BEAC évzáró 2014
2014. november 15.

"Az év végi BEAC évzáró egy olyan esemény az életemben, amiről nehéz, sőt, szinte lehetetlen objektíven nyilatkozni – így meg se próbálom. Az idei is sok szempontból különleges és emlékezetes alkalom volt számomra, a legszebb pillanat azonban hosszú időre bevéste magát az emlékezetembe."

bővebben...

 

A BEAC atlétái a leggyorsabbak az egyetemi hallgatók között
2014. november 10.

A november 9-én, vasárnap 14. alkalommal megrendezett Tudás Útja futóverseny keretében rendezték meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára a félmaratoni országos bajnokságot.
A 26 magyar és számos külföldi felsőoktatási intézményből érkező versenyzők között a BEAC atlétái szerezték meg a győzemet a női és férfi mezőnyben egyaránt.
Ferenc Kata (ELTE) a bajnoki cím mellett a Budapest Bajnokság és az abszolút verseny 3. helyét is megszerezte.
Farkas Dáriusz (BME) tavalyi bajnoki címét megvédve, az egyetemi és budapesti bajnoki címek mellett az abszolút győzelmet is magáénak tudhatja.

Gratulálunk!

 

Csere Gáspár maratoni debütálása Frankfurtban
2014. október 28.

Csere Gáspár, egyesületünk legeredményesebb férfi hosszútávfutója idei szezonja méltó zárásaként október utolsó hétvégéjén teljesítette élete első maratonját a rendkívül nívós BMW Frankfurt Marathonon. Élete első 42 kilométeres versenyét a rendkívül előkelő 19. helyen fejezte be, az európaiak közt pedig a 4. helyen ért célba, idei országos ranglistavezető idővel.

bővebben...

 

Két első és két harmadik helyezést értek el a BEAC atlétái
Twickel Szőlőbirtok mezeifutó-versenysorozat
2014. október 16.

Atlétáink első alkalommal vettek részt a Twickel Szőlőbirtok mezeifutó-versenysorozaton. Az első versenyen történéseit szakosztály elnökünk, Gerendási István foglalta össze.

bővebben...

 

Taroltunk a II. Mahunka Futáson
2014. október 10.

A BEAC szép számmal képviseltette magát idén is az albertfalvi Szent Mihály Búcsúhoz kapcsolódó Mahunka Futáson, amelyet idén a XI. kerületi önkormányzat szervezett. A legtöbben az ifjúsági korosztályban indultak szakosztályunkból, de néhány gyerek és felnőtt is elindult a dobogós helyezésekért.

bővebben...

 

Ferenc Katalin és a férfi csapat ezüstérmes a 10 km-es utcai bajnokságon
2014. október 6.

A BEAC egész évi kiemelkedő szereplését követték atlétáink ezen a bajnokságon is. Ritkán fordul elő egy szakosztály életében, hogy az idény kezdetétől az idény végéig az atléták kirobbanó formában szerepeljenek. Erre csak a legelszántabb, legkitartóbb atléták képesek, akik szép számmal vannak közöttünk.

bővebben...

 

Szeptember második felének versenyeredményei
2014.szeptember 24.

Összetett Atlétikai Bajnokság  
        Gergely Hajnalka   Junior és Felnőtt 3. helyezett
        Pásztor Mercédesz  Utánpótlás 1. helyezett

Salomon Hervis Citytral lépcsőfutó verseny
        Dani Áron   1. helyezett

Polderloop 5 km-es futóverseny, Leiden, Hollandia
         Danku Péter 1. helyezett

 

Csere Gáspár felnőtt kategóriban ezüstérmes,
Ferenc Katalin utánpótlás kategóriában Országos Bajnok, felnőtteknél 6. helyezett
Félmaraton Országos Bajnokság 2014
2014. szeptember 16.

Tizenháromezer futó vágott neki a félmaratoni egyéni, és csapat versenyén. Voltak, akik azzal a céllal álltak rajthoz, hogy javítsanak legjobb eredményeiken, vannak, akik először vágtak neki életük első félmaratonjának, és ott voltak a profik, akik a győzelemért jöttek, jó időket futva akartak mindenkit maguk mögé utasítani. Különböző célok, amelyek mind ugyanarról szóltak, a futás szeretetéről, a futás ünnepéről. Itt nem számított, hogy ki hány éves, sovány, vagy kövér, egy volt a lényeg, hogy mindenki tudásának megfelelően érezze a célba érkezés leírhatatlan mámorát.
Nekünk BEAC-osoknak a profi versenyzők egyéni szereplése, csapataink, és először félmaratont teljesítő atlétáink sikere egyaránt fontos volt.

bővebben...

 

A GEAC-BEAC-IKARUS hármasa nem talált legyőzőre
az első alkalommal kiírt új rendszerű Országos Bajnokságon, mindenkit megelőzve Országos Bajnok lett!
2014. szeptember 16.

A régi rendszerű csapatbajnokság minden alkalommal óriási kihívást jelentett az atlétáknak, hiszen az egyéni sportágakban egy csapatért, az egyesületért, a szakosztályért, a versenyzőkért, edzőkért, együtt dobbant mindenki szíve. Hihetetlen erőt adott minden atlétának az egymásért való küzdelem, a közös siker elérése. Már hónapokkal a verseny előtt elkezdődött az esélylatolgatás, hogy a BEAC hol fog végezni. Általában az élmezőnyben végeztünk, de a nagy egyesületeket, akik sokkal jobb körülmények között, pénzhiánya nélkül működtek, soha nem sikerült legyőzni. Ezeknek a csapatversenyeknek a hangulatát közel 40 év távlatában sem tudom elfelejteni, és ezen a bajnokságon újból felidéződtek a régi versenyek, csapattársak, és sajnos az azóta elhunyt, rendkívüli BEAC-os sportolók, akik már nem érhették meg ezt a mostani, tán semmihez nem hasonlítható hazai sikert.

bővebben...

 

Serdülő Országos Csapatbajnokság
2014. szeptember 16.

A Csapatbajnokság keretén belül a serdülők is megmutathatták tehetségüket, ami nagyon fontos, hiszen Ők a jövő utánpótlásának tagjai. A BEAC versenyzői közül többen is nagyon szép eredményeket értek el, ezzel is bizonyítva, hogy van utánpótlásunk, azonban még sok tenni valónk van, hogy ebben a korosztályban több gyerekből tudjunk meríteni, akik esetleg még jobb eredményeket is el tudnak érni.

bővebben...

 

Sorozatban hatodszor bajnok a BEAC 4 x 800 m-es női váltója
Három dobogós helyezés a Váltó OB-n
2014. szeptember 6.

"Furcsa, hogy 2014-ben ilyen későn, szeptemberben került megrendezésre ez a verseny. Pont ezért már nagyon vártam, hogy bebizonyíthassuk, hogy a BEAC-os lányok hatodszorra össze tudnak fogni a csapatért."

versenybeszámoló

 

Kenesei Zsanett 800, és 1500 méteren győzelmet aratott, Pásztor Mercédesz magasugrásban, Dani Áron 3000 méter akadályon ezüstérmes, Csere Gáspár 5000 méteren bronzérmes
Magyar Szuperliga döntő - Debrecen

2014. augusztus 30.

A Magyar Atlétikai Szövetség ebben az esztendőben útjára indított egy verseny sorozatot, amely a Szuperliga nevet kapta, és a több versenyből álló sorozat végén minden szám legjobb nyolc, legtöbb pontot gyűjtött versenyzője jutott be a Debreceni döntőbe.
A MASZ részéről mindenféleképpen jó kezdeményezésnek bizonyult e verseny sorozat elindítása. Reméljük ennek folytatása lesz, és még hosszú éveken keresztül tehetnek bizonyságot arról atlétáink, hogy a magyar atlétikát nem szabad leírni, hiszen ez a mostani verseny sorozat is bizonyította, hogy vannak fiatal tehetségeink is, akiket, ha kellőképpen megbecsülünk, segítünk, és támogatunk, ők is érhetnek el olyan eredményeket, mint a magyar atlétika mindenkori legnagyobbjai.

bővebben...

 

Barátságos mosoly
Gondolattöredék a 119. MASZ OB után
2014. augusztus 16.

Szoktam álmodni, egy ilyen álmom elmesélem.
Egy szép napon beállít a BEAC pályára Szponzor úr, aki tisztelettudóan bejelentkezik Gerendás Istvánnál és Szabó Imre bá’nál. Kissé pironkodva mentegetőzik: „ – Bocsi, amiért nem jött előbb, de hát tudják hogy van ez, a tegnapi nézettségünk is 4 millió körül volt, az embereknek szükségük van ezekre a valóság showkra. De azért, persze – mondja Szponzor úr – lázasan törtük a fejünket, hogy a kultúra vagy a sportélet melyik területét támogassuk. Én láttam az atlétikai országos bajnokságot és a beacosok tettek rám mély benyomást. Ahogy a lány átúszott a léc felett, vagy a fiú az akadály felett és azok a gyönyörű középtávfutó lányok, semmihez sem hasonlítható csodák. Csak abban tanácstalan kissé, – folytatja Szponzor úr – hogy a legjobbakat támogassa egyénileg, vagy a teljes szakosztályt?” Pista bá’ joviális mosollyal válaszol: – Köszönjük fiatal barátom, a rendszert mi kidolgozzuk, csak hozza a pénzt.”
Felriadok álmomból és a BEAC rekortán pályáján lépdelek. Persze óvatosan, vigyázva a bokámra, mert az egyes pályán még mindig ott az építkezés után ott hagyott kátyú. A munkagépek zakatolása oldja a futás monoton ritmusát. Meg persze ott a csarnok, amelyben az a jó, hogy a kör egyik felében nem vagyok látható. Még jó, hogy a célegyenesben ott van anyu, a célban meg edzőm – ott kell szépnek lenni. És szívem megtelik meleg érzésekkel, hiszen nem vették el a 7-es 8-as pályát, bár azt még jól lehetne hasznosítani. Vandálok nem törték szét a gátakat, nem lopták ki szekrényeinkből a mobilokat és pénztárcákat. A nap ontja sugarát és jönnek velem szemben a BEAC-os középtávfutó lányok. „Megérdemelnétek, hogy megvegyem nektek a Váci utca mindkét oldalát ” – gondolom magamban némi túlzással. Ehelyett barátságosan mosolygok feléjük. Sajnos, jelenleg ez a legtöbb, mi adható.

Harsányi Tamás

 

A 119. Magyar Bajnokság egy 1500-as szemével
2014. augusztus 9.

"Az OB-t megelőző hetekről készülőben van egy hosszabb írásom, ezért most csak a hétvégi eseményekre koncentrálnék. Csütörtök délután értünk haza Salzburgból (ebből már azért sejthető, hogy nem unatkoztunk...), édesanyámmal pedig péntek délután háromkor már fogyasztottuk a kilométereket az M7-esen a vadonatúj székesfehérvári stadion felé. Az első jele annak, hogy izgalmas versenynek nézünk majd elébe, az volt, hogy a szangvinikus énem túlburjánzott indulásnál, ennek következményeképp otthon felejtettem a szögesemet... Ezúton is nagyon szeretném Zsófinak megköszönni, hogy átverekedte magát a cipőért a lakásunkon."

Kenesei Zsanett beszámolója

 

Első évem a BEAC-ban
2014. augusztus 9.

"Négy év kihagyás után (amikor egyáltalán nem indultam versenyeken) 2012. nyarán kezdtem újra komolyabban futni. A következő évben már többen nyüstöltek, hogy keressek magamnak edzőt, jobban fejlődnék. Én mindig is magányos futó voltam, büszke az önállóságomra. Viszont régi álmom már, hogy megdöntsem 1998-ban felállított maratoni egyéni csúcsomat, eddig sehogy sem sikerült. Ezért egy cikk olvasása nyomán, további több hónap vívódás után tavaly nyáron felhívtam a cikk szereplőjét, bizonyos Szabó Imrét, a BEAC edzőjét, hogy beszélgethetnénk-e, adna-e pár tanácsot a nagy célomhoz."

Erdős Attila cikke

 

Örökre eltávozott Németh Angéla, a BEAC Olimpiai és Európa Bajnok világhírű gerelyhajítója
2014. augusztus 5.

Nem akartuk elhinni, döbbenten kellett tudomást vennünk arról, hogy elhunyt Németh Angéla a BEAC-os atléta családunk egyetlen Olimpiai Bajnoka. Mi, aki Angélát közvetlenül ismertük, még versenyzői pályafutása alatt, nagyon szíven ütött bennünket halálhíre. Értetlenül állunk, hogy miért ilyen fiatalon, és miért pont Ő. Ilyenkor mindig lepereg a fim előttünk, amely felidézi Angéla pályafutását, az Ő rendkívüli egyéniségét, emberségét, szeretetét, szerénységét, a sportág iránti alázatát.
Milyen szerencsés emberek vagyunk, hogy 1968-ban többen is a BEAC-hoz kerültünk, és ebben az esztendőben Mexikóban az Ő gerelye szállt a legmesszebbre, és Olimpiai Bajnok lett. Elmondhatatlan érzés volt egy Olimpiai Bajnokkal egy klubban sportolni. Minden edzésen alig vártuk, hogy megjelenjen a pályán, hiszen olyan közvetlen, és barátságos volt mindenki számára. Rendkívül sokat lehetett tanulni tőle a sportág szeretetéről, elhivatottságáról. A rá következő évre 1969-ben Athénben újból a győzelmi dobogó legtetején állt, Európa Bajnok lett.
A Testnevelési Főiskola elvégzése után Dr. Bácsalmási Péternek köszönhetően több végzős atlétával együtt igazolt le a BEAC-ba. Sportolói pályafutása befejezése után az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen testnevelést tanított, majd a későbbiekben az Állatorvosi Egyetem Testnevelési Tanszékét vezette.
Angéla Budapest díszpolgára volt, Budapest fővárosa, a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti. Halála egy olyan űrt hagy maga után, amit lehetetlen pótolni, és nem akarjuk elfogadni, hogy többé már nem lehet közöttünk.
Együtt érzésünket fejezzük ki gyászoló családjának, örökre búcsúzik Tőled a BEAC minden sportolója, edzője, sport vezetője, nyugodj békében, emléked örökké őrizzük.

 

Kimagaslóan szerepeltek a BEAC atlétái a 119. Felnőtt Országos Magyar Bajnokságon
Kenesei Zsanett Országos Bajnok, valamint ezüstérmes, Dani Áron ezüstérmes
2014. augisztus 5.

A Magyar Bajnokság minden évben a „Királynő ünnepe”, ahol a versenyzők számot adnak arról, miképpen sikerült egész évben felkészülni a legfontosabb hazai versenyre. Amennyiben valaki hibázik, egy évet kell újból edzeni ahhoz, hogy ki tudja javítani eredményét, és céljait elérje.
Az idei Bajnokságon a BEAC versenyzői közül mindenki kiválóan szerepelt, és úgy léptek az új székesfehérvári pályára, mint római korban a gladiátorok, akik az életükért harcoltak. Igazi BEAC-os szívű, ragyogóan felkészült, minden idegszálukkal a legjobb eredményre törekvő atlétaként képviselték méltóképpen szeretett 116 éves Atlétikai Szakosztályunkat. Szemükben égett a tűz, hihetetlen elszántság uralkodott minden mozdulatukban. Meggyőződésem, hogy nem csak magukért vívtak hősies küzdelmeket, hanem edzőjükért, akiknek ugyanolyan nagy szerepük van a sikerekben, mint saját maguknak.
A 2014. évi Országos Bajnokság kimagaslóan méltó volt az elmúlt több, mint 100 év sikeres hagyományaihoz. Ezekre a kiváló eredményekre nyugodtan lehet építkezni az elkövetkezendő években is. Természetesen a mostani siker megnyugvást nem adhat senkinek, mert jönnek az újabb feladatok, próbatételek, és az elért eredmények köteleznek mindenkit. Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani ezért a nem mindennapi sikerekért, és további jó munkát kívánunk.

bővebben...

 

XXXI. Tatai Minimaraton
Két aranyéremmel tértek haza hosszútávfutóink
2014. augusztus 2.

A hagyományosan augusztus első hétvégéjén és kánikulában (idén: 32 C fokban) rendezett Tatai Minimaraton kitűnően szervezett, hangulatos felkészülési verseny az őszi félmaratoni és maratoni távú versenyek előtt.
A BEAC versenyzői rendszeres résztvevői e viadalnak és nem szokásuk üres kézzel hazatérni.
Ez évben - a rekordszámú induló résztvételével zajló versenyen - két első helyezésnek és számos egyéni csúcsnak örülhettünk: A 14 km-es távon Miksa Kende, Richter Bence, Miksa Zádor, Gedeon Zsolt és Richter László alkotta csapatunk első helyett szerzett. A csapatból Kende nyolc, Bence öt, László fél percet javított a 14 km-es egyéni csúcsán. Kende pedig a csapat elsőség mellett megszerezte a 18-19 éves korosztály első helyét is.
Az egyéni versenyen induló Erdős Attila és Ruzsa Gábor versenyzőtársaink szintén egyéni legjobb eredményüket érték el.

Gratulálunk!

 

Bajnoki címet szerzett Miksa Kende és a BEAC U20-as férfi csapata a Hegyifutó Országos Bajnokságon
2014. július 20.

Kánikulai melegben rajtoltak atlétáink a Magyar Hegyifutó Bajnokság 10,1 km-es távján a Mátrában. A közel 900 méteres szintemelkedés és a változatos terepakadályok (sziklák, kövek, kidőlt fák, patakok) alaposan megnhezítették az inkább sík terephez szokott versenyzőink dolgát, de az eredmények azt tükrözik, hogy atlétáink megbírkóztak a feladattal.
Az U20-as korosztályban Miksa Kende bajnoki címet szerzett, Richter Bence a 4., Bálint Zoltán pedig a 6. helyen ért célba. A fiúk eredményükkel megszerezték az országos csapatbajnoki címet is.
Az OB elért eredményükkel Kendének és Bencének jó esélye van a világbajnokságra utazó válogatott csapatba való bekerülésre.
A felnőtt mezőny eredményébe az U20-as és a szenior versenyzők eredményét is figyelembe vették, így csapatunk (Mika Kende, Richter Bence és Richter László összeállításban) a felnőtt mezőny 4. helyén végzett.

Az OB mellett nyílt futamokat is rendeztek, A 3,4 km-es távpn Danku Péter korosztályos első és abszolút második helyett szerzett. Miksa Zádor korosztályában bronzérmes lett.

Gratulálunk!

 

Szenior OB és Szuperliga futamok
Boross Gábor országos Bajnok 800 m-en
2014. július 19.

A szenior atléták 2014. évi szabadtéri bajnokságán Boross Gábor 800 m-en bajnoki címet szerzett. Ugyanezen a távon, de aifjúsági korúak mezőnyében Göllény Zsombor állhatott a dobogó 3. fokára.
A hölgyek liga futamaiban az 1500 méteres távon Kenesei Zsanett aranyérmes, Balog Evelin bronzérmes lett. Az ifjúsági 800 m-es futamban F. Tóth Anna a 4. helyen ért célba.
A rövidebb távokon Széll Göngyi ért el jó eredményeket: 100 m-en a 8., míg 400 m-en az 5. helyen fejezte be a versenyt.

Gratulálunk!

 

Serdülő Országos Bajnokság Tatabánya
2014. július 15.

Mint minden Országos Bajnokságnak nagy jelentősége van a jelen, és a jövő szempontjából egyaránt. A legfiatalabb korosztály versenyzőiből lesznek a felnőtt atléták. Ebben a korosztályban is természetesen már megmutatkozik a tehetség, valamint a kitartás a gyerekek részéről. Évek óta már megszoktuk, hogy ezen a bajnokságon is vannak bajnokaink, dobogós helyezettjeink, valamint döntőbe jutott versenyzőink.

bővebben

 

BEAC-os versenyzők Válogatott Viadalokon való szereplése az elmúlt 10 napban
2014. július 14.

A Válogatott címeres mezét viselni, képviselni Magyarországot, minden sportoló nagy vágyai közé tartozik. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is atlétáink közül többen is válogatottak lettek a különböző korosztályokban. Mindannyian méltóképpen képviselték hazánkat, és eredményeikre, valamint helyezéseikre mindannyian büszkék lehetünk.

U18-a Válogatott Viadal Ikarus pálya 3 ország részvételével
F. Tóth Anna 800 méteres síkfutásban 4. helyezést ért el.
Deutsch Domonkos magasugrásban 7. helyezést ért el.

U20-as Válogatott Viadal Szovénia 5 ország részvételével
Balog Evelin 3000 méteres síkfutásban 3. helyezést ért el.
Gergely Hajnalka magasugrásban 4. helyezést ért el.

U23-as Válogatott Viadal Ostrava 4 ország részvételével
Kenesei Zsanett 1500 méteres síkfutásban 3 helyezést ért el.

Pásztor Mercédesz magasugrásban 3. helyezést ért el.

Gerendási István
Szakosztály elnök

 

Országos Junior és Utánpótlás Magyar Bajnokság
Fantasztikus teljesítménnyel 5 Országos Bajnoki címet szereztek atlétáink Kenesei Zsanett 800, és 1500 m-en, Balog Evelin 800, és 1500 m-en, Gergely Hajnalka magasugrásban
2014. június 30.

Minden esztendőben nagy várakozás előzi meg az év legnagyobb hazai versenyét, a Magyar Bajnokságot. Versenyzőink és edzőink mindennapi közös munkájának eredményességét a bajnokságon való jó szereplés nagyban befolyásolja. Mennek a számolgatások, hogy ki, milyen helyezést érhet el, és vajon melyik számban induljon, hol van a legtöbb esélye.

bővebben

 

Sok meglepetés a Népszigeti Terepfutáson
2014. június 28.

Régóta szerettem volna már kipróbálni magam 10 km-en versenyhelyzetben. Erre jó alkalmat adott a Népszigeti Terepfutás jún. 28-án. Kicsit aggódtam híresen rossz tájékozódási képességem miatt, ezért írtam is előzőleg a Beda Szabinak, hogy ugye rendesen ki van szalagozva az útvonal? Megnyugtatott, hogy csak az téved el rajta, aki még az atlétikai pályán is eltéved. Én tévedtem már el négy körös terepfutáson kétszer, de atlétikai pályán még nem, úgyhogy megnyugodtam.

Erdős Attila versenybeszámolója

 

A SPORT 1 TV csatorna interjút készített atlétánkkal, Pernesz Zsófival
2014. június 26.

A június 14-15-én megrendezett Budapest Open - Schulek Ágoston Emlékverseny kapcsán Faragó Richárd beszélgetett - az idei évben már több egyéni csúcsot elérő - Pernesz Zsófiával, a BEAC középtávfutójával és Sátor Lászlóval, a Budapesti Atlétikai Szövetség Főtitkárával.

A felvétel a képre kattintva tekinthető meg!

 

Zalaegerszeg, Országos Ifjúsági Bajnokság
Országos Bajnok Südi Anna, ezüstérmes Deutsch Domonkos,
3. helyezett Benczik Viktória, és F. Tóth Anna

2014. június 25.

5 km-es gyaloglás:
Südi Anna – Remek, meggyőző gyaloglással, egyéni csúccsal újabb Országos bajnoki címet szerzett, evvel is bizonyítva elhivatottságát, és tehetségét a gyaloglás iránt.
Benczik Viktória – Harmadik helyezésével újból bizonyította, hogy a korosztályán belül a magyar élvonal egyik kiváló gyaloglója. Az utóbbi időben nagyon sokat nőtt, ennek következtében még erősödnie kell, hogy még kitűnőbb eredményeket tudjon elérni.
Richter Dóra – Kitűnő technikával gyalogolva a Bajnokság negyedik helyezettje lett, Dóra is volt már Országos Bajnok, és meggyőződésem, hogy még lesz is.
A BEAC-os gyalogló lányok átütő sikert arattak, amihez külön-külön gratulálunk mindannyiuknak.

Magasugrás:
Deutsch Domonkos – Csodálatos egyéni csúccsal repült át a 194 cm fölött, amivel a dobogó 2. fokára állhatott fel. Domonkos nem rég kezdte el a magasugrást, a mi számunkra már akkor egyértelmű volt, hogy nagyon szép jövő előtt áll. Alkatilag olyan, mint amilyennek egy tökéletes magasugrónak kell lenni, a sporthoz való hozzáállása, szellemisége lenyűgöző. köztudott mindannyiunk számára, hogy édesapja Deutsch Péter milyen kiváló magasugró volt. Érdeklődéssel tekintünk pályafutásához. Szeretném kiemelni edzője, Jámbor József szakmai munkáját, hiszen ez az eredmény kettőjük közös, sikeres története. Józsi is a magyar magasugrás meghatározó, kiváló egyénisége volt.

800 m-es síkfutás, 1500 m-es síkfutás:
F. Tóth Anna – Teljesítményével ismét bizonyította, hogy 800 m-en, és 1500 m-en is ott van az ország legjobb futói között. Az igen erős, és népes mezőnyben 800 m-en a dobogó 3. fokára állhatott fel, 1500 m-en hatodikként ért a célba. Anna nagyon jó úton halad, hogy az elkövetkező években még tovább fejlődve, kiemelkedő sikereket érhessen el.

1500 m-es síkfutás:
Göllény Zsombor – Egyéni csúccsal, nyolcadikként ért célba, talán az egész bajnokság legnagyobb létszámú, és legjobb eredményeket felmutató számában. Zsombor kezd bele erősödni ebbe a mezőnybe, és remélem elhiszi, hogy a futást érdemes neki csinálni a jövő szempontjából, csak így tovább.

Gerendási István
Szakosztály elnök

 

Domináltak a BEAC csapatai a K&H váltó versenyen
2014. június 16.

Első alkalommal állhatott három BEAC atlétákból álló csapat Magyarország legnagyobb váltóversenyének dobogóján.  Az aranyérmek mellett egy bronzérmes csapatot is köszönthettünk és több atlétánk is szerepelt további dobogós helyezést elért csapatokban.
A 3 x 2 km-es távon harmadik alkalommal hódítottuk el az első helyezést. Az elmúlt három év győztes csapataiban Danku Péter az állandó tag. Az idén őt Harsányi Tamás és Hargitai András egészítette ki.
Ugyanezen a távon Gedeon Zsolt a második helyezett csapat tagjaként futott.
A klasszikus 6 x 7 km-es távon a férfi I-es kategóriát most először nyerte meg BEAC-os csapat. Összeállításuk a következő volt: Ferenc Katalin, Miksa Kende, Richter Bence, Pávó János, Göllény Zsombor és Bálint Zoltán. Ugyanitt a második helyezett csapatban is futott versenyzőnk Miksa Zádor személyében.
A férfi II-es kategóriában a győzelmet olyan csapat szerezte meg, melyben négy atlétánk is futott. Név szerint: Gyurcsó Gergő, Boross Gábor, Csere Gáspár és Dani Áron.
A legifjabbak kategóriájában a bronzérem szintén E betűs alakulathoz került, aminek tagjai: Molnár Orsolya, Végvári Ádám, Pop Leonárdó, Dani András, Donkó Dávid és Wunderlich Ábris voltak.

A férfi III-as kategória győztes csapatát Harsányi Tamás (Dylen) erősítette.

 

Június első hétvégi eredményei
2014. június 11.

Portugál Open  
        Dani Áron                 3000 méter akadályon  2. helyezett
         Kenesei  Zsanett     800 méteren 3. helyezett

Zalaegerszeg Vidék Bajnokság
         Pernesz Zsófia 1500 méteren 3. helyezett, egyéni csúcs, Felnőtt Szuperliga
         Balog Evelin     1500 méteren 1. helyezett, Junior liga

Ausztria
        Csere Gáspár     10 km-es Országúti Futóverseny 1. helyezett
        Ferencz Kata      10 km-es Országúti Futóverseny 2. helyezett

Veszprém- Balaton Bajnokság
        Pernesz Zsófia       800 méteren 3. helyezett, Felnőtt Szuperliga
        Balog Evelin           800 méteren 2. helyezett, Junior liga
        F. Tóth Anna          800 méteren 1. helyezett, Ifjúsági liga
        Göllény Zsombor   800 méteren egyéni csúcs, Ifjúsági liga
        Pásztor Mercédesz magasugrás, Balaton Bajnok 180 cm

Kína – Kontinentál Kupa – Triatlon
        Tóth Tamás 2. helyezést ért el ( Tamás a BEAC futóival végzi a futóedzéseket)

Ezen a hétvégén a nemzetközi és hazai versenyeken a BEAC atlétái most is bizonyították, hogy tehetségük és felkészültségük alapján minden versenyen kiválóan teljesítenek az egész év során. Az Ifiktől a Felnőttekig bezárólag mindenki nagyon közel futott egyéni csúcsához, és van, aki ezt túl is szárnyalta. A további sikeres munkához elengedhetetlenül szükséges, hogy mindenki teljes mértékben átadja magát az atlétikának, amely számukra még sok lehetőséget, és sikert tartogat.

Gerendási István
Szakosztály elnök

 

Kalandozások Európa szélén
Dani Áron akadályfutásban idei legjobbjával második, Kenesei Zsanett 800 méteren harmadik helyezést ért el a hétvégi Leiria International Meetingen.
2014. június 9.

A tavalyi dublini utazás óta már semmilyen reptéri „balesettel” nem lehet megijeszteni, ezért teljesen normálisnak vettem, hogy péntek délután az egyetlen gép egész Ferihegyen, ami késik, az a mi lisszaboni járatunk volt. 20:30-kor, egy óra késéssel fel is szálltunk, éjfél körül pedig landoltunk Portugáliában. További bő fél órát vártunk egy manchesteri járatra, ahonnan egy angol gátas fiú jött még velünk a verseny helyszínére.
A Lisszabon és Leiria közti kb. 140 km-es távot nevetségesen kevés idő alatt tettük meg - talán ezzel akart kompenzálni a sofőrünk, de így is elmúlt hajnali 2, mire ágyba kerültünk.

bővebben

 

Csere Gáspár a Kenyaiak mögött 2 perc különbséggel negyedikként érkezett célba
Plitvicei Nemzetközi Félmaratoni Verseny
2014. június 4.

Nagy népszerűségnek örvend az a futó verseny, melyet a Plitvicei Nemzeti Parkban rendeznek, nagyon nehéz terepen, hiszen 300 méter a szintkülönbség a pályán. Minden évben nagy mezőny indul, kiváló nemzetközi szintű eredménnyel rendelkező futókkal. Ebben az esztendőben sem volt máshogy.
Csere Gáspár most is bizonyította kiváló tehetségét, remek versenyzői adottságait. Soha nem riad meg a nagy feladatoktól, inkább ösztönző erővel hat rá az erős mezőnyben való futás. A kenyaiak mögött végezni közvetlenül nagy teljesítménynek számít. Gáspár minden évben folyamatosan fejlődve komoly egyéni csúcsokat ér el, amely nagyon szép lehetőséget ad az elkövetkező évek eredményeihez.

 

Félmaraton a tengerszint alatt
2014. május 28.

2014. május 25-én gyönyörű idő volt. Két BEAC-os futó állt Maassluis központjának közelében, várva hogy elinduljon a maraton és a félmaraton. Nagy reményekkel jöttek: egyéni csúcs, helyezés, esetleg győzelem.
Előző este, a tésztapartin megismerhették az ellenfeleiket, a város jelenlegi és múltbeli kiemelkedő futóit: ritkán van része az embernek 2:30 és azon belüli futókkal akárcsak együtt is lenni egy teremben, nemhogy beszélgetni velük!

bővebben

 

Hat dobogós helyezés
Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság
2014. május 27.

Előző hétvégén került sor a minden évben megrendezett, elsősorban egyetemisták és főiskolások versenye, a MEFOB. Az előző évekkel ellentétben, idén szerencsére nem ez volt a szezon első versenye, így már több megmérettetésen is részt vettünk a hétvége előtt.

versenybeszámoló

 

Kenesei Zsanett és Dani Áron szuper liga verseny győztes
Négy első hely a Kelet Kupán
2014. május 21.

Múlt hétvégén Imre bácsival, majd Anikó nénivel a kormánykeréknél; Áronnal (Dani Áron) és Evelinnel (Balog Evelin) a Punto hátsó ülésén – újfent – elindultunk az ország keleti részébe a Kelet Kupára, Debrecenbe.

bővebben

 

Első helyen végzett a GEAC-BEAC-IKARUS csapata
2014. május 11.

Több évtized után újból csapatversenyen vettünk részt, igaz nem a régi formában írta ki a versenyt a MASZ, hanem új elképzelése szerint egyesületek alkothattak közösen egy csapatot. Ebből kifolyólag nem csak magunkért küzdöttünk és izgultunk, hanem másik két csapattársunk teljesítménye is egyformán fontos volt számunkra.

bővebben

 

Egyéni csúcsok és dobogós helyezések
Ecsedi László emlékverseny
2014. május 10.

Barátságtalan időjárás fogadta ifjú atlétáinkat az Albertirsán megrendezett Ecsedi László emlékversenyen. A futó és ugrószámokat egyaránt nehezítő ellenszél ellenére Király Adél aranyjelvényes minősítést érő 2:22,2 mp-es idővel nyerte a serdülő lányok 800 m-es számát, 100 m-en pedig megközelítette egyéni csúcsát. Szintén a serdülő korosztályban nyert ezüstérmet 300 m-en Tollas Gizella.
A gyermek korosztály 300 m-es futószámában és távolugrásban Király Bogi és Histek Barnabás küzdött a versenytársakkal és az elemekkel. A 9 éves Bogi a "nagyok" (10-11 évesek) között összesítettben nem vallott szégyent. Barnabás pedig második helyen fejezte be a 300 métert.

Gratulálunk!

 

Pernesz Zsófia ezüstérmes
Atlétikai Magyar Liga – Szuper Liga 800 méter
2014. május 10.

"A versennyel kapcsolatban elsősorban kíváncsiság volt bennem. Egyre több gyors edzést csináltunk a lányokkal, amelyek során jól éreztem magam minden szempontból. A verseny előtti héten már futottunk egy erősebb 600 m-t és egy gyors 300 m-t is, így a ritmus benne volt a lábunkban. Tudtam, sok minden fog azon múlni, hogy a versenytársak mekkora lelkesedéssel állnak oda a rajthoz."

Pernesz Zsófia beszámolója

 

Kassel félmaraton - két korosztályos dobogós helyezés
2014. május 9.

Németország majdnem mértani közepén egy „kis” város Kassel, ahol immár 9. alkalommal lett megrendezve a több számból álló maratoni futóverseny. Az egyik versenyszám a félmaraton volt, amin a BEAC-ból ketten indultunk el. Richter Bence és jómagam.

bővebben

 

Ferenc Kata országos bajnok
10 000 kis lépésből hatalmas egyéni csúcs
2014. május 6.

A hétvégi 10 000 méteres pályabajnokság két legeredményesebb BEAC-os versenyzőjével, Ferenc Katával és Csere Gáspárral beszélgettünk a versenyről, a felkészülésükről, az idei terveikről. Kata és Gazsi a kiváló helyezések mellett (Kata korosztályos magyar bajnoki címet szerzett, Gazsi a felnőttek közt debütálva az 5. helyen ért célba) hatalmas egyéni csúcsot értek el, Gazsi egy percet, Kata közel kettőt javított eddigi legjobbján.

bővebben

 

IAAF Világnap, Tiszaújváros
2014. április 30.

"Vasárnap a sprinterek csoportjából néhány fiatal versenyzővel, akiket el tudtam juttatni Tiszaújvárosba, egy fantasztikus versenyen vettünk részt.
Az időjárás nem nagyon szeretett bennünket, mert az első pár órás versenyzés után leszakadt az ég, jégesővel tarkítottan és nagyon lehűlt a levegő is, ami egyáltalán nem kedvezett a versenyzőknek.
"

bővebben

 

Gyalogló és hosszútávfutó sikerek hétvégéje
2014. április 27.

Április utolsó hétvégéjén a BEAC atlétái öt helyszínen, az ausztriai Pernitz-ben, Etyeken, Hatvanban, Óbudán és Soroksáron álltak rajthoz és szereztek összesen 10 dobogós helyezést.

Lássuk részletesebben az eseményeket!

 

Vivicitta futóverseny
2014. április 14.

A BEAC atlétikai szakosztályának versenyzői 2014-ben három versenyszámban szereztek dobogós helyezést a tavasz legnagyobb magyar utcai futóversenyén.
Többen pedig új egyéni csúcsot értek el a viadalon.

bővebben...

 

Békéscsaba Hosszú távú Országos Gyalogló Bajnokság
Országos Bajnok Südi Anna, Wolf Sára
2014. április 14.

A BEAC gyaloglói ismét bizonyították, hogy szinte minden korosztályban ott vannak a Magyar gyaloglás élvonalában. Nagy várakozással tekintettünk a bajnokság elé, hiszen nagy létszámú csapattal érkeztünk, akik közül többen már évek óta bizonyítják, hogy évről évre fejlődnek, és egyre csodálatosabb eredményeket érnek el.
Időközben új versenyzők is érkeztek, akik közül ketten már Országos Bajnoki dobogóra is állhattak, annak az első, illetve harmadik fokára. Szinte olyan, mint a "Fehér holló", hogy egy bajnokságon az első négy helyezett ugyanazon szakosztályból kerüljön ki. A BEAC-os Ifi lányok mind a négyen maguk mögé utasították az egész mezőnyt. Ez nagy teljesítmény, amihez külön is gratulálunk.

bővebben...

 

Nagy Zsuzsa a BEAC világhírű futója látogatást tett atlétikai szakosztályunknál
2014. április 11.

"Sajnos amikor én a BEAC-hoz kerültem 1968-ban Ő már abbahagyta versenyzői pályafutását, így személyesen nem ismerhettem. Bárki beszélt róla, mindig a legnagyobb tisztelet, és elismerés övezte sport eredményeit, és emberi tulajdonságait. Az utódok számára itt hagyva egy olyan rendkívüli teljesítményt, amelyet még ma is nagyon nehéz túlszárnyalni. Többször próbálkoztunk már, hogy személyesen tudjunk vele találkozni, de valami mindig közbe jött. Szabó Imre barátom, vezetőedzőnk soha semmit nem ad fel az életben, így ebbe se nyugodott bele. Kérésére izgatottan tárcsáztam a telefont, és férjével egykori edzőjével Szabó Ambrussal beszélve, igenlő választ kaptunk a találkozás lehetőségére, és időpontjára."

bővebben...

 

Miért fut egy ember 30 évet?
2014. április 8.

Interjú Harsányi Tamással, Veterán VB 9. helyezett

Bajnai Nóra interjúja Harsányi Tamással

 

Pozsony Félmaraton
Miksa Kende rövid beszámolója a versenyről
2014. április 6.

"Helyszín Pozsony, táv pedig félmaraton. Szombaton érkeztünk meg Pozsonyba a családommal.  Kis városnézés után átvettük a rajtszámokat a helyszínen.
Pár ismerős magyar arcot láttunk és beszélgettünk velük majd berendezkedtünk a szállásunkon, ami a város központjában 15 percnyi séta a versenyközponttól. Esti átmozgatás után még egy kis városnézés.
Másnap korán kelés, mert 10-kor rajtolt a mezőny. Maratonisták és félmaratonisták együtt. Bő 1 órás bemelegítés után felálltam a kenyai futók mögé, mert sikerült bemennem az elit futók elkülönített területére. A rajt után kialakult egy kb. 12 fős boly, aminek a tempóját 12km-ig tudtam tartani, de akkor számomra sajnos az egyik felvidéki szlovák úriember (beszélgettünk a rajt előtt), támadott és számomra túl gyors tempót kezdett el futni. Így szépen lassan, de biztosan lemaradtam. Innentől egyedül kellett megküzdenem a széllel, amit eddig nem is éreztem a csoportban. Ez rendesen visszavett a tempómból, de már közeledtem a cél felé így hát próbáltam nem lassulni.
A 17. km környékén Kálovics Anikó megelőzött így hát az első nő előttem végzett. A kenyai üldözője elmaradt mögötte, én még láttam a távolban (kb.100m-el mögöttem).
A végére 1:17:38-as idővel érkeztem célba, ami új egyéni csúcs és számomra hihetetlen nagy dolog!"

 

 

Öt bajnoki cím Budapest Mezei Futó Bajnokságán
2014. április 5.

Budapesti Atlétikai Szövetség ápriliselső szombatján rendezte meg a hagyományos Pólus Futónap - Palota Kupa és Budapest Mezei Bajnokság futóeseményét, a Szilas patak partján.
Az eseményen versenyzőink összesen 5 bajnoki címet szereztek:
F. Tóth Anna a leány ifjúsági, Balogh Evelin a női junior , míg Kenesei Zsanett és Pernesz Zsófia (holtversenyben) a felnőtt női mezőnyben győzött.
A csapatok versenyében a leány ifjúsági csapat (F. Tóth Anna, Bors Mercédesz és Simon Annamária) és a felnőtt női csapat (Kenesei Zsanett, Pernesz Zsófia és Szász Anna) állhatott a dobogó legfelső fokára.

Gratulálunk!

 

 

Mi a jó a szenvedésben?
Katona Edit, VB 4. és 8. helyezett

"Katona Edit 4. illetve 8. helyezést ért el a Veterán Világbajnokság 3, és 10 km-es számaiban.

A felkészülés 9 hónapjáról, a versenyről és a gyaloglás „lélektanáról” beszélgettünk.

Bajnai Nóra interjúja Katona Edittel

 

Berlini Félmaraton - 32 000 induló
Csere Gáspár ötödik legjobb európaiként érkezett a célba
Ideje: 1 óra 07 perc
2014. április 01.

A Berlini félmaraton a világ legjegyzettebb versenyei közé tartozik, amelynek már nagyon nagy múltja van, és kitűnő eredmények születnek minden évben, mert az európai futók mellett a világ számtalan országából érkeznek jobbnál jobb futók erre az eseményre.
Gáspár egész évben kiváló eredményeket ért el, és nagyon készült erre a versenyre is. Következetes edzésmunkájának, a futás iránti imádatának, nem mindennapi céltudatosságának eredménye az állandó fejlődés, jobbnál jobb eredmények elérése. Ezen a versenyen sajnos nagy volt a szél, és ez bizony rontott a versenyzők időeredményén. Ideális körülmények között még ennél is jobb időeredményt érhetett volna el. Gazsi eltökéltsége az időjárási körülményeket is legyőzi, hiszen előtte semmi sem lehetetlen. Ez a rendkívüli helyezés további erőt ad neki, hogy előre mutató céljait pályafutása alatt minden tekintetben megvalósítsa. Tehetségénél és tudásánál csak szerénysége nagyobb. Jó érzés Őt minden nap látni a pályán, hiszen személyisége jóságot, nyugodtságot, bölcs megfontoltságot sugároz, amely nélkül nagy eredményeket elérni nem nagyon lehet.
Tiszta szívből gratulálunk újabb sikeredhez.

 

 

Fedett pályás Veterán Atlétikai Világbajnokság Budapest
A BEAC versenyzői remekül szerepeltek
2014. március 31.

Katona Edit – /45 éves korosztályban/ 3 km-es gyaloglásban 4. helyezést ért el, 10 km-en nyolcadikként érkezett a célba.
Boross Gábor - /35 éves korosztályban/ 800 méteres síkfutásban 7. helyen végzett.
Harsányi Tamás - /55 éves korosztályban/ 1500 méteres síkfutásban 9. helyen végzett.

bővebben...

 

Országos Mezei Bajnokság
A Felnőtt és U23-as Női csapat Országos Bajnok
Kenesei Zanett U23-as ezüst érmes
Balogh Evelin Junior ezüst érmes, Liga Kupa győztes
2014. március 24.

A BEAC történetének minden idők legkiválóbb eredményeit érték el versenyzőink a hétvégi Országos Bajnokságon. A győzelmek értékét még inkább növelik, hogy a kiváló eredményeket elért versenyzők egyike sem hosszútávfutó, hanem közép távfutással foglalkoznak.
Azt is el kell mondani, hogy külön erre a versenyre célzott felkészülést nem folytattak. Ez önmagáért beszél, ezek a lányok nagyon tehetségesek, és elhivatottak, amiért ezúton is külön gratulálunk minden egyes versenyzőnknek. A csapatért futni mindig is felemelő feladat, mert nem csak magamért, de a társaimért is futok, hogy együtt legyünk sikeresek. A két csapat bajnoki győzelem nagy fölénnyel következett be, az utánunk lévő csapatok nagy különbségű helyezési pontszámmal kerültek mögénk.

bővebben...

 

Gyügy, 2014
Interjú Südi Annával, az 5 km-es gyaloglás nyertesével
2014. március 23.

A hagyományokhoz híven a szlovákiai Dudincében került megrendezésre a gyaloglók idei első, szabadtéri viadala. A BEAC versenyzői valamennyien jól szerepeltek, a versenynap jelentős egyéni csúcsokkal zárult (lásd: eredmények menü), Südi Anna pedig bajnoki címet szerzett. Mivel a viadal előtt (nekem legalábbis) nem említette, hogy ő az egyik fő dobogó esélyes, a versenyélményeiről, teljesítményéről kérdeztem.

bővebben...

 

Gyügy-Nemzetközi Gyaloglóverseny
Südi Anna megnyerte az Ifjúsági 5 km-es gyaloglóversenyt
2014. március 23.

Ennek a gyaloglóversenynek több évtizedes hagyományai vannak, és ennek köszönhetően mindig nagy mezőny indul kiváló versenyzőkkel, a világ különböző részeiről.
A fedett pályás versenyek után ez az első szabadtéri idény nyitó gyaloglóverseny, ahol a résztvevők már meg tudják mutatni, hogyan sikerült a téli alapozás, és milyen eredmények várhatók a szabadtéri idényben.

bővebben...

 

Jeruzsálem - Nemzetközi Futóverseny
Kovács Abigél az abszolút női 5 km-es kategória győztese,
Csere Gáspár az abszolút férfi 10 km-es kategória 2. helyezettje
2014. március 22.

A Szent város, Jeruzsálem már több éve rendezi meg futóversenyét, amelyre ebben az esztendőben 28 ezren neveztek. Évről évre nő az indulók száma, és egyre rangosabb versenyzők mérettetik meg magukat. Óriási sikernek tartjuk, hogy 2 BEAC-os versenyzőnk beírta a verseny történetébe magát győzelmével, illetve 2 helyezésével. Az külön leírhatatlan öröm, hogy egy ilyen nagy múltú klub, mint a BEAC 116 éves történetének ilyen méltó utódai vannak.

bővebben...

 

Dani Áron Újbuda Kiváló Sportolója
2014. március 22.

Dani Áront (utánpótlás kategóriában) "Újbuda kiváló sportolója" címmel tüntették ki. A díjat a XI. kerület március 15.-i ünnepségén, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére rendezett megemlékezésen vehette át. A jeles alkalom apropójából kérdeztem az elismerésről, sportolói helyzetéről, tervekről.

Bajnai Nóra interjúja Dani Áronnal

 

 

Beszámoló a szenior atléták 2014. évi Fedett Pályás Bajnokságáról

2014. március 19.

Március 15-én, tíz nappal a budapesti veterán VB rajtja előtt, hatalmas létszámú mezőny indult a magyar bajnokságon. A környező országokból rengeteg külföldi atléta is emelte a verseny rangját. A korosztályos OB-n nincsenek nevezési szintek, bárki elindulhat, pl 200 m-en 68 induló volt. A középtávfutó mezőny, bár minőségében javul, létszámában hű tükörképe a magyar atlétikának. 800 m-en álltak többen rajthoz és 50 év felett születtek jobb eredmények, 1500 m-en vékonyabb mezőny volt és egy kiemelkedő 4:12-es idő.

bővebben...

 

Ifjú BEAC-osok képviselték hazánkat Dortmundban

2014. március 13.

A Budapesti Atlétikai Szövetség által összeállított gyermek és serdülő korú sportolókból álló csapatban szereplő három BEAC-os atléta, Király Adél, Wunderlich Ábris és Ferenczi Roland jó teljesítménye is kellett ahhoz, hogy a 8 nemzet vetélkedésében a magyar különítmény megszerezze a második helyet.
Adél, Ábris és Roland egyaránt dobogós helyezéssel járult hozzá a csapat sikeréhez

Gratulálunk!

 

Sikerek a hétvégi váci futóversenyeken

2014. március 9.

Vasárnap Vácon, illetve onnan indulva két futóversenyt rendeztek, melyeken egyesületünk egy -egy hosszútáv futója is elindult.

A Duna menti Zöldsport Fesztivál 10,5 km-es távján Miksa Kende aratott rajt-cél győzelmet.
A Tavaszi Börzsöny terepfutóverseny 29 km-es (benne 1400 m szintemelkedés) távján Geréb Gábor szerepelt remekül.

Beszámolóik az alábbiakban olvashatók:

Zöldsport Fesztivál

Tavaszi Börzsöny

 

Két dobogó helyezés a Mezei Fotó liga 4. állomásán

2014. március 9.

A 2013-2014. évi Mezei Futó liga 4. állomásán az ifjúsági korú leányok futamában F. Tóth Anna a második helyet szerezte meg. A felnőtt férfiak 8 km futamában Dani Áron a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Sajnos a junior lányok összetett listáját vezető Balogh EVelinnek ezúttal nem szurkolhattunk , mert lázas betegsége miatt nem állhatott rajthoz.

Gratulálunk a helyezetteknek!

 

Négy BEAC-os - négy dobogós
Dani Áron újra a dobogó tetején

2014. március 8.

Az Everling tavaszváró terep szupersprint versenyen négy BEAC-os távfutó atlétánk is rajthoz állt, a korai időpontra és a verseny jellegére való tekintettel természetesen csak edzés jelleggel.
Az ötször (közel) két kilométeres távot dombos erdei utakon kellett teljesíteni a Naplás-tó mellett, a rajtokat 13 percenként lőtték el. Dani Áron, aki már-már címvédője ennek a különleges cross-versenynek, idén is hozta remek formáját: majdnem az összes etapot magabiztosan nyerve állhatott abszolút és korosztályos kategóriában is a dobogó legfelső fokára, s még a holnapi mezei liga fordulóra is tartalékolt energiát.
Harsányi (Dylan) Tamás számára pedig ugyan már teljes egészében a jövő heti szenior magyar bajnokság van fókuszban, ennek ellenére hosszabb távon is bizonyított s kiváló futásokat produkált. Korosztályában az előkelő második helyen végzett.
A nők versenyében Ferenc Kata és Kenesei Zsanett képviselte egyesületünket. Zsanett végig az élmezőnyben futott, Kácser Zita mögött a kiváló hosszútáv specialista Staicu Simonával csatázott, s kettejük harcából végül Zsanett került ki győztesként. Mind korosztályos, mind abszolút kategóriában a második helyet szerezte meg. Kata a tavaszi félmaratonra való tekintettel végig egy egyenletes, lendületes ritmust futott. Szereplése egy figyelemre méltó tavaszi hosszútáv szezont sejtet! Mindemellett korosztályában a harmadik helyezést érte el.
Összességében elmondható, hogy futóink a "terepszemle" alapján már most remek formában vannak, s eredményes szabadtéri szezonnak nézünk elébe!

Dani Áron blogja a versenyről

 

Országos Junior és Ifjúsági Fedettpályás Magyar Bajnokság
Balog Evelin két Országos Bajnoki cím 3000 és 1500 méteres síkfutásban, Gergely Hajnalka Országos Bajnok magasugrásban,
Benczik Viktória Országos Bajnok gyaloglásban

2014. március 3.

"Nagy várakozással tekintettünk a bajnokságra. Az embernek mindig célokat kell kitűzni maga elé, amennyiben ezeket megvalósítja, elégedett lehet önmagával szemben. Evelin esetében minden esély azt mutatta, hogy két bajnoki címet fog szerezni. Az esélyeket a versenyző tudja csak valóra váltani, ott a pályán az adott pillanatban, a legjobb formában és a legjobb taktikai versenyzéssel.
Kiváló képességekkel rendelkező atlétánk, tökéletesen oldotta meg feladatát, aminek jutalma a két bajnoki címe. Mindkét számban tiszta, józan fejjel betartotta az edzői elképzeléseket, és az utolsó 150-200 méteren olyan ritmusváltással suhant el a versenyző mellett, aminek eredményeképpen semmilyen, fikarcnyi esélyt sem hagyott másnak, hogy Őt leelőzzék.
A legnagyobb elismeréssel gratulálunk, mindenkinek leírhatatlan boldogságot szereztél. Továbbra is ez legyen a követendő út számodra.
"

bővebben...

 

Felnőtt Magyar Fedett pályás Bajnokság
Kenesei Zsanett parádés futással 1500 m-en Bajnok, 800 m-en 2.
Dani Áron 3000 méteren 3.helyezett, 11 atlétánk szerzett bajnoki pontokat

2014. február 25.

Nem tudjuk az idejét, hogy Felnőtt Fedett pályás Bajnokságon valaha is elértünk volna ilyen kimagasló teljesítményt, mellyel rendkívül fiatal csapatunk megörvendeztette az atlétika iránt elfogulatlanul érdeklődőket.
11 pontszerzőnk közül mindössze 1 atléta volt, aki már felnőtt korosztályúnak számít. A több, mint 10 éve elkezdett utánpótlásképzésünknek évről évre egyre kiemelkedőbb atlétái vannak, akik az elmúlt években sokszorosan bizonyították, hogy csak a szisztematikusan megtervezett munkának, a türelemnek, kitartásnak, pedagógiai, edzői munkának, a sportág iránti alázatnak van igazából eredménye. Szakosztályunkon belül például női 800, vagy 1500 méteren 5 atlétánk van a magyar élmezőny elején. A BEAC-on belüli egészséges rivalizálásnak van helye, amely minden versenyzőnek előre lépést jelent, ha mindig helyén tudják kezelni az eredményeket. A mi atlétáink ilyenek, és reményeink szerint ilyenek is maradnak az elkövetkező időszakban.

bővebben...

MASZ Meghívásos Verseny
Perjés Fanni 800 méteren hajrá győzelmet aratott

2014. február 15.

"Perjés Fanni azon 800 méteres BEAC-os futók közé tartozik, aki a jelen és jövő szempontjából meghatározó futó lehet a Magyar atlétika ezen szakágában.
Ezen a versenyen nagyon higgadt, átgondolt taktikával a 4. pozícióból előzte le összes vetélytársát, és ragyogó hajrá győzelmet aratott.
"

bővebben...

 

Teljes siker a Fedettpályás Ifjúsági Gyalogló OB-n

2014. február 15.

A Fedettpályás Ifjúsági és Junior OB gyalogló számait e hétvégén bonyolították a Syma csarnokban.
Az ifjúsági korú leányok 3000 méteres futamában a BEAC versenyzői szerezték meg az első négy helyett. Az Országos Bajnoki cím birtokosa - pályafutása során először - Benczik Viktória lett. Második helyen Südi Anna végzett. A bronzérem Richter Dóra nyakába került; őt Rátkai Emese követte.
A junior korosztályos női futam végén egy harmadik helynek örülhettünk, melyet Haála Hanga ért el új egyéni csúccsal.

A jól sikerül verseny után a lányokra egy újabb kemény próba vár a jövő heti Felnőtt OB-n.

Gratulálunk!

 

Országos Serdülő Bajnokság
Országos Bajnokok: Wolf Sára - gyaloglás,
Ferenczi Roland - magasugrás

2014. február 8.

"Wolf Sára minden mozzanatában gyaloglásra született, fiatal kora ellenére remek technikával, óriási akaraterővel, elszántsággal végzi edzéseit, és már most rendelkezik azokkal a versenyzői erényekkel, amivel csak a legjobbak rendelkeznek. Nagyon szép jövő előtt áll."

"Ferenczi Roland nagy meglepetést okozva szerzett Országos Bajnoki címet 178 cm-el, hiszen még nem rég óta ugrik magasat. Az ilyen meglepetések azt bizonyítják, hogy a tehetségek rövid idő alatt is tudnak kiválóan teljesíteni. Köszönjük ezt a remek teljesítményt Ferenczi András nevelőedzőnek valamint a BEAC edzőinek, Németh Ilonának és Jámbor Józsefnek."

bővebben...

 

MASZ Nyílt verseny
800 méteren Kenesei Zsanett győzelmet aratott
F. Tóth Anna kiváló egyéni csúccsal, 2.13'9-el 3. helyen végzett
Dani Áron 3000 méteren kiváló egyéni csúccsal, 8.22-vel 2. helyen végzett

2014. február 8.

"Kenesei Zsanett semmi kétséget nem hagyott a felől futása alapján, hogy ezt a versenyt csak Ő nyerheti meg. Az egész fedett pályás idényt remekül kezdte.
Meggyőződésünk, hogy a folytatás is ugyanilyen eredményes lesz.
"

bővebben...

 

5 aranyérem és további 5 dobogós helyezés
Budapest Fedettpályás Bajnoksága

2014. február 1.

A fiatalok itthon is megkezdték a versenyzést a fedett pályás szezonban, nem kevés sikerrel: a Budapest – bajnokság kereteiben indultak atlétáink szombaton, s jó néhány dobogós helyezéssel fejezték be a versenyt.

bővebben...

 

Elan Meeting Pozsony
Kenesei Zsanett 3. hely, Pernesz Zsófia 6. hely

2014. január 27.

A BEAC atlétái az idei esztendő első fedett pályás versenyén rajthoz álltak Pozsonyban. A téli alapozás kellős közepén ezek a versenyek ilyen korán, az év első hónapjában nem arról szólnak, hogy a versenyzők csúcsformában legyenek. tájékozódási pontot jelent, hogy a jelenlegi időszakban versenyen milyen teljesítményekre képesek. Atlétáink amilyen jól teljesítették az elmúlt esztendőt, ugyanolyan jól kezdték a 2014-es évet.

bővebben...

 

Olimpiai Reménységek Versenye
Balogh Evelin, F. Tóth Anna győzelem, Bálint Zoltán 2. hely,
Göllény Zsombor 3. hely

2014 .január 27.

A hétvégén két hagyományos, rangos viadalnak adott otthont a pozsonyi ELAN csarnok. Ifjabb atlétáink szombaton álltak rajthoz, nem is eredménytelenül.
A középtávfutók teljesítményét Gerendási István, szakosztály elnök értékelte.

bővebben...

 

"Ilyenek voltunk" - Visszatekintés a BEAC Atlétika 2013-as évére

2014. január 20.