 100 éve a magyar sport és sportolók helyzete kiábrándító volt a jelenlegi helyzethez képest, s ilyen körülmények közt olimpiát nyerni... elképesztő teljesítmény. Mégis, elgondolkodtató, hogy eltelt egy évszázad, a nyugat (és már a környező, sőt, néhány harmadik világbeli ország is!) szépen lassan mind technológiában, hozzáértésben, hozzáállásban és ezekből kifolyólag a legtöbb sportágban eredményességben is elhúz mellettünk, mi pedig még mindig ott tarunk, hogy a sportolók versenyeztetését sem tudjuk megoldani? Prokopp Sándor (ebben egészen biztos vagyok) nem ezért küzdött a lőtéren - 1912-ben.

A Képes Sport cikke

 

 

Gyulai István Emlékverseny

2011. augusztus 4.

Gyulai István halála - nagyon jól tudjuk - pótolhatatlan vesztesége a hazai és nemzetközi atléta társadalomnak egyaránt. Minket BEAC-osokat, főleg, akik egy időben sportoltunk vele, még jobban megérintett  halála.
Nagyon örülünk annak, hogy Csuhai Péter a BEAC kiváló fiatal sprintere, Magyar Bajnok együtt futhatott világ klasszis atlétákkal.

bővebben...

 

Csere Gáspár bemutatkozik

2011. augusztus 4.

„A futás minden sport alapja, az atlétika pedig a sportok királynője."
A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club az Eötvös Loránd Tudományegyetem nagy múltú, 113 éves sportegyesülete. A BEAC életében mindig is meghatározó volt az atlétika, ezt a sportegyesület neve is igazolja, továbbá az Atlétikai szakosztályról érdemes megemlíteni, hogy 20 évig az egyedüli szakosztályként működött. Az atléták csapata jelenleg is nagyon sikeres, így nemcsak a BEAC-ban, de a magyar atlétikában is jelentős helyet foglal el.”

bővebben...

 

Tallinn 2011 – Junior Európa-bajnokság

2011. július 30.

Kenesei Zsanett július harmadik hetében a tallinni Junior Európa-bajnokságon vett részt. Egyedüli magyar középtávfutóként a 800 méteres síkfutás középdöntőjébe jutott.

versenybeszámoló...

Dr. Bácsalmási Péter és Dr. Nyerges Mihály Emlékverseny Nemzetközi Serdülő - Gyermek Atlétikai Viadal


2011. július 26.

Egy esztendő elteltével újból készültünk, hogy már közel két évtizede megrendezésre kerülő emlékversenyünket megrendezzük. Nem gondoltunk arra, hogy Dr. Nyerges Mihály nem lesz ott közöttünk a nézőtéren, ahogyan ezt minden alkalommal megtette. 2010-es esztendő utolsó napján eltávozott közülünk örök űrt hagyva maga után. Természetes volt számunkra, hogy ettől az évtől, Dr. Nyerges Mihály nevét is viseli emlékversenyünk. Pályafutásuk a sportban betöltött szerepük az utókor számára is példaértékű, és fennmaradó.

bővebben...

Dr. Bácsalmási Péter és Dr. Nyerges Mihály Emlékverseny

2011. július 23.

Július 24-én, vasárnap kerül megrendezésre a Dr. Bácsalmási Péter és Dr. Nyerges Mihály Emlékverseny a Budapesti Atlétikai Szövetség és a BEAC Atlétikai szakosztályának szervezésében, ahol tehetséges fiatal atlétáink is rajthoz állnak természetesen. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk a BEAC pályán és szurkolunk versenyzőinknek!

A verseny célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsunk hazai és külföldi fiatalkorú versenyzők számára, valamint Dr. Bácsalmási Péter és Dr. Nyerges Mihály kíváló sportemberek emléke előtt tisztelegjünk. A versenyre külföldi városok is meghívást kaptak: Dortmund (D), Eindhoven (NL), Érsekújvár (SK), Munkács (UKR).

A nevezési feltételekről és versenyszámokról: részletes versenykiírás

 

 

Siker a sportban, siker a tanulásban

2011. július 22.

Kenesei Zsanett, a BEAC tizenötszörös középtávfutó magyar bajnoka - aki a napokban a tallinni Junior Európa-bajnokságon képviselte hazánkat - kimagasló teljesítményt nyújtott az egyetemi felvételin. Zsanett a maximális 480 pontból 473-mat ért el, amivel biztosan került be az Eötvös Lóránd Tudományegyetem kínai szakára, ahova a bejutási
ponthatár 428 pont volt.
Erre a BTK szakra indulása óta (a távol-keleti nyelvek iránti
érdeklődés élénkülése okán) minden évben sokszoros a túljelentkezés, és mindössze 15-20 hallgatót vesznek fel.
Zsanett az elmúlt 12 évben folytatott tanulmányai során végig kitűnő tanuló volt, utolsó középiskolai meg-mérettetésén minden érettségi tárgyából 95 % feletti teljesítményt ért el, tavaly pedig 3. helyen végzett az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV)
történelemből.

 

Boross Gábor bronzérmet nyert a senior világbajnokságon

2011. július 12.

Boross Gábor a BEAC atlétája a 800 méteres síkfutásban 1 perc 57 másodperces eredménnyel felállhatott a világbajnoki dobogó 3. helyére, mindössze tized másodpercekkel lemaradva a győztestől. Gábor egy sikeres cég egyik vezetőjeként, napi sok órás elfoglaltsága mellett szakít időt a magas szintű sportolásra, mindig nemes célokat kitűzve maga elé. Elszántsága, céltudatossága, küzdeni tudása, hite a sport iránt, valamint alázata, a fiatal élsportolók számára is példaértékű.

bővebben...

 

Eszék – junior válogatott viadal

2011. június 28.

Kenesei Zsanett a hétvégi országos bajnokságon elnyert bajnoki címek után Eszéken (CRO) részt vett a cseh-horvát-magyar-szlovén U20 válogatott viadalon, ahol egyéni csúccsal a 2. helyen végzett.

versenybeszámoló...

 

Öt korosztályos bajnoki cím Nyíregyházán

2011. június 27.

A BEAC atlétái az idei legnagyobb hazai megmérettetésen, az Ifjúsági, Junior és Utánpótlás Országos Bajnokságon Nyíregyházán mind kiválóan szerepeltek. Dani Áron 3000 méteres akadályfutásban, Csuhai Péter 100 és 200 méteren, Kenesei Zsanett pedig 800 és 1500 méteren lett korosztályos magyar bajnok.

bővebben...

 

Sikeres szerepelés a Csapat Bajnokságon

2011. június 19.

Szakosztályunk serdülőkorú versenyzői kimagasló eredményt nyújtottak vasárnap, a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett Serdülő Csapatbajnokságon. Több versenyzőnk megdöntötte egyéni csúcsát és 700 pont fölött teljesített.
A futók között Balogh Evelin a 800 méteres síkfutásban a második helyen végzett és ezzel a legjobb teljesítményt nyújtotta. A gyalogló leányok között Südi Anna a mezőnyből kiemelkedve 15:51,75 időeredménnyel nyerte a versenyt.  A második helyen szintén BEAC-os versenyző végzett Szabó Evelin személyében. A fiúk között pedig Zéman Gergely képviselte méltó módon egyesületünket.

 

Kenesei Zsanett negyedik Prágában

2011. június 13.

Kenesei Zsanett negyedik helyezést ért el a prágai 18. Josef Odlozil EAA Permit Emlékversenyen az U23-as korosztályúak 800 méteres versenyén, egyéni csúcs beállítással.

versenybeszámoló...

 

U18-as Válogatott Viadal

2011. június 12.

"Azt csak álmomban reméltem, hogy Csuhai Péter tanítványom jól szerepel, mert az edzésen már hatalmas egyéni csúcsokat futott és ez sejtetni engedte, hogy valami nagy dologra készül hétvégén."
Németh Ilona versenybeszámolója:

bővebben...

 

Interjú Kenesei Zsanettel

2011. június 11.

A XXII. kerület lapja, a Városházi Híradó egy oldalas interjút jelentetett meg Kenesei Zsanettel "Érettségi vizsgák futás közben" címmel. A cikk teljes szövege a lenti hivatkozásra kattintva olvasható:

interjú...

 

Mondsee Félmaraton

2011. június 6.

Csere Gáspár tavaszi versenyszezonját a 30. Jubileumi Mondsee Félmaratonnal zárta, amit június 5-én rendeztek meg. Gáspár az abszolút 4. helyen ért célba, három kenyai futó után. Tehát amellett, hogy a BEAC-ot és Magyarországot képviselte, végső soron a leggyorsabb nem afrikai futó lett a közel 2000 főt számláló mezőnyben.

versenybeszámoló...

 

Két diákolimpiai BEAC-bajnok

2011. május 29.

Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Diákolimpia Országos Döntője Budapesten, melyen három BEAC-os futó indult, közülük Kenesei Zsanett a VI. korcsport 800 méteres versenyén diákolimpiai bajnoki címet szerzett, Csuhai Péter pedig az V. korcsoportos sprintszámokban ért el dobogós helyezést: 100 méteren első, 200 méteren pedig harmadik helyen végzett.

versenybeszámolók...

 

 

Meghódítottuk a Kékest

2011. május 28.

Két BEAC-os atléta, Muzsnay Péter és Richter László sikeresen teljesítette a 14. Kékes Csúcsfutás 11,6 km-es, 671 méter szintemelkedéssel nehezített távját. Mindketten évek óta tervezték a versenyen való részvételt. Élményeikről a következőkben számolnak be:

versenybeszámolók...

 

 

Kenesei Zsanett - 2:09,37

2011. május 26.

Kenesei Zsanett és Perjés Fanni szerdán a magyar válogatott csapat tagjaiként szerepeltek a Belgrádban megrendezett Nemzetközi Atlétikai Viadalon. Nagy örömünkre Zsanett sikeresen teljesítette a Junior Európabajnokság szintidejét. A versenyélményeikről a lenti hivatkozásra kattintva olvashatnak.

versenybeszámoló...

Eszmefuttatás 2011

2011. május 22.

Amíg egyesületünk néhány futója Debrecenben a Főiskolás Bajnokságon vett részt, s ért el szép eredményt, több BEAC-os Csillebércen méretette meg magát, ahol Népes mezőny gyűlt össze, hogy megküzdjön a Konkoly-Thege út lejtőjével.

ővebben...

 

Szigetköz Minimaraton

2011. május 22.

Május 22-én, vasárnap hajnalban Mosonmagyaróvárra utaztam, ahol a VIII. Szigetköz Minimaraton keretében folytatódott a félmaratoni felkészülésem. A verseny kitűnő hangulata mellett, a maga 15,7 km-es távjával igazi főpróba volt a félmaraton előtt.

versenybeszámoló...

 

Debrecenbe kéne menni…

2011. május 22.

A tavalyi, 115. Felnőtt Magyar Bajnokság alapvetően sikeresnek volt mondható, de mégis kis csalódást hagyott bennem maga után a debreceni futás. Az a 48 század… Tegnap reggel azonban egészen más érzésekkel ültem be a kocsiba édesanyám mellé, hogy délig „meghódítsuk” az Észak-Alföldet.

versenybeszámoló...

 

K&H Olimpiai Maratonváltó

2011. május 15.

Vasárnap folytatódott a sikeres váltók hétvégéje. Versenyzőink remek eredményeket értek el Közép Európa legnagyobb váltóversenyén, a 18. K&H Olimpiai Maratonváltón.
Az atléták mellett szüleik, családtagjaik is szép számmal rajthoz álltak a különböző versenyszámokban és nagy elszántságról, kitartásról tettek tanúbizonyságot.

bővebben...

 

Országos Váltóbajnokság

2011. május 14.

A 2011. évi váltóbajnokságot nagy reményekkel vártuk, hiszen 4 x 800 méteres hölgy váltónk immár harmadik bajnoki címe megszerzésére készült és bíztunk az első éves serdűlő leányok jó szereplésében is. Külön öröm volt számunkra, hogy ismét indulhattak BEAC-os versenyzők a váltóbajnokság sprintszámaiban is.
Nos, utólag megállapíthatjuk, hogy mindkét szakágunk képes volt megfelelni az előzetes várakozásoknak.

bővebben...

Atlétikai Világnap Tiszaújvárosban

2011. május 8.

Tiszaújvárosban  az Atlétika Világnap versenyen nagyon kellemes meglepetéseket szereztek sprintereink, mert a borongós, hűvös, szeles, esős időben is képesek voltak mindhárman egyéni csúcsukat megjavítva, szép laza mozgást produkálni.

bővebben...

 

 

Csere Gáspár bronzérmes 10 000 méteren

2011. április 28.

A BEAC kitűnő hosszútávfutója, Csere Gáspár kitartó, egyenletes iramú futással (31:09,23 perces idővel) a harmadik helyen ért célba a Magyar Köztársaság 10 000 méteres Országos Bajnokságán, az utánpótlás korúak között.

A Bajnokság keretében megrendezett 2000 méteres gyermekversenyen, a 10 évesek futamában Gremsperger Emma első, míg Kaed Nóra második helyen végzett. A 12 éves leányok között pedig Jánosi Lilla szerzett ezüstérmet.

versenybeszámoló...

 

A BEAC csillagai beragyogták Békéscsaba egét

2011. április 17.

A női 20 km-es gyaloglás a női atlétikai szakág leggyilkosabb számai közé tartozik. Aki ezen a távon komoly eredményeket szeretne elérni annak hétköznapi életét meg kell változtatnia. Ennek szellemében kell élnie minden napját, el kell viselnie a gyötrelmeket, szenvedéseket, céltudatosnak kell lennie, hogy egyszer eljusson azokra a magaslatokra, amit az Olimpia jelent.

bővebben...

Minimaraton és félmaraton

2011. április 13.

Április 13-án, szerdán egy csapat ELTE-s, köztük Csere Gáspár megrendezték a IV. ePDF, Duatlon és Futófesztivál elnevezésű versenyt. A duatlon 1,5 km futást, 4,5 km biciklizést és 500 m futást, míg a futófesztivál 3,5 ill 21 km futást jelentett. Az idő nem volt kegyes, így a sportolóknak nem csak a távval, de a széllel is küzdeniük kellett.

bővebben...

 

Csere Gáspár nyerte az első Vivicittá félmaratont

2011. április 10.

Nagy jelentőségű és igencsak emlékezetes sporteseménynek lehettek ma szemtanúi a Budapest szívébe látogatók: a T-Home Vivicittá versenyek történetében először rendeztek félmaratoni távon versenyt, amit Csere Gáspár személyében BEAC-os távfutó nyert!

bővebben...

A BEAC gyaloglója, Gerendási Eszter a világranglista 8. helyén


2011. március 24.

Nem mindennapi eredmény született a Felnőtt Fedett pályás Országos Bajnokságon. Gerendási Eszter a 3000 méteres gyaloglásban Országos Bajnoki címet szerzett, amely stadion csúcs, egyéni csúcs, s egyben a világranglista 8. helyére repítette. Ez a nem mindennapi eredmény edzőjének Szabó Imrének a 11 éve tartó kitűnő szakmai munkájának, megszállottságának, és Eszterben való hitének köszönhetően született meg. Versenyzőnk 11 éve folyamatosan minden évben az ország legjobb versenyzői között van, többszörös Országos Bajnok, valamint országos csúcsot is elért, több alkalommal képviselte hazánkat világversenyeken. A BEAC atlétái közül többen vannak, akik az elkövetkezendő időszakban bekerülhetnek a nemzetközi élmezőnybe.

 

Pólus Futónap - 15. Palota Kupa

2011. március 20.

Idén március 20-án került megrendezésre Budapest Nyílt Mezei Futó Bajnoksága. A nagy mennyiségű sarat leszámítva rendben voltak a terep-, illetve időjárási körülmények. S a BEAC – főleg gyermekkorú – futói ismét sok szép eredményt értek el.

bővebben...

 

ELTE Sportkampány

2011. március 17.

A BEAC atlétikai szakosztálya meghívást kapott az ELTE rendezvényére. Meghívás esetén, mivel mindenhol nem tudunk ott lenni, mérlegeljük az ügy fontosságát, és ennek alapján döntjük el részvételi szándékunkat. Ebben az esetben mérlegelésnek nem volt helye, hiszen az ország egyik legnagyobb létszámú (több ezer hallgató), és egyik legrégebbi múltra visszatekintő egyeteméről volt szó, amelynek egyesülete 113 éves fennállása óta beírta magát a világ sport történetébe, hiszen Olimpiai Bajnokokat adott a sportéletnek.

bővebben...



Petőfi Sándor: Magyar vagyok


2011. március 15.

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.


Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A multnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.


Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
– Ha vert az óra – odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét.
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szűlőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!


 

Hármas siker gyaloglásban

2011. március 12.

A serdülő korúak Országos Fedettpályás Bajnokságán a 14 éves leányok 3000 méteres gyalogló számában az első három helyet BEAC-os versenyző szerezte meg. A dobogó tetejére Südi Anna állhatott, akinek 16:23,66 perces ideje nagyon ígéretes a jövőt tekintve. A második helyen Benczik Viktória végzett 17:33,65-ös idővel, míg a harmadik helyett Dávid Patrícia szerezte meg.
Az egy évvel idősebb fiúk között Zéman Gergő szépen helytállva negyedikként ért be a célba.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek, Szabó Anikónak a remek szerepléséhez!

Balog Evelin serdülő bajnok, Göllény Zsombor bronzérmes, remekelő serdülők


2011. március 5.

A hétvégi serdülő bajnokságon a legjobb BEAC-os eredményt Balog Evelin érte el, aki élete első fedett pályás bajnokságán országos bajnoki címet szerzett 1000 méteren. Göllény Zsombor, pedig bátor, taktikus versenyzéssel magabiztosan nyerte a futamát, ami egy bronzérmet hozott számára a korosztályos bajnokságon.

bővebben...



Kenesei Zsanett duplázott, Perjés Fanni, Pásztor Mercédesz, Sándor Krisztián és Dohoczki Tamás dobogós

2011. február 23.

Az ifjúsági és junior korúaknak a hétvégén az országos bajnoksággal ért véget a fedett pályás szezonjuk. Főleg középtávfutóink nyújtottak figyelemreméltó teljesítményt, kiemelném közülük Kenesei Zsanettét, aki első nap 1500 méteren nagy fölénnyel nyerte a bajnokságot, majd másnap 800-on egy lendületes futással szerzett bajnoki címet.

bővebben...

 

Hitelesítették Kenesei Zsanett országos csúcsát

2011. február 23.

A Magyar Atlétikai Szövetség hitelesítette Kenesei Zsanett 1000 méteres síkfutásban elért országos ifjúsági csúcsát. Zsanett a kitűnő 2:48,00-ás időt 2010. májusban futotta Moszkvában a szingapúri Ifjúsági Olimpia minősítő versenyén.

Gratulálunk!

 

Gerendási Eszter az európai ranglista 5. helyén

2011. február 22.

Gerendási Eszternek, a BEAC többszörös válogatott gyaloglójának, az Országos Fedettpályás Magyar Bajnokságon, a háromezer méteres női gyaloglásban elért ideje (12:46,43) az idei év eddigi ötödik legjobb európai eredménye.

Gratulálunk!

 

Gerendási és Kenesei felnőtt Magyar Bajnok

2011. február 20.

A hétvégi felnőtt országos bajnokság szép sikereket hozott a BEAC-os atléták számára. Az első bajnoki címet Gerendási Eszter gyűjtötte be háromezer méteres gyaloglásban egy nagyon meggyőző, kemény iramú versenyben. Eszter új egyéni csúcsa egyben új SYMA csarnok csúcs.
A másik bajnoki címet egy órával később Kenesei Zsanett nyerte 800 méteres női síkfutásban.

bővebben...

 

ASVÖ Vienna Indoor Gala 2011
Balog Evelin első helyet szerzett


2011. február 12.

Az osztrák fővárosban megrendezett nemzetközi versenyen több atlétánk is rajthoz állt. Az eredmények között kiemelendő Gerendási Eszter 3 km-es gyalogásban 13:33,26 idővel megszerzett második helyezése. Szintén remekül szerepelt fiatal tehetségünk, Balog Evelin, aki az U16-os leányok között az első helyen ért célba.

film

 

"Jó kis csapat"

2011. február 4.

Már egy év eltelt azóta, hogy Németh Ilona csatlakozott egyesületünkhöz és vezeti a sprinterek, gátfutók edzéseit. Versenyzői azóta a BEAC színeiben érnek el remek, sőt kimagasló eredményeket. Az alábbiakban rövid értékelését, beszámolját olvashatják a 2011. évi hazai és nemzetközi felkészülési versenyekről.

bővebben...

 

Kenesei Zsanett nyert Pozsonyban az
Olimpiai Reménységek Versenyén


2011. január 29.

A BEAC ifjú atlétái az elmúlt hétvégén nemzetköz felkészülési versenyen vettek részt Pozsonyban. Rövid beszámolónkat a lenti hivatkozásról érhetik el.

bővebben...

 

Meggyőző idénykezdés feketé(be)n fehéren

2011. január 22.

Kiváló eredményekkel és elszánt versenyzéssel kezdték meg idényüket a BEAC-os versenyzők a SYMA csarnokban az év első fedett pályás megmérettetésén. Igazolják ezt a számok is: gyakorlatilag mindenki egyéni csúcsot ért el.

bővebben...

 

Sportos évkezdés

2011. január 9.

Kriván Andris barátommal úgy döntöttünk, hogy a futás iránti elkötelezettségünket azzal fejezzük ki, hogy már az elején részt veszünk egy futóversenyen. Így született meg az a nagyszerű ötlet, hogy január 9.-én rajthoz álljunk a Futapest Szentendre Crossfutás-on, amit egyébként az év egyik legkeményebb crossfutásai közt tartanak számon.

bővebben...

Búcsuzunk Dr. Nyerges Mihálytól

Elment.

Magával vitte a hangját, gondolatait, szívverését, lépteinek zaját, még csak egy szófoszlányt sem hagyott maga után. Mint az utazó, ki az éjszaka közepén, éjfekete tudatlanságban hagyja otthon alvó szeretteit, búcsúlevelet sem hagyva maga után, s az ajtó csapódását elnyeli a vándorok arcát simogató hűs éjjeli szellő.

emlékezzünk...

 

Elhunyt Dr. Nyerges Mihály

2011. január 2.

Életének 65. évében, súlyos betegség után, december 31-én elhunyt Dr. Nyerges Mihály, az BEAC válogatott atlétája, a MASZ egykori főtitkára, a TF korábbi dékánja és tanszékvezetője

bővebben...