Boldog Új Évet

Kívánunk Minden

Kedves

Látogatónknak

és

Sportársainknak!


 

BEAC-osok a Mezei Futó Európabajnokságon

2012. november 25.

A BEAC két atlétája, Csere Gáspár és Dani Áron a magyar válogatott csapat tagjaként vettek részt a Szentendrei Skanzenben megrendezett Mezei Futó Európabajnoságon. Mindketten az U23-as korosztályban méretteték meg magukat. Eredményükre büszkék lehetünk, hiszen Áron a legjobb magyar versenyzőként ért célba a futamon. Gáspár pedig - kisebb sérülése ellenére - alig néhány másodperccel maradt el Áron idejétől.

Dani Áron beszámolója a versenyről

 

Dobogós helyezések a Mezei OB-n

2012. november 25.

A Szentenderei Skanzen-ben rendezett Mezei OB-n junior csapatunk (Vitárius Bence, Budai Levente és Kriván András) a második helyen végzett. Dani Áron, Csere Gáspár és Gyurcsó Gergő alkotta felnőt csapatunk pedig a 4. helyen fejezte be a versenyt. Áron és Gazsi az U23-as korosztály második és harmadik helyén fejezte be a versenyt, ezzel jó esélyük van a két hét múlva rendezendő Mezei EB-n való válogatott szereplésre.

Dani Áron beszámolója a versenyről

 

A történelem ismétli önmagát

2012. november 18.

A huszadikszazad.hu egy történelmi portál, mely 1900 január 1-től tekint a világra és kiemelten Magyarországra.
E honlapon jelent meg az alábbi cikk 1920-ból a BEAC atléták helyzetéről:

"1914 tavasz óta nincs a BEAC atlétáknak saját otthonuk. Évről-évre más-más pálya vendégszeretetén tengődtek. Tavaly a szezon elején az FTC, később a BBTE vendégei voltak. A nagy gárdával rendelkező BEAC-ot érthető okokból sehol sem látták szívesen, mert túlságosan igénybe vette sok atlétájával a pályát, ahol trenírozott.
A BEAC-nak még az idén sem lesz saját hajléka. Egyelőre úgy tervezik, hogy a MAFC lágymányosi pályáján fognak, mint vendégek, ideiglenes otthont keresni. Azonban egyrészt a MAFC pálya még nem kész, másrészt a műegyetemiek nem szeretnének idegent a pályájukra befogadni, még ha az a tudományegyetem sportgárdája is.
A BEAC vezetősége a playtréning küszöbén még nem tudja, hol tűzheti le erre az évre véglegesen a sátorfáját. Szomorúan jellemzi pályaviszonyainkat, hogy az egyetemi atléták nagy tábora évek óta hajléktalanul kénytelen bolyongani pályáról-pályára, hogy sportolhasson.
"

 

 

BEAC ÉVZÁRÓ, 2012

Mindig maradj ilyen vékony, mint ez a kupa


2012. október 29.

Október 26.-án, pénteken – a hagyományokhoz híven – a Talentum székház adott helyet a BEAC atlétikai szakosztály évzáró ünnepélyének.
Feltehetnénk a kérdést, hogy egy atlétikai szakosztály évzáró ünnepségére miért egy művészeti képzőhely színháztermében kerül sor már évek, sőt évtizedek óta?

bővebben...

 

Amsterdam, 8 km – In medias res

2012. október 24.

Péter - nem is olyan rég - tavaly februárban csatlakozott egyesületünkhöz, viszont valami korán kiderült; Péter „nem tréfál”.  Pár hónap kilométereivel, a tavasz meg a nyár könnyű és nehéz edzéseivel, pillanataival (illetve néhány hazai versennyel) a lábaiban, bátran a téma közepébe vágott.  Amsterdamba repült futni, az Amsterdam Marathon Event keretében megrendezett 8 km-es versenyre, külföldiek közt kipróbálni magát. Nem a szokványos történet, úgyhogy megkérdeztem.

Interjú Danku Péterrel

 

Az 1956-os Forradalom emlékére

 

Höhenstrassenlauf 2012

2012. október 10.

A sikeres 5vös 5km után úgy döntöttem, hogy az őszi versenyszezont még kitolom egy héttel, hogy egy utcai futóversenyen még elindulhassak. Ebben az évben ugyanis még elég keveset versenyeztem, ezért vágytam még a pihenő előtt egy megmérettetésre. Jó formában éreztem magam, és kimerültség jele sem jött még elő, így hát beneveztem a 64. International Höhenstrassenlauf-ra. Egy rendkívül nagy hagyományokkal bíró, bécsi versenyről van szó, azt hiszem még sosem indultam ilyen „régi” utcai futóversenyen.

Csere Gáspár versenybeszámolója...


 

Spar Minimaraton és Maraton

2012. október 8.

Az idei Minimaratonon minden eddiginél több induló (2300) állt a rajthoz, így az élmezőny is sűrűbb volt. Több BEAC-os atléta is részt vett a versenyben, közülük a legsikeresebb Vitárius Bence lett, aki nagyszerű idővel az előkelő 4. helyen ért célba. Bence még nem olyan régen jár a BEAC-ba, de eredményei magukért beszélnek, egyre jobb teljesítményt nyújt, büszkék vagyunk rá. Muzsnay Péter is benne volt a legjobb 1%-ban, a 23. helyen fejezte be a versenyt. Az ifjú, 16 éves Miksa Kende a 31. lett.
A hölgyek mezőnyében Katona Edit képviselte méltón a BEAC színeit a versenyen.
A maratoni távon Geréb Gábor és Richter László tettek meg minden tőlük telhetőt a jó szereplésért.

Összességében elmondható, hogy kellemes futóidőben, egy jó hangulatú, eredményes versenyen vehettek részt atlétáink.
 

Csinálni kell!
Maraton OB - 2012


2012. október 7.

Beállt a rajthoz. Mögötte sok ezer futó, előtte több mint 42000 méter, de nem ez foglalkoztatta. Máskor mindig volt valami cél, amiért futott. Rokonok, barátok elismeréséért, jobb időeredményért, helyezésért, éremért, megmutatni a fiataloknak, hogy még ő is tud valamit. De most először életében a rajtnál nem az elkövetkező versenyen járt az elméje.

csináni kell...

 

Gyalogló egyéni csúcsok az U16-os válogatott viadalon

2012. szeptember 30.

Az Országos Serdülő Baknokságot követően három atlétánk kapott meghívást az U16-os válogatottba. Benczik Viktória, F. Tóth Anna és Südi Anna Rijekában, az öt ország részvételével megrendezett nemzetközi versenyen erősítette a magyar csapatot. Südi Anna és Benczik Viki 3000 méteres gyaloglásban, kitűnő egyéni csúccsal, a második és harmadik helyet szerezte meg.
F Tóth Panni a számára kicsit szokatlan számban, 600 méteres síkfutásban, a hatodikként ért célba.

A versenyen a magyar leány és fiú csapat egyaránat az első helyen végzett.

 

A BEAC atlétái uralták az 5vös 5 férfi mezőnyét

2012. szeptember 29.

Szakosztályunk közel 30 fővel képviseltette magát a 23. alkalommal megrendezett 5vös 5 futófesztiválon, ahol hagyományosan kiemelkedően szerepelnek a BEAC atlétái. A férfi számban a dobogó mindhárom fokán versenyzőink állhattak Dani Áron, Csere Gáspár és Vitárius Bence sorrendben.
A hölgyeknél a serdülő korú Jánosi Lilla bronzérmes lett az U18-as mezőnyben. A mindössze 8 éves Wunderlich Ábris pedig a gyermek korosztály versenyében futott elsőként a célba.
A díjazottak mellett természetesen gratulálunk szakosztályunk minden tagjának - a gyermektől a senior korosztályig - a verseny sikeres teljesítéséért.

Dani Áron versenybeszámolója...

 

Serdülők Országos Bajnoksága - 2012
Helytállások és megküzdések


2012. szeptember 23.

A Tatabányán megrendezésre kerülő Serdülő Országos Bajnokságon - a hagyományokhoz híven, már akkor is, ha pusztán az eredményekről szeretnék szólni elmondható, hogy - markáns volt a BEAC- os jelenlét. Nem tömeges, viszont minőségi.

bővebben...

 

Junior válogatott viadal Szarajevóban
Jól szerepeltek a BEAC atlétái a versenyen


2012. szeptember 22.

A pénteken Szarajevóban 13. alkalommal megrendezett junior válogatott viadalon eredményesen szerepeltek a magyar fiatalok, köztük a BEAC atlétái. A leg-eredményesebbnek Csuhai Péter bizonyult, aki - ifjúsági korúként - megnyerte a 100 m-es síkfutás döntőjét 11,04 mp-cel. Pásztor Mercédesz magasugrásban a harmadik, Kenesei Zsanett 800 m-en a negyedik helyen végzett.
A magyar csapat egyik vezetője a BEAC sprinter-csoportjának edzője, Németh Ilona volt.
Összesítésben a magyar női csapat az első, míg a férfi a második helyen végzett a nemzetközi mezőnyben.

Garatulálunk a szép sikerhez!

 

Két első hely az U23-as válogatott viadalon

2012. szeptember 20.

A csehországi Hodoniban megrendezett válogatott versenyen mind a női, mind a férfi csapat a második helyen végzett. Ehhez az eredményhez nagyban hozzájárult a BEAC-os atléták szereplése. Pásztor Mercédesz és Dani Áron aranyérmet, Kenesei Zsanett bronzérmet szerzett.
Perjés Fanni az ötödik, Pernesz Zsófia pedig a hatodik helyen fejezte be futamát.

Dani Áron versenybeszámolója...

 

BEAC-os csapatbajnoki cím a Gyalogló OB-n
Dobogós helyezések a gyermek korosztályban


2012. szeptember15.

Sajnos tavalyi aggodalmunk az Ipoly Gyalogló Gála jövőjéért jogosnak bizonyult. 2012-ben - 21 év után először - nem került megrendezésre a verseny Balassagyarmaton. A Gyalogló Csapatbajnokságnak ezúttal Budapest adott otthont, a versenyt a Puskás Ferenc Stadion körüli aszfaltcsíkon tartották meg. Az új helyszín azonban nem befolyásolta versenyzőink szereplését, akik ismét nagyszerűen teljesítettek.

bővebben...

 

Öt BEAC-os atléta az utánpótlás válogatott csapatban

2012. szeptember 12.

E hét végén, szeptember 15-én kerül megrendezésre az U23 korosztály hármas viadala Hodoniban, Csehországban. Nagy örömünkre egyesületünk öt atlétája is felöltheti a címeres mezt a versenyen. Pásztor Mercédesz magasugrásban, Kenesei Zsanett és Perjés Fanni 800 m-es, Pernesz Zsófia 1500 m-es síkfutásban, Dani Áron pedig 3000 m-es akadályfutásban áll majd rajthoz.

Szurkoljunk Nekik és a Magyar Csapatnak!

 

VII. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Verseny

2012. szeptember 11.

Király Adél szeptember elején Varsóba utazhatott, hogy a VII. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyen képviselje hazánkat. Minden évben, így idén is, a Magyar Diáksport Szövetség által kijelölt diákválogatott vehet részt a nemzetközi viadalon, ahol idén 9 ország legjobb 1999-2000-2001-es korosztálya adott számot az atlétika versenyszámaiban szerzett jártasságáról. Adél 300 m-es síkfutásban indult, és 44,6 mp -cel bronzérmet szerezett. Ideje ugyan elmaradt idei legjobbjától, de eredménye így is rendkívül jónak számít.
A verseny egyben csapatverseny is volt, és a viadal történetében első alkalommal lett a magyar gyermek-válogatott csapata első. Magyarország mögött végzett nemzetek: Lengyelország válogatottja, két csapattal, Észtország, Lettország, Litvánia, Szlovénia, Ukrajna és Csehország nemzeti válogatottja. A verseny színvonalát jelezte, hogy az induló országok nagykövetei a helyszínen szurkoltak versenyzőikért. A magyar csapatot a verseny előtti napon, a nagykövetségen látták vendégül.

Képek a versenyről

 

 

Búcsúzik a BEAC Atlétikai Szakosztálya Imre Lászlótól, a BEAC egykori kiváló gerelyhajítójától, valamint vezetőedzőjétől

 


2012. szeptember 10.

Az elmúlt héten megdöbbentő hírt kaptunk. 59. évében elhunyt Imre László, aki sporttársként és barátként a BEAC nagy családjához tartozott, és tartozni fog örökké.
Isten veled, nyugodj békében! Búcsúznak tőled a BEAC atlétái, edzői, vezetői, és mindenki, aki téged valaha ismert.

emlékezzünk...

 

Csere Gáspár U23-as félmaratoni bajnok!
Sikeres BEAC szereplés a Félmaratoni OB-n


2012. szeptember 9.

Csere Gáspár megvédte bajnoki címét az utánpótlás kategóriában a 2012. évi Félmaratoni Országos Bajnokságon.
Két junior korú atlétánk óriásit javított egyéni csúcsán. Vitárius Bence 10 perccel ért el jobb eredményt eddigi legjobbjánál. A hölgyek között Ferenc Katalin élete második félmaratonját 1:32:53-as idővel teljesítette, ami több mint hét perccel jobb eddigi egyéni csúcsánál.
Az egyéni sikerek mellett csapatban is eredményesek voltak atlétáink: a Richter Bence, Danku Péter, Göllény Zsombor összeállítású csapatunk nagy örömünkre bronzérmet szerzett a férfi háromfős váltók versenyében.

bővebben...

 

Serdülőkorúak Budapest Bajnoksága

2012. szeptember 4.

Nagy létszámú csapattal képviseltette magát a BEAC Atlétikai Szakosztálya a serdülőkorúak 2012. évi Budapest Bajnokságán. A mennyiség azonban nem ment a minőség rovására, minden versenyzőnk kitett magáért.

Az elvégzett edzésmunka eredményeként számos bajnoki cím, és egyéni csúcs született a hétvége folyamán, melyek jó alapot biztosítanak, hogy hasonlóan sikeres szereplésben bízhassunk a közelgő Országos Serdülő Bajnokságon.

bővebben...

 

Kolin 2012 - Visegrádi Országok Atlétikai Viadala

2012. szeptember 2.

Az idén másodszor megrendezett Visegrádi Országok Atlétikai Viadalán öt BEAC-os versenyző is képviselte Budapest csapatát. A résztvevő országok névsora idén a rendkívül erős lengyel és cseh csapat mellett a bajorokkal is bővült, így a magyaroknak nem volt könnyű dolga a verseny alatt.

Kolinban elsőként a 800-as lányok, Kenesei Zsanett és Perjés Fanni lépett pályára. A versenyből 100 méter megtétele után taktikai verseny alakult ki, majd egy viszonylag hosszú hajrát indítva Zsanett végül a második, Fanni pedig a 4. helyen végzett.

Eközben Pásztor Mercédesz magasugrásban a 4. helyen végzett 167 cm-es eredménnyel. Az esti versenyprogramban először Csuhai Péter állt rajthoz 100 méteren, ám egy különös versenybírói döntés "jóvoltából" egy rontott rajt után Petit kizárták fő számában, amit aztán a 4x100 méteres váltó 2. embereként szépen kompenzált.

Majd következett Balog Evelin 1500 méteren. Evelin a táv feléig, egy kellemes tempójú versenyben az élboly elején haladt, majd 800 méter után egy iramváltást követően szétszakadt a mezőny és ő biztos pozícióban, a harmadik helyen futott, amit aztán a hajrában is sikerült megtartania.

Végül Zsanett még futott 400 méteren, amelyen egyéni csúccsal a 4. helyen végzett.

 

Boross Gábor nagyszerű eredményei a senior EB-n

2012. augusztus 28.

A 18. Veterán Atlétikai Európa-bajnokságot az idén Németország, Lengyelország és Csehország hármashatár területén (Zittau, Bogatinia, Hrádek) rendezték. A  versenyen 38 országból több mint 3800 atléta áll rajthoz.
Boross Gábor atlétánk az M35-ös korosztályban képviselte hazánkat 800 és 1500 méteres síkfutásban. Gábor jó versenyzéssel, egyéni legjobb eredményeit megközelítve, mindkét számban az előkelő negyedik helyen végzett. Eredményei: 800 m (1:57,40), 1500 m (4:03,54)

Gratulálunk Gábornak a remek szerepléshez!

 

Csere Gáspár győzelme a 29. Tatai Minimaratonon

2012. augusztus 5.

Kánikulával és erős, jó futókból álló mezőnnyel kellett megküzdeni atlétáinknak a Tatán megrendezett 14 km-es megmérettetésen.
A viadalon Csere Gáspár korosztályos első és abszolút második helyett szerzett. 5 fős csapatunk ( Csere Gáspár, Csere János, Muzsnay Péter, Richter Bence és Richter László összeállításban) minden tagja egy órán belüli idővel ért célba és a dobogórol alig lemaradva a 4. helyen fejezte be a versenyt.
A 33-34 fokos hőség ellenére is jó hangulatú verseny jó felkészülési állomás volt atlétáinknak a közelgő félmaratoni Országos Bajnokságra.

 

Sikeres szereplés az Ifjúsági, Junior és Utánpótlás OB-n
6 első hely és 13 dobogós helyezés


2012. júllus 30.

Kitűnően szerepeltek atlétáink a 16-22 éves korosztály országos bajnokságán.
Kenesei Zsanett és Balogh Evelin két-két bajnoki címet nyert a junior 800 és 1500, illetve az ifjúsági 1500 és 3000 méteres futószámokban. Egy arany és egy ezüstérmet szerzett Pernesz Zsófia és Csuhai Péter (800 és 1500m, utánpótlás ill. 100 és 200 m ifjúsági).
Dobogóra állhatott még Pásztor Mercédesz női magasugrásban, Perjés Fanni 800 méteres síkutásban, Dani Áron 1500 és 5000 méteren, valamint a 4 x 400 méteres, utánpótlás korú váltónk Kaposvári István, Sándor Krisztián, Dani Áron, Dohoczky Tamás összeállításban.

Gratulálunk minden versenyzőnek és edzőiknek!

bővebben...

 

BEACOS LÁNYOK SIKERE BELGRÁDBAN
1 arany és 2 bronzérem
Pásztor Mercédesz egyéni csúcs!

 

2012. júllus 3.

A Budapesti Atlétikai Szövetség meghívást kapott a Belgrádban megrendezendő Nemzetközi Junior Atlétikai Versenyre („Aleksandar Marinkovic Memorial”), melyen Szarejevo, Banja Luka, Közép Szerbia, Belgrád és Budapest fiatal atlétái mérték össze tudásukat június 30-án, szombaton. Összesítésben Budapest válogatottja győzött és ennek a csapatnak tagjaként szerepelt három BEAC-os leány: Pásztor Mercédesz, Torma Evelin és Perjés Fanni.


bővebben...

 

Bauhaus Junioren Gala - Mannheim

2012. június 25.

A mannheimi Bauhaus Junioren Gala minden évben a világ számos pontjáról (Thaiföldtől Ausztrálián át Finnországig) vonzza a junior korú atlétákat, kiváló felkészülési lehetőséget biztosítva az éppen aktuális világverseny előtt.


bővebben...

 

Nagyszerű eredmények Budapest Junior és Ifjúsági Bajnokságán

 

2012. június 24.

Napsütés és hőség várta az Ikarus pályáján az ifjúsági és junior korú versenyzőket. A két napos viadalon atlétáink kitűnően helytálltak és többségük új egyéni csúccsal zárta a versenyt. Kiemelendő négy dobogós helyezésünk: Vörös Krisztián a 400 m-es gátfutásban ezüstérmes lett. Harmadik helyen végzett: Torma Evelin a 200 m-es síkfutásban, Meskó Márk 110 m gáton és Pásztor Mercédesz magasugrásban.

bővebben...

 

Felnőtt Magyar Bajnokság 2012, Szekszárd

2012. június 19.

A BEAC távfutói egytől egyig remekeltek az idei felnőtt bajnokságon, a korai időpont ellenére – vagy épp amiatt – a legtöbb számban egyéni csúcs született, Kenesei Zsanett pedig két ezüstérmet hozott el Szekszárdról.

bővebben...

Dani Áron beszámolója

 

Egyéni csúcsok Debrecenben

2012. június 14.

Az elmúlt hétvégén Debrecen adott otthont a gyermekkorú versenyzők nemzetközi viadalának. A verseny betétfutamaként felnőttek számára nyílt 800 méteres számot is rendeztek, melyen Perjés Fanni nagyszerű, új egyéni csúcsot ért el. Ideje: 2:12
A gyermekkorúaknál Király Adél 60 méteren bronzérmes lett, a 300 méteres síkfutást pedig olyan eredménnyel nyerte, amit ilyen korú versenyzőtől eddig eddig nem láttak a debreceni pályán. Győztes ideje: 44,1 mp.

Gratulálunk Fanninak és Adélnek!

 

Kenesei Zsanett és Csuhai Péter kitűnő szereplése a válogatottban


2012. június 10.

Magyar, cseh, horváth és szlovén U20-as atléták mérték össze erejüket a szlovéniai Slovenj Gradec városában. A magyar válogatottban egyesületünk két atlétája szerepelt. Zsanett 1500 méteren, Péter 100 illetve 200 méteren állt rajthoz. A nehéz időjárási körülmények ellenére mindketten második helyezést értek el versenyszámaikban.
Összesítésben a magyar női csapat az első, a féri pedig a második helyet szerezte meg. Gratulálunk!

 

Dani Áron - 3:50

2012. június 10.

"A MEFOB és az ARAK Kupa után is töretlen lendülettel folytattuk az edzéseket. A Honvéd Kupa 1500m-es versenyszámán rendszerint összegyűlik a hazai élmezőny nagy része, így készültem egy 3:50 alatti futásra. Ez végül nem sikerült, de az eddigi egyénimet így is megjavítottam 2 másodperccel, és még mindig azt érzem, sok van még ebben."

bővebben...

 

A BEAC eddigi legsikeresebb szereplése a K&H váltón

2012. június 10.

K&H váltók történetének legeredményesebb szereplését teljesítették atlétáink a vasárnap 19. alkalommal megrendezett viadalon. Négy BEAC csapat állhatott dobogóra, valamint most először fordult elő, hogy a BEAC Atlétika két csapata is aranyérmet szerzett hazánk legnagyobb váltó versenyén.

bővebben...

 

2012 eddigi legjobb serdülő eredményei versenybenyomások


2012. május 27.

A BEAC gyaloglói az U23-as Gyalogló Országos Bajnokságon is magasan kiemelkedtek a mezőnyből, annak ellenére, hogy nem ebbe a korcsoportba tartoznak. Talán éppen ezért valódi és komoly érdem, hogy Südi Anna (5 km-en), Benczik Viktória és Bajnai Nóra (3 km-en), Dani András (szintén 3 km- en) különös elszántsággal vették fel a versenyt a jelenkori magyar gyaloglás 3, 5, 10 és 20 kilométeren versengő, fiú, lány, veterán – (érdekes, hogy itt már nincs is nemek szerinti bontás?) tagjaival - és remek egyéni csúcsokat állítottak fel serdülő versenyzőink (pimaszul) fiatal koruk ellenére.

Bajnai Nóra beszámolója...

 

Életképek edzés közben

2012. június 2.

 

ARAK Kupa

2012. május 27.

Ami a BEAC-nak a Bácsalmási, a Honvédnek az Iharos és a VEDAC-nak a Balaton Bajnokság, vagy Debrecennek a Kelet-Kupa és Zalaegerszegnak a Vidék OB, az Székesfehérvárnak már 5 éve az ARAK Kupa.

Dani Áron beszámolója...

 

Vidékbajnokság

2012. május 26.

Három első helynek és hat dobogós helyezésnek örülhettünk a Zalaegerszegen megrendezett Vidékbajnokságon.
A női 800 métert Kenesi Zsanett nyerte nagy fölénnyel. Ugyanebben a számban Perjés Fanni állhatott a dobogó harmadik fokára. A negyedik helyen beérkező Pernesz Zsófia pedig nagyszerű szabadtéri egyéni csúcsot ért el.
Sprintereink közül Csuhai Péter magabiztosan győzött a 100 és 200 méteres síkfutásban. Meskó Márk a 110 m gátfutásban bornzérmes lett, akárcsak a 4x100-as váltócsapatunk.
Gratulálunk!

 

Csuhai Péter - 21,66

2012. május 20.

A 2012. évi MEFOB meghívásos, nyílt 200 m-es futamát Csuhai Péter magabiztosan nyerte. Peti az erős ellenszél ellenére az előfutamban egy tizedmásodpercre megközelítette a Junior Világbajnokság "B" szintjét.

Csuhai Péter beszámolója...

 

 

Biztató idénykezdés

2012. május 20.

A hétvégi Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságon már mint teljes jogú résztvevő indultam a BEAC és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem színeiben, s mind 800, mind 1500 méteren első helyen értem célba, 1500-on ráadásul a Junior Világbajnokság szintidején belül.

Kenesei Zsanett beszámolója...

 

Berántás a távgyaloglás világába
Kategóriák csípőből


2012. május 20.

Berántás a távgyaloglás világába. Ezzel a nagyon csalóka címszóval tudom csak tömören kifejezni azt, hogy „hogyan vitt rá a lélek” arra, hogy megismerkedjek a gyaloglás sportággal, amit az átlag magyar állampolgár csípőből lekategorizál úgy: „ja, az a csípőficamos mozgás”, és aztán mégis mi vezetett ahhoz, hogy még egy Országos Bajnokságra is elmerészkedtem.

Bajnai Nóra beszámolója...

 

Egyetemi OB 2012

2012. május 19.

Az egyetemi bajnokságoknak itthon nincs túl nagy presztízsük, de pont jó időben vannak  egy szezon indításhoz, és hogy összegyűljön egy erősebb mezőny. (2009, 2010, 2011) A nevezések láttán aztán mégis csodálkoztunk picit, hogy sokan mégsem ezzel nyitják a szabadtéri szezonjukat, nagyobb ellenfeleim közül egyedül a VEDAC atlétái álltak rajthoz (a bajnokság ugyanis Veszprémben került megrendezésre), 1500 m-en Szalai Benji és a fiatal Kilián Dani.

Dani Áron beszámolója...

 

Négy év - négy aranyérem

2012. május 12.

Székesfehérváron a váltó országos bajnokságon középtávfutó lányaink megmutatták, hogyan kell nőként férfiasan küzdeni – gondolok itt most főként a fiatalabb korosztályra, mivel az idősebbeknek nem volt annyira nehéz dolguk…

Kenesei Zsanett beszámolója...

 

Országos Váltóbajnokság - sprintszámok

2012. május 12.

Sprintereink bizakodva tekinthettek a 2012. évi váltóbajnokságra, hiszen az elmúlt egy évben az egyesületünkhöz csatlakozott versenyzőkkel már teljes volt a 4 x 100-as és vágtaváltó csapat. A fiúk mindkét számban derekasan helytálltak és nagyott javítottak az eddigi eredményükön.

Németh Ica beszámolója...

 

Ismét a BEAC atlétái nyerték az Eötvös 5 futóversenyt

2012. május 9.

Az atlétikai szakosztály versenyzői domináltak a 22. alkalommal megrendezett Eötvös 5 futóversenyen.
A férfiak számát Dani Áron nyerte, Boross Gábor pedig a harmadik lett. Ugyanitt Kriván András a 4. helyen ért célba. Gyurcsó Gergő, Dohoczki Tamás és Varga Bálint egyaránt az első tízben végzett. Férfi versenyzőink annak ellenére érték el ezeket a nagyszerű eredményeket, hogy az élbolynak - a versenyt felvezető kerékpáros hibája miatt - kb. 200-300 méterrel többet kellett futni a mezőny többi részéhez képest.
A női mezőnyben szintén két BEAC-os atléta állhatott a dobogón. A győzelmet Csere Anna szerezte meg, a harmadik helyen pedig Ferenc Kata végzett.

A viadalon több tucat gyermek- és serdülőkorú atlétánk is megmérettette magát. Ők szintén kiváló, időnként még az idősebbek számára is irigylésre méltó időkkel teljesítették a távot.

A 18 év alatti leány mezőnyben csak BEAC-os atléta állt a dobogón: Ferenc Kata, Jánosi Lilla és Benczik Viktória.

Gratulálunk mindannyiuknak!

 

Atlétikai Világnap Tiszaújvárosban
Albertirsa Bajnoksága

2012. május 8.

A 12. alkalommal megrendezett Atlétikai Világnapon erős ellenszéllel kellett megküzfeni rövidtávfutóinknak. Ennek ellenére számos egyéni csúcs született.

Az Albertirsán megrendezett versenyen Király Adél három versenyszámból (60m, 600 m és távolugrás) hármat nyert.

bővebben...

 

Jámbor Bettina ezüstérmes a Budapesti Diákolimpián

2012. május 5.

2012. május 3-án a Budapesti Diákolimpia döntőjében Jámbor Bettina magasugrásban a dobogó második helyére állhatott.
Bettinát édesapja Jámbor József, többszörös bajnok és országos csúcstartó magasugró, a BEAC edzője készítette fel a versenyre.
Gratulálunk mindkettejüknek a szép eredményhez és kívánjuk, hogy közös munkájuk nyomán Bettina édesapjához hasonló sikereket érjen el a BEAC színeiben!

 

Dani Áron fantasztikus futással ezüstérmet szerzett
10000 méteres Országos Utánpótlás Bajnokság

2012. április 28.

Ideális futóidő köszöntötte a 2012. évi 10000 m-es OB résztvevőit a verseny hagyományos helyszínén, a Vasas pályáján. Az este első BEAC-os, dobogós helyezése Dani Áron nevéhez fűződik, aki az U23-as korosztályban a győztestől alig lemaradva másodikként ért célba. A felnőtt férfiak mezőnyében Boross Gábor, rangidősként remekült helytállt. A junior korosztályú lányoknál Ferenc Kata állhatott a dobogó harmadik fokára, míg Bajnok Sára élete első Országos Bajnokságán nagyon bátran, elszántan versenyzett, és egy nagyszerű egyéni csúcsot ért el.

Dani Áron versenybeszámolója...

 

Vanyek Béla Országos Atlétikai Verseny

2012. április 26.

Király Adél nagyszerűen szerepelt a Vácott megrendezett viadal gyermek számaiban. Adél távolugrással kezdett ahol a hatodik próbálkozásra 454 cm-re ugrott, ami számára új egyéni csúcsot és győzelmet jelentett. Ezután a 60 méteres síkfutás következett, amit szintén főlényesen nyert. A záró szám a 600 méteres síkfutás volt, amitől Adél kicsit tartott, de a rajtpisztoly eldördülése után kilőtt mint a nyíl és gyönyörű rajt cél győzelmet aratott.
Külön öröm, hogy Adél testvére - az óvodások 40 m-es futamában indult Király Boglár - 8,7 mp-es idővel győzött a kicsi lányok között.
A kellemes, családias hangulatú verseny, a tavaszias idő, valamint a 4 aranyérem, amit a lányok elértek igazi élménnyé varázsolták a vasárnapot.

 

ÓBUDAI FUTÓFESZTIVÁL

2012. április 24.

Az Óbudai Olimpia negyedik állomásaként megrendezett Óbudai Futófesztiválon egyesületünk színeit Comanescu Eliana és Danku Péter képviselték. Eliana már rutinos versenyzőnek mondható, míg Péter először indult BEAC atlétájaként. A nagy létszámú mezőnyben mindketten kiemelkedően szerepeltek. Jó iramú egyenletes futással Eliana a nők között a nyolcadik lett, míg Péter a férfi mezőnyben a 7. helyen ért célba.

Gratulálunk a szép teljesítményükhöz!

 

SZINTKÜLÖNBSÉGES FUTÓVERSENY A BUDAÖRSI DECATHLONNÁL

2012. április 23.

2012. április 22-én vasárnap délelőtt Budaörsön, szép napsütéses időben rendezte meg a Budapesti Atlétikai Szövetség a Decathlon futóversenyt, ahol a BEAC is képviseltette magát. Két távot rendeztek (5 és 10 km), a futókat egyszerre rajtoltatták. A pálya nem ígérkezett egyszerűnek, mivel több, mint 300 m szintkülönbséget és terepfutó részeket tartalmazott.

Muzsnay Péter versenybeszámolója...

 

A BEAC gyalogló lányai kitűnő eredményeket értek el
Hosszútávú Országos Gyalogló Bajnokság, Békéscsaba

2012. április 15.

A Hosszútávú Országos Gyalogló Bajnokság mindig kiemelkedő eseménynek számít és nagy feladat elé állítja a gyaloglókat, miután a megszokott korosztályos bajnoki versenytávnál hosszabb távot kell megtenniük.
Leányaink ebben az esztendőben is bizonyították kitűnő technikai felkészültségüket, valamint odaadásukat és szorgalmukat, amely nélkül ilyen eredményeket nem érhettek volna el. Jó érzés volt látni azt a technikai biztonságot és akarást, amivel önmagukat felülmúlva vetették magukat a küzdelembe.

bővebben...

 

TEREPDUATLON OB

2012. április 15.

"Ma rendezték meg Óbudán, az aquincumi mocsárban a Terepduatlon Országos Bajnokságot.

A versenyen rendhagyóan sokan, valamivel többen, mint 150-en vettek részt. Nagy reményekkel és bizakodva álltam rajthoz, mert felkészülésemet jónak éreztem, annak ellenére, hogy idén még csak kétszer tekertem, ez azonban nem tántorított vissza, mert országúton már nagyon sok edzésmunkát tudhatok magam mögött."

Kriván András versenybeszámolója...

 

FEHERVARU REA MENEH HODU UTU REA
avagy haditudósítás Székesfehérvárról

2012. április 2.

"2012. március 31-én, Székesfehérváron kismaratoni országos bajnokság volt. Ugyanezen a napon 10 óra 13 perckor véget ért a kiskorúságom. De ezzel akkor nem zavartattam magam, 11:40-kor kellett elrajtolnom, és eldöntöttem, amíg le nem futom a távom (15 km) és érek el olyan időeredményt, ami vállalható egy felnőttnek, addig nem tekintem magam nagykorúnak."

Ferenc Kata versenybeszámolója...

 

1:08:59 - CSERE GÁSPÁR KIVÁLÓ FUTÁSA POZSONYBAN

2012. április 1.

"Április 1-jén rendezték meg a 7. Pozsony Félmaratont, ami egyben az idei első versenyem is volt. Sokat készültem erre a megmérettetésre, mivel egyéni csúcsot szerettem volna futni. A verseny napján kiváló formában keltem fel, teljes mértékben készen álltam egy kemény futásra. "

Csere Gáspár versenybeszámolója...

 

VIVICITTA 2012 - DANI ÁRON EZÜSTÉRMES

2012. április 1.

2012-ben is folytatódott a BEAC atlétáinak jó sorozata a Vivicitta versenysorozatban. Dani Áron a 12 km-es távon második, Boross Gábor pedig a hatodik helyen végzett. A 6,5 km-en Balog Evelin bronzérmet szerzett, míg Varga Bálint a hatodik lett. A legifjabbak 3,5 km-es távján Kókai Kata második, Südi Anna harmadik helyen ért célba.

Bővebben...

 

27. VIVICITTÁ 2012 – HÍDTÓL HÍDIG

2012. április 1.

A 27. alkalommal megrendezett, tavaszköszöntő tömegsport versenyen több, mint tizenháromezer ember vett részt. Magyarok, külföldiek, veteránok, gyerekek, kerekesszékesek, fogyatékkal élők, élsportolók, amatőrök, celebek és közszereplők – együtt futottak. A 2012-es Városvédő futás amellett, hogy a nagy hideg ellenére igen jó hangulatban telt a sok BEAC-os atléta szép teljesítménye miatt volt igazán érdemleges "esemény", talán több és szebb, mint a tömegsport rendezvények egy szokásos kirakatdarabja.

Bajnai Nóra versenybeszámolója...

 

Budapesti Mezei Futó Bajnoksága
Dani Áron és a BEAC csapata nyerte a felnőtt bajnoki címeket

2012. március 25.

Budapest Mezei futóbajnokságán versenyzőink öt alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára. A felnőtt férfi bajnokságot Dani Áron nyerte, aki egyéni sikere mellett tagja volt a szintén győztes férfi csapatnak is. Csapattársai Boross Gábor és Gyurcsó Gergő voltak.
Az egyetemi bajnoki címet Varga Bálint (BEAC-BME) nyerte.

A fiatalabb évfolyamokban Göllény Zsombor és Jánosi Lilla a serdülő, míg Grempsperger Emma a gyermek korosztályban szerzett aranyérmet.


Kitűnő eredmények a gyalogló leányoknál

2012. március 24.

Szinte nyári melegben álltak rajthoz versenyzőink az év első szabadtéri gyaloglóversenyén Gyügyön. A nemzetközi viadalon közel 10 ország atlétái vettek részt a fiatalok mezőnyében. Az 5 km-es futamban Südi Anna az idősebbek között versenyezve, 27:07-es idővel ért célba, ugyanitt Szabó Evelin 28:50-es időt ért el. Mindkettő remek eredmény és egyéni csúcs!
3 km-en csapatunk legjobb eredményét Benczik Viktória érte el, aki bronzérmet szerzett. Itt versenyzett Molnár Orsi - aki a 99-es születésűek között a második lett - és Richter Dóra, aki közel 1 percet javított egyéni csúcsán.
Szép volt lányok!

 

Király Adél tagja volt a győztes magyar csapatnak Dortmundban

2012. március 20.

A Dortmundban megrendezett nemzetközi diák versenyen Király Adél remek, új egyéni csúcsokkal öregbítette a BEAC hírnevét. Adél a győztes magyar csapat tagjaként csodálatos versenynek lehetett részese a maga 12 évével. Eredményei: 60 m-en 8,82 mp, távolugrásban 432 cm. Tagja volt a 4x100m-es váltónak és 300 m-en 45,26 mp-es óriási futással a 4-5 évvel idősebbek között 5.helyen ért célba.

Fantasztikus szép befejezése a fedett pályás szezonnak.

 

Kenesei Zsanett elnyerte az Újbuda kiváló sportolója kitűntetést

2012. március 19.

Kenesei Zsanett a XI. kerület március 15-ei ünnepségén különleges díjat vehetett át a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Zsanettet „Újbuda kiváló sportolója” díjjal tüntették ki – utánpótlás kategóriában.

Bővebben...

 

Petőfi Sándor: A szabadsághoz

2012. március 15.

Oh szabadság, hadd nézzünk szemedbe!
Oly sokáig vártunk rád epedve,
Annyi éjen által, mint kisértet,
Bolygott lelkünk a világban érted.

Kerestünk mi égen-földön téged
Egyetlenegy igaz istenséget,
Te vagy örök, a többi mind bálvány,
Mely leroskad, egy ideig állván.

S mégis, mégis számkivetve voltál,
Mint a gyilkos Kain bujdokoltál,
Szent nevedet bitora szögezték,
Érkezésedet hóhérok lesték.

Megszünt végre hosszu bujdosásod,
Sírba esett, ki neked sírt ásott,
Bevezettünk, s uralkodás végett
Elfoglaltad a királyi széket.

Te vagy a mi törvényes királyunk,
Trónusodnál ünnepelve állunk,
Körülötted miljom s miljom fáklya,
Meggyúlt szíveink lobogó lángja.

Oh tekints ránk, fönséges szabadság!
Vess reánk egy éltető pillantást,
Hogy erőnk, mely fogy az örömláztól,
Szaporodjék szemed sugarától.

De, szabadság, mért halvány az orcád?
Szenvedésid emléke szállt hozzád?
Vagy nem tettünk még eleget érted?
Koronádat a jövőtől félted?

Ne félj semmit, megvédünk... csak egy szót,
Csak emeld föl, csak mozdítsd meg zászlód,
S lesz sereged ezer és ezernyi,
Kész meghalni vagy diadalt nyerni!

S ha elesnénk egy szálig mindnyájan,
Feljövünk a sírbul éjféltájban,
S győztes ellenségednek megint kell
Küzdeni... kisértő lelkeinkkel!


Beacos sikerek a II. Tavaszváró Terepfutóversenyen

2012. március 11.

Szombaton a BEAC-os középtávfutók jókora létszámmal képviseltették magukat az idei Tavaszváró Futóversenyen, amely a tavalyihoz hasonlóan a 16. kerületi Naplás-tó mellett került megrendezésre. Atlétáink egy speciális versenyszámban, a Super Sprint futamban szerepeltek, ahol Dani Áron első, míg Vitárius Bence a harmadik helyet szerezte meg.

Bővebben...

 

Remekeltek gyaloglóink a Serdülő Seregszemlén

2012. március10.

Sajnálatos módon 2012-ben a versenyzésre nem 100%-osan megfelelőnek minősített atlétikai pálya miatt elmaradtak a fedettpályás országos bajnokságok. A serdülő korosztályúak számára azonban a Magyar Atlétikai Szövetség - hasonló feltételekkel - megrendezte a Magyarország 2012. évi Serdülő Seregszemléje elnevezésű viadalt. A két hétvégén át tartó küzdelemben kilenc számban álltak rajthoz BEAC-os atléták.

Bővebben...

 

Gerendási Eszter az idei év legjobb eredményével nyerte a 3000 méteres gyaloglást


2012. március 5.

A szenior atléták bajnokságának keretében megrendezett nyílt versenyszámokban több BEAC-os versenyző ért el kimagasló eredményt. A 3000 méteres gyaloglásban Gerendási Eszter az idei legjobb időt (13:27,34) teljesítette. Ugyanebben a számban Südi Anna 30 mp-et, Szabó Evelin pedig 2 percet javított addigi fedettpályás eredményén.
A 3000 méteres férfi síkfutást Dani Áron nyerte, míg a második Vitárius Bence lett, aki szintén 30 mp-cel javította meg egyéni csúcsát.

Gratulálunk mindannyiuknak!

 

A KIRÁLYNŐ ÚTRAVÁLT
A BEAC sportegyesület - 2012. február 26-án megtartott - közgyűlésén hozott döntés értelmében a szakosztályunk, BEAC Atlétika 1898 néven, önálló jogi személyiségként működik tovább.


 

2012. március 4.

Báró Eötvös Loránd, a Budapesti Tudományegyetem rektoraként - angolszász hagyományokat követve - megalapította az egyetem sportklubját, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club-ot. Az 1898-ban megalakult BEAC egyike a legrégebbi magyar sportegyesületeknek. Az atlétika volt a legelső sportági szakosztály, amelyet a klub keretein belül aktívan űzni kezdtek, felkaroltak és az egyesület fennállása óta megszakítás nélkül működik, eredményeivel - nehéz anyagi körülményei dacára - a kezdetektől fogva hozzájárulva a BEAC, a mindenkori magyar versenysport, és a magyar atlétika eredményességéhez, magas színvonalához.

Bővebben...

Báró Eötvös Lóránd

 

Sprint és ugrósikerek több korosztályban

2012. március 4.

Sprintercsoportunk tagjai a Dr. Bácsalmási Péter Nemzetközi Emlékversenyen és a Szenior OB nyílt, felnőtt versenyszámaiban indultak az elmúlt héten. Remek szereplésükről, új egyéni csúcsaikról, edzőjük Németh ilona számolt be.

Bővebben...


Csuhai Péter: 6,99, Torma Evelin: 7,99!

2012. február 14.

A MASZ által megrendezett fedett pályás sprint versenyen Csuhai Péter és Torma Evelin jelentős mérföldköhöz érkeztek! A 60 méteres síkfutásban a mágikus 7, illetve 8 másodpercen belül értek célba.

Bővebben...


Kérjük, támogassa szakosztályunkat!

2012. február 17.

Kedves Szülők, Támogatóink!

Ebben az évben is lehetőség van arra, hogy befizetett adójának 1%-áról rendelkezzen.
Ezúton szeretnénk kérni Önt, hogy adójának 1%-ával a Budapesti Atlétikai XI. Kerületi Diák Sportkör Egyesületet támogassa. Ezzel nagymértékben hozzájárulna a gyermekek sportolási lehetőségének biztosításához és az egyesületünk tovább működéséhez. Önnek elegendő az „EGYSZA” elnevezésű lapon az egyesület adószámát beírnia és a lapot az adóbevallásával együtt elküldeni a NAV-nak.

Az adószám a következő: 18178467-1-42

Egyben azt is kérjük, hogy kérje meg családtagjait, barátait is, hogy sportkörünket támogassák.

Segítségüket, támogatásukat előre is hálásan köszönjük.

A kitöltendő lapot innen letöltheti: EGYSZA

 


Vágtázva érkező egyéni csúcsok

2012. február 14.

A közelmúltban két hazai és egy nemzetközi viadalon álltak rajthoz rövidtávfutóink. Kis csapatunk tagjai a három versenyen több mint egy tucat alkalommal értek el egyéni csúcsokat.

Bővebben...

 

A BEAC legújabb tehetsége

2012. február 7.

Mintegy fél eszetndővel ezelőtt egy igazi gyöngyszemmel gazdagodott a BEAC Atlétikai Szakosztályának közössége. Pernesz Zsófi személyében egy vidám, tehetséges, ifjú hölgy csatlakozott szakosztályunk országos viszonylatban egyedülálló leány középtávfutó csapatába.

BemutatkozásBemutatkoznak az új BEAC-osok: Király Adél

2012. február 7.

Tavaly nyáron csatlakozott egyesületünkhöz Király Adél, aki azóta számos korosztályos gyermekversenyen állhatott a dobogó - jellemzően - legfelső fokára.

Németh Ilona tanítványa lelkesedésből, versenyezni tudásból, az edzéshez való hozzáállásból jelesre vizsgázott. A fontos versenyeken mindig hozza a formáját, sőt általában túl is teljesíti az elvárásokat. Ezek alapján szép reményekkel vághat neki a jövőnek.

Bemutatkozás

 

Bemutatkoznak az új BEAC-osok: Kovács Abigél

2012. február 7.

Új taggal bővült a serdülő korosztályos lányok csapata. Kovács Abigél rövid kitérővel Sopronból érkezett egyesületünkhöz. Tehetsége és hozzáállása alapján szép eredmények elérésére hivatott.

BemutatkozásBemutatkoznak az új BEAC-osok: Vitárius Bence

2012. február 6.

"2011. december 19. - első BEAC-os edzésem napja.
Azóta másfél hónap telt el, és most már tudom, hogy
azon a téli délutánon valami nagyon jó dolog vette
kezdetét."

Bemutatkozás


Kenesei Zsanett első a juniorok között,
Pernesz Zsófia 2:13 -at futott 800 méteren

 

2012. január 30.

Szombaton a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén és Visegrádi Országok Atlétikai Viadalán öt középtávfutónk vett részt a serdülő és ifjúsági korosztályból. Vasárnap pedig a junior és felnőtt korú lányaink mérettették meg magukat az Elan Meeting nemzetközi viadalon.

Bővebben...


 

Sprintereink eredményes bemutatkozása a Pozsonyi ORV-n

2012. január 30.

Minden versenyzőnket dicséret illeti, mert az egyéni csúcsaikat megközelítették, illetve megjavították.
A Torma Evelin, Szűcs Noémi, Csuhai Péter, Szücs Richárd, Meskó Márk, Vörös Krisztián és Kovács Krisztiánból álló csapatunk szerepléséről edzőjük, Németh Ilonaszámolt be:

Bővebben...

 

Sikeres szezonkezdés a császárok városában

2012. január 23.

A 2012-es év első fedett pályás nemzetközi megmérettetésén két BEAC-os középtávfutó, Pernesz Zsófi és Kenesei Zsanett is részt vett. Zsófi 800 méteren fedett pályás egyéni csúccsal és futamgyőzelemmel, Zsanett 1000 méteren győzelemmel kezdte az évet.

Bővebben...

Évkezdő sprintversenyek

2012. január 23.

Nagyüzem volt sprintereinknél a hétvégén. Király Adél szombaton a bonyhádi fedett pályás felkészítő versenyen indult. Az idősebbek pedig a Honvéd pályáján megrendezett ifjúsági, junior és felnőtt versenyen.

Edzőjük, Németh Ilona a következőképpen látta a versenyeket:

Versenybeszámolók

 

Király Adél ismét triplázott

2012. január 8.

Adél ezúttal Dunakeszi Gyermekversenyen nyert meg minden versenyszámot, amiben elindult. Edzője, Németh Ilona beszámolója alapján a távolugrásban szoros versenyben, az utolsó ugrással (424 cm) szerezte meg a győzelmet. 60 m-es síkfutásban szinten nagy küzdelem árán tudott nyerni 8,7 mp-cel. Gátfutásban azonban 11,2 mp-cel magabiztosan győzőtt.

Gratulálunk!