Heffner Hédi nem talált legyőzőre, 800 és 1500 méteren is korosztályos országos bajnok lett, Jánosi Lilla pár másodperccel maradt el az Európa-bajnoki szinttől.

2021.06.16.

Hétvégén rendezték Miskolcon az U23-as és U20-as Atlétikai Magyar Bajnokságot, ahol a BEAC-os atléták az utóbbi évek egyik legjobb teljesítményét nyújtották. Nézzük is, milyen eredmények születtek.

Kezdjük a legkiemelkedőbb eredményekkel: Heffner Hédi mindkét középtávfutó számban abszolút esélyesként érkezett a miskolci atlétika centrumba, 800 méteren pedig taktikusan, ügyesen osztotta be az erejét és az utolsó 150 méteren indított hajrájával magabiztos győzelmet aratott 2:10.61-es eredményével. 1500 méteren sem talált legyőzőre, egyedül elfutva a mezőnytől 4:28.34-al egyéni csúcsot futott. (A második helyezett több, mint 16 másodperccel ért be mögötte.)

800 méteren kiemelendő még Kindl Júlia eredménye is, aki 2:15.33-al egyéni csúcsot futott a kétkörös versenyen, míg 1500 méteren 5:05.00-al bronzérmet szerzett. A férfiak között Pop Leonardo pedig 2:03.97-as idei legjobb eredményével a 800 méteres síkfutás országos bajnoki hatodik helyezettje lett.

Jánosi Lilla akadályfutónk Hédihez hasonlóan két számban is rajthoz állt. 3000 méter akadályon ezüstérmet szerzett, 10:41.25-ös egyéni csúcsa pedig csak pár másodperccel marad el a korosztályos Európa-bajnoki szinttől, míg 5000 méteren 18:21-es szezonbeli legjobb eredményével a harmadik helyen végzett.

1500 méteren megemlítendő még Ruzsa Kata 5:37.11-es egyéni csúcsa is, aki 5000 méteren is rajthoz állt és 21:48.59-al zárt.

Futóink mellett tehetséges súlylökőink is képviselték a 123 éves BEAC Atlétikát, Laczkó Márk a 6. helyen zárt, legjobb 14.24-es dobása pedig egyéni csúcsot jelentett, klubtársa Iwuafor Edward pedig a 7. helyen végzett 13.97-es dobásával.

Kiemelendőek sprintereink Magyar Júlia és Hornyik Anna eredményei is. Júlia egyéni csúccsal zárta a 200, és 400 méteres síkfutást is: 26.33-as futásával a második időfutam harmadik helyén zárt, míg 58.93-at futott az egykörös versenyen. Hornyik Anna pedig 200 méteren az első időfutamban 26.84-es eredményt ért el, 400 méteren pedig 60.00-al zárt.

Szívből gratulálunk minden atlétánknak és edzőiknek, Szabó Anikónak, Szabó Imrének és Gerendási Istvánnak!

Gondolatok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokságról

2021.06.05.

Gondolatok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokságról

A BEAC mindenkori atlétái, sportvezetői és edzői az év egyik legfontosabb versenyének tartották és tartják a mai napig az egyetemi sportolók ezen ünnepét. A versenyeket mindig sok induló jellemezte, és azokon igen magas színvonalú eredmények születtek. Amennyiben kitekintünk Magyarországról, egyértelműen elmondható, hogy az egyetemi sport Nyugat-Európában és a tengerentúlon olimpiai és világbajnokokat adott a sportágnak. Ez természetesen a magyar versenyzőkre is érvényes. A BEAC régi nagy atlétái, dr. Bácsalmási Péter, dr. Nyerges Mihály, Szepesi Ádám, Kelemen Endre, dr. Nagy György, Mihályfi László, Erdélyi György, Gyulai István (a felsorolás nem teljes) mindent megtettek az atlétika népszerűsítéséért. A sport mellett a tanulmányok nagyon fontos szerepet játszottak és játszanak jelenleg is azok életében, akik mindkettőt magas színvonalon űzik. Ezeket a sportolókat nagyon meg kell becsülni. A régebbi időszakokban a versenyek hangulata, a versenyrendezés, a díjazások méltón képviselték a megszületett eredményeket. Szepesi Ádám, Kelemen Endre, Erdélyi György nemcsak versenyzőkorukban értek el világszínvonalú eredményeket, hanem sportvezetőként és edzőként is maradandó módon tették le névjegyüket az egyetemi bajnokságok szervezésében és lebonyolításában, szívből jövően, odaadással, gondossággal öregbítették ezeknek a versenyeknek a hírnevét.

2012-ben új vezetés került a MEFS élére. Reménykedtünk, hogy az új vezetés sok mindent hozzátesz az eredményekhez. Reményeink nagyon rövid idő alatt szertefoszlottak. Miért is? Az eltelt nyolc év alatt voltak olyan évek, amikor atlétikában egyáltalán nem rendeztek egyetemi bajnokságot, illetve a sportok királynőjének különböző versenyszámait törölték a versenyekről. Emiatt az elmúlt években egyre kevesebb versenyző indult a még megmaradt versenyszámokban. Sajnos a színvonal is kívánnivalót hagyott maga után. Amikor a versenyző érzi, hogy teljesítménye nem fontos a sportvezető számára, és a körülmények is rosszak, akkor gondolkodóba eshet a hogyan továbbról.

Az idei esztendőben Győrben nagyon méltó körülmények között rendezték meg a MEFOB-ot, ahol jó érzés volt sportolónak, edzőnek, sportvezetőnek lenni. Bízunk abban, hogy az elkövetkező évek úgy eredményekben, mind megbecsülésben további előrelépést hoznak mindannyiunk számára. A BEAC jelenlegi atlétái ebben a szellemben versenyeztek és értek el kiváló eredményeket a 2021. évi MEFOB-on.

Örömteli esemény volt a BEAC Atlétika életében a 2021. május 29-én Győrben, az Olimpiai Sportparkban megrendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság. Az egyetemi-főiskolai tanulmányok mellett végzett versenysport az atlétika szeretetének tanúbizonysága, hiszen ez az az életkor, amelyben a versenyzők átlépnek a korábbiaknál jóval szigorúbb követelményeket és versenyfeltételeket jelentő, ezért az atlétika számára a fiatalabb korosztályoknál számottevően kevesebb versenyzőt adó U23-as, majd felnőtt korosztályba, ahol egyetemi tanulmányaik mellett, a vizsgaidőszakokkal általában szinte teljesen egybeeső versenyidőszakokban állnak helyt. Szívmelengető számunkra, hogy a BEAC Atlétika a felsőoktatásban részt vevő hallgatók éves országos versenyén más klubokkal összevetésben nagy létszámban tudta képviseltetni magát, ráadásul minden versenyzőnk éremmel, illetve a verseny alapján összesített felsőoktatási intézményi rangsorhoz pontszerző hellyel zárta a versenyt. Szurkolói táborunkra is nagyon büszkék vagyunk: közösségi életünket bizonyítja, hogy Szabó Imre és Szabó Anikó edzőink és Gerendási István szakosztályelnökünk mellett nézőként szép számmal megjelentek a versenyen nem induló BEAC-os atléták és családtagok, köztük legfiatalabbként Csere Gáspár tüneményes kislánya.

Nézzük az eredményeket:

Hét versenyzőnk indult, női 800 m-en (Heffner Hédi, dr. Janositz Gréta), női 5000 m-en (Jánosi Lilla, Ruzsa Kata), férfi 800 m-en (Pop Leonardo) és férfi 5000 m-en (Csere Gáspár, Koch Ágoston) voltunk érdekeltek.

„Magyarország 2020/2021. évi Egyetemi-Főiskolai Bajnoka” címet és aranyérmet vehetett át Heffner Hédi, Jánosi Lilla és Csere Gáspár, ezüstérmet szerzett dr. Janositz Gréta, Ruzsa Kata, Pop Leonardo és Koch Ágoston pedig értékes pontszerző helyekkel járultak hozzá a felsőoktatási intézmények eredményességi versenyéhez.

Heffner Hédi, a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakos hallgatója 2:08,96-os időeredménnyel, nagy előnnyel nyerte a női 800 m-es futást. Ez az időeredmény egyéni csúcsától kissé elmarad ugyan, azonban U23-as korosztályában így is kiemelkedő, különösen, hogy azt közeli ellenfél nélkül, egyedül, rendkívül szeles időben futotta.

Jánosi Lilla, a Magyar Testnevelési Egyetem hallgatója 18:29,67-es idővel nyerte a női 5000 m-es futást. A szeles időben Lillának sem volt könnyű dolga, a táv első felében a szoros mezőnyre kellett figyelnie, majd az utolsó körben első helyre kerülve, végig egyenletesen hajrázva magabiztos győzelmet szerzett.

Csere Gáspár, a Magyar Testnevelési Egyetem PhD-hallgatójaként 14:46,49-es időeredménnyel szerzett 8 év után ismét egyetemi-főiskolai bajnoki címet férfi 5000 m-en. Gáspár szintén közeli ellenfél nélkül, egyedül futott az erős szélben, így 7 évvel ezelőtti egyéni csúcsát nem tudta ugyan megdönteni, de sikeres futást és biztos győzelmet könyvelhetett el.

Dr. Janositz Gréta, aki a közelmúltban szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen és több év kihagyás után mintegy másfél éve kezdte újra edzéseit szakosztályunknál, női 800 m-en kiváló futással, hosszú hajrával 2:18,40-es időeredménnyel ezüstérmet szerzett.

Ruzsa Kata, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnök szakos hallgatója U23-as korosztályú versenyzőként női 5000 m-en 21:08,05-ös idővel 5. helyen végzett, ponttal járulva hozzá az intézményi versenyhez.

Pop Leonardo, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának hallgatója U23-as korosztályú versenyzőként férfi 800 m-en állt rajthoz és 2:08,07-es idővel szintén pontszerzőként, a 4. helyen végzett.

Koch Ágoston, a Magyar Testnevelési Egyetem hallgatójaként férfi 5000 m-en 16:29,12-es idővel 5. helyen zárt, amely helyezés szintén pontot ért az intézményi eredményességi rangsor számításánál.

Szívből gratulálunk atlétáinknak és edzőinknek!

Támogasd Te is adód 1%-val a BEAC Atétika jövőjét!

2021.05.19.

Tegyünk együtt az BEAC Atlétika fennmaradásáért, fejlesztéséért! Kérünk, hogy adód 1%-ával támogasd a BEAC Atlétikát!

Adószámunk: 18507667-1-43

Nevünk: BEAC Atlétika 1898. Szakosztály

Székhelyünk: 1111 Budapest, Vak Bottyán utca 3. IV. em. 6.a

Adód 1%-áról már online is rendelkezhetsz a https://eszja.nav.gov.hu/ honlapon!

Nagy örömmel fogadnánk, ha családtagjaid, és barátaidat is megkérnéd a felajánlásra. Segítséged, támogatásod, előre is hálásan köszönjük, mellyel egy 122 éves atlétikai klub fennmaradásához járulsz hozzá.

Egyéni legjobbakkal kezdték a fedettpályás versenyeket a BEAC-osok!

2020.01.20.

A hétvégén több egyéni csúcs is született a BOK Sportcsarnokban megrendezett nyílt versenyen. Jánosi Lilla 1500 m-en élete legjobbjával, 4:44.71-tel a negyedik helyen ért célba. Haralyi Zsófi 2:21.15-ös egyéni legjobbjával futamát megnyerve, összesítettben az ötödik helyen végzett 800 méteren, ahol Hornyik Anna is PB-t ért el 2:27.20-as idejével. Az újoncok 3000m-es gyalogló bajnokságát Huszár Enikő Luca gyerte, aki 20:07.69-es egyéni csúccsal teljesítette a távot. A múlt hétvégén pedig Heffner Hédi és Pop Leó szereztek értékes tapasztaltokat Pozsonyban 800m-en.

Mindezek mellett, egy születésnapot is ünnepeltünk: a legfiatalabb BEAC-os, Matyika vasárnap ünnepelte a második születésnapját! Isten éltesse nagyon sokáig!

Az edzések természetesen folyamatosan zajlanak, és már látó távolságban van a fedettpályás magyar bajnokság is. Szurkoljatok nekünk!

Elkezdődött a versenyszezon, egyéni csúcsok a Nyílt Fedettpályás Bajnokságról!

2020.01.20.

Szombaton rendezték meg az idény első fedettpályás megmérettetését a BOK csarnokban. Pop Leo 800 méteren futott egyéni csúcsot (2:04) a nők között pedig Dr. Hazay Krisztina képviselt minket, ő is egyéni csúccsal végzett 2:32-el. Nem sokkal később a leghosszabb futószámban, 3000 méteren Hansághy Gergely 9:35-el ugyancsak fedettpályás egyéni csúccsal zárt.

A futószámok mellett, megkezdte az idei szezonját Laczkó Márk súlylökőnk is, aki 12.35-el ugyancsak fedettpályás egyéni csúcsot lökött.

Gratulálunk minden atlétánknak, és edzőiknek. Az alapozás továbbra is folytatódik, hamarosan újabb hírekkel és képekkel is jelentkezni fogunk!

Női párosunk félmaratonon-, míg Csontos Imre az 5 km-en nem talált legyőzőre!

2020.01.13.

Tegnap rendezték immáron ötödik alkalommal a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált a Hungexpoban. A téli alapozás kellős közepén, a hideg sem riasztotta vissza egyesületünk lelkes futóit.

5 km-en Csontos Imi győzőtt 16:33-as idővel. Félmaratonon párban diadalmoskodott a női csapatunk. Dr. Weigl Vivien Éva és Tüttő Júlia 01:29:06-os eredményére nem volt válasz. Férfi csapatunk is egy értékes ezüstérmet hozott el a páros versenyszámból. Csontos Imre, lábaiban már egy 5 km-rel futott Piukovics Norberttel, aki pedig bemelegítéskor sajnos megsérült. Idejük így is 01:18:58 lett.

Szép helyezést ért még el Hansághy Gergő 5 km-en, aki korosztályát nyerve 4. lett az abszolút versenyben is 17:57-tel. Zémann Anita Viktória 10km-en 43:44-es idejével szintén negyedik lett az abszolút női mezőnyben. Dr. Weigl Vivien Éva 1:36:14-es eredményével félmaratonon korosztályában 3., míg az egyéni női versenyben is 9. lett. Legifjabbjaink is eredményesen mozogtak 5- és 10km-en, hiszen előbbin Kerekes Csaba 3. lett korosztályában, míg Haracsek Hella Kinga 8, utóbbi távon pedig Bakos Eszter 4. helyen ért célba a korosztályában. Természetesen ezen a távon is rajthoz állt Csontos Imre, aki ebben a versenyszámban a 14. helyen ért célba.

Ez a verseny sem telt el családi futás nélkül, hiszen Haracsek Hella szülei is teljesítették a félmaratoni távot, méghozzá Éva és Zsolt is életük eddigi második legjobb eredményét érte el.

Jelenleg is zajlik klubbunknál az alapozás, ahol keményen edzünk, és készülünk a 2020-as év versenyeire! Kövessetek minket továbbra is, hiszen nemsokára beindulnak a fedettpályás versenyek is, amik nem maradnak majd beszámolók nélkül!

Csere Gáspár ezüstérmet szerzett, több csapatunk is a dobogóra tudott állni a Budapest Maratonon!

2019.09.30.

A kétnapos verseny szombati és vasárnapi napján is érdekeltek voltak atlétáink:

A szombati nap legszebb eredményei közé tartozik Dani Áron győzelme az 5 kilométeres távon illetve Oszlányi Réka bronzérme szintén 5 kilométeren, de Fehér-Salánki Teodóra és Hansághy Gergely ötödik helye illetve Biácsi Milán futása is megsüvegelendő. A Landliebe 10 kilométeres távján Koch Ágoston a hatodik helyen végzett 35:13-al, míg Nagy Róbert az abszolút 41. helyet szerezte meg.

Vasárnap már a maratoni táv került előtérbe, ugyanis több ezren vágtak neki a 42,2 kilométernek. Olimpikon futónk,Csere Gáspárnak a táv felétől sajnos gondjai akadtak, ezért leszakadt, így az első bajnoki címét szerző Jenkei Péter mögött a második helyen végzett az Országos Bajnokságon 2:26:20-as eredménnyel. A másik egyéni indulónk, Csontos Imre a 28. helyen végzett. A maratoni távot több BEAC-os csapat is sikeresen teljesítette 4 fős váltóban: A Csere Gáspár, Tóth Tamás, Farkas Dárius Ádám és Dani Áron kvartett a harmadik helyet szerezte meg, a hatodik helyen a Csontos Imre, Thuróczy Bertalan, Piukovics Norbert, Gyenes Donát alkotta csapat zárt, de a 9. helyen is BEAC-os futók futottak be. A nőknél a „BEAC WONDER WOMEN” Dr. Hazay Krisztina Eszter, Jánosi Lilla, dr. Weigl Vivien és Ohn Kinga összeállításban a második, míg a Dely Virág Anna, Fehér-Salánki Teodóra, Mészöly-Bakcsi Annamária és Oszlányi Réka négyes alig másfél perccel maradt le a 4 fős váltó dobogójáról.

Farkas Dárius országos bajnoki ezüstöt, míg utánpótlás csapataink több aranyérmet is szereztek a 10 kilométeres Magyar Bajnokságon!

2019.09.23.

Vasárnap rendezték Magyarország 10 kilométeres Országos Bajnokságát, ahol a BEAC-os atléták újfent bizonyították, hogy a pályaversenyek mellett utcán is érdemes számolni velük. Szép és eredményes futások, dobogós helyezések és jó hangulat ötvözte a hétvégi versenyt.

A férfiak között Farkas Dárius továbbra is jó formában versenyzett, így 30:58-as idővel a második helyen ért célba. Csere Gáspár – tartalékolva a jövőheti maraton OB-ra - 31:18-al a hetedik helyen, Gyenes Donát pedig egyéni csúccsal végzett. Koch Domonkos és Piukovics Norbert is szezonbeli legjobb eredménnyel zártak. Mindemellett U23-as csapatunk Országos Bajnoki címet szerzett Gyenes Donát, Koch Ágoston és Pop Leonardo összeállításban, a felnőtt csapatunk tagjainak (Farkas Dárius, Csere Gáspár és Gyenes Donát) nyakába pedig idén bronzérmet akaszthattak.

A női versenyzőink közül Jánosi Lilla U23-as bajnoki címet szerzett. 40:06-os idejével az abszolút hatodik helyet is elcsípte. Lilla után Dely Virág ezüstérmes lett és, hogy a teljes dobogó BEAC-os színekben díszelegjen, Zémann Anita Viktória szerezte meg a bronzérmet. A fiúk mellett a lányok is megnyerték az U23-as korosztály csapatversenyét. Jánosi Lilla mellett, Fehér-Salánki Teodóra 40:30-as idejével a 8. helyen ért be, míg Oszlányi Réka 40:53-mal a 10. helyen futott be. Ők hárman alkották a női felnőtt mezőny ezüstérmes csapatát is! A BEAC-os lányok közül futott még Dely Virág, Zémann Anita Viktória, dr. Weigl Vivien és Mészöly-Bakcsi Annamária is. Az országos bajnokság futama mellett amatőr versenyt is rendeztek Szombathelyen. Biácsi Milán 8 perc 4 másodperces idejével magabiztosan nyerte meg az abszolút versenyt 2500 méteren. Nagy Róbert pedig 10 km-en képviselt minket, ahol a 10. helyet szerezte meg 40:22-es idővel.

Szívből gratulálunk a felkészítő edzőknek, Szabó Imrének és Csontos Imrének és persze atlétáinknak!

Molnár Valéria Európa Bajnok 20 km gyaloglásban a szenior EB-n!

2019.09.15.

Molnár Valéria megnyerte korosztályában (W40) és abszolútban is az Olaszországban, Venice-ben megrendezett masters európa bajnokságon a 20 km-es gyaloglást!

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, Olaszországban Vali egyből a versenyek elején bronzérmes lett (korosztályában és abszolútban is) 5000 méteres gyaloglásban ám nem elégedett meg ennyivel, és egy szoros versenyben, nagyszerű győzelmet aratott 20 km-es gyaloglásban! Immáron Európa Bajnok a magyar válogatott doktornő! Gratulálunk Neki és felkészítő edzőjének Imre Szabo-nak is!

Biácsi Milán bronzérmet szerzett a serdülő csapatbajnokságon!

2019.09.12.

A hétvégi Félmaraton OB mellett rendezték párhuzamosan a Magyarország Serdülő Csapatbajnokságát is, ahol természetesen a BEAC-os atléták is rajthoz álltak.

A fiúk között 3000 méteren Biácsi Milán nagy futással és egyéni csúccsal 9:32.10-el a harmadik helyet szerezte meg, klubtársa Hansághy Gergely pedig szintén egyéni csúccsal 9:58-al végzett Kerekes Csabával egyetemben. 100 méteren szintén egyéni csúcsoknak örülhettünk, ugyanis Kovács Bendegúz Zoltán és Magyar Gergely is élete legjobbjával végzett. 300 méteren Magyar Gergely, Bordács Bence, Kovács Bendegúz Zoltán és Szegő András mellett Oláh Sebestyén is rajthoz állt. Fiú távolugrásban Szarka Olivér képviselt minket, leány 300 méteren Haralyi Zsófia 44.39-es egyénit futott Kovács Dóra mellett, majd 600 méteren is szépen teljesített.

Örömteli hír még, hogy Boross Gábor 8. lett a Szenior Európa Bajnokság 1500 méteres döntőjében, W45-ös kategóriában!

Továbbá a napokban ünnepli születésnapját Hansághy Gergely középtávfutónk, akinek nagyon boldog születésnapot kívánunk! Szívből gratulálunk Neki és minden atlétánknak! HAJRÁ BEAC!

Csere Gáspár ismét győzött-, történelmi BEAC-os sikerek a Budapest Félmaratonon!

2019.09.09.

Nem túlzó ez a kijelentés, ugyanis a BEAC Atlétika történelmének egyik legsikeresebb versenye volt az idei Wizz Air Budapest Félmaraton. Országos bajnoki címek, egyéni csúcsok, kiváló csapateredmények és debütáló félmaratonisták fémjelezték az elmúlt hétvégét.

Az egyéni indulók között Csere Gáspár megvédte a bajnoki címét, ugyanis a magyar férfimezőnyben elsőként szakította át a célszalagot, így 1:07:14-es idővel harmadszorra lett magyar bajnok. Csapattársa Farkas Dárius viszontagságokkal teli évek után újra dobogóra tudott állni, és 1:07:56-os idővel az előkelő harmadik helyet szerezte meg Jenkei Péter mögött. Az utánpótlás korú Koch Ágoston óriási egyéni csúcsot futva 1:14:19-es idejével az U23-as mezőnyben - mindössze 7 másodpercre lemaradva a dobogóról - negyedik helyen ért célba. Gáspár, Dárius és Ágoston alkotta felnőtt férfi csapatunk pedig egy nagyon szoros versenyben diadalmaskodott, így 2017 után ismét a BEAC nyerte a férfi csapatversenyt. Az Ágoston vezette U23-as férfi csapatunk kiegészülve Koch Domonkossal (1:22:13) és Gyenes Donáttal (1:24:13) ezüstérmet szerzett a bajnokságon. Az egyéni BEAC-os indulók közül Csontos Imre 1:17:26-al, Nagy Róbert 1:25:57-el, Ruzsa Gábor 1:36:11-el Kádár László pedig 2:00:33-al teljesítette a félmaratoni távot.

A lányok versenyében is kitűnő eredményeknek örülhettünk, ugyanis a most debütáló Jánosi Lilla 1:29:43-al az utánpótlás korúak között a második lett, míg csapatban Zémann Anita Viktóriával (1:34:11) és Dely Virággal karöltve (1:38:45) csapatbajnokok lettek az U23-as kategóriában.

A BEAC-os váltók is taroltak a hétvégén. Női triónk Dr. Weigl Vivien, Oszlányi Réka és Dr. Hazay Krisztina összeállításban megnyerte a versenyt és a férfi párosunk (Tóth Tamás és Farkas Dárius Ádám) sem talált legyőzőre. A vegyes páros csapatunk 1:21:41-es idővel a dobogó harmadik fokára léphetett fel köszönhetően Ohn Kinga és Gera Nándor kitűnő futásának. Végezetül a Gyenes Donát és Thuróczy Bertalan alkotta duó az ötödik helyen ért célba.

Nos, úgy látszik, a BEAC Atlétikát a nehézségek csak erősítik. Hajrá BEAC!

Dr. Bíróné Molnár Valéria bronzérmes a szenior Európa Bajnokságon!

2019.09.06.

A napokban zajlik Jesolo-ban a Szeniorok Európa Bajnoksága. Vali élete második legjobb eredményével szerzett bronzérmet 5000 méteres gyaloglásban W40 korcsoportban. További örömteli hír, hogy szintén ebben a korosztályban, Boross Gábor középtávfutónk döntőbe jutott 1500 méteren!

Ma ünnepelné 111. születésnapját, a világ valaha volt egyik legnagyobb edzője, Iglói Mihály!

2019.09.05.

„Náci bácsi” radikálisan átalakította a közép- és hosszútávfutás módszertanát, melynek segítségével futói 49 világcsúcsot és 35 Európa csúcsot értek el. Tanítványai közé tartozott a magyar közép- és hosszútávfutás mesterhármasa: Iharos Sándor, Rózsavölgyi István és Tábori László valamint az 1964-es olimpiai bajnok Bob Schul és a legendás amerikai csúcstartó, Jim Beaty is.

Emlékét örökké megőrizzük.

Heffner Hédi nyakába akasztották a Szuperliga Döntő női 800 méteres futamának ezüstérmét!

2019.09.02.

Az idei versenyszezon utolsó pályaversenyein vettek részt a BEAC közép-és hosszútávfutói, ugyanis most hétvégén rendezték a Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőt illetve Atlétikai Magyar Serdülő Liga Döntőt. Kezdjük a fiatalabbakkal, ugyanis ott is szép eredmények születtek. A serdülő lányok versenyében 800 méteren futott egyéni csúcsot Haralyi Zsófia, aki 2:22-el az ötödik helyet szerezte meg.

A fiúk között Hansághy Gergely és Biácsi Milán is részt vett a 3000 méteres síkfutás döntőjében, ahol mindketten egyéni csúccsal, Gergely 10:01-el az ötödik, Milán 9:50-el a negyedik helyet szerezte meg. Milán és Gergő még 1500 méteren is rajthoz álltak, ahol Milán 5:01-es idővel az ötödik helyen végzett, míg csak egy hajszállal mögötte Hansághy Gergely a hatodik helyen ért be a taktikai verseny nagy hajrája végén. A hétvége kétségtelenül legnagyobb eredményét Heffner Hédi szállította, aki folytatva remek szezonját a második helyet szerezte meg 2:17.81-el 800 méteren, míg 1500 méteren a negyedik helyen végzett. Női 400 méteren Széll Gyöngyi képviselte egyesületünket, aki 57:83-al a hatodik helyen zárt. A hosszabb távokon, 3000 méter akadályon (11:01) és 5000 méteren (18:55) is a negyedik helyen végzett János Lilla.

10000 méteres gyaloglásban válogatott gyaloglónk, Dr. Bíróné Molnár Valéria idei legjobbjával az ötödik helyen zárt. A BEAC férfiak közül egyedül Farkas Dárius Ádám került be a Szuper Liga Döntőjébe. Ő 5000 méteren képviselt minket, végül 14:58-al a hatodik helyen végzett.

Kisvárdán az őszi versenyekre való felkészülés jegyében állt rajthoz Gyenes Donát állt, aki 8 kilométeren a második helyet szerezte meg 29:47-es idővel.

Itt a szeptember, ez pedig azt jelenti, hogy hosszútávfutóink hamarosan elkezdik az idei őszi utcai futó szezont. Ezen a héten a Wizz Air Félmaraton kerül a fókuszba ugyanis többen is rajthoz fognak állni hétvégén Budapesten.

Kövessetek továbbra is minket, remélhetőleg örömteli hírekkel fogunk jelentkezni!

VEDAC Dobóakadémia nyári dobóversenye!

2019.08.30.

Laczkó Márk képviselte egyesületünket Veszprémben a dobó atléták megmérettetésén. Márk a korcsoportjánál nagyobb, hat kilós súllyal lökött egyéni csúcsot. Gerendási István tanítványának, jó versenyzőhöz méltóan a hatodik, az utolsó dobására sikerült a legjobbját löknie, 13.07 métert.

Holnap kezdődik a Szuperliga- és a Serdülő Szuperliga Döntő. Szorítsatok a BEAC-osoknak!

Győzelem a Junior- értékes helyek az Ifjúsági Szuperliga Döntőn!

2019.08.27.

A hétvégén Heffner Hédi diadalmaskodott a junior szuperliga döntő 1500 méteres számában. Hédi 800 méteren is jól szerepelt, ahol is ezüstérmet szerzett 2:15.25-ös idejével. Az ifik szuperliga döntőjében női súlylökésben Berregi Bernadett 13.07-es eredményével az előkelő 4. helyet csípte meg.

Szintén eme korosztályban, szintén ezt a helyezést érte el Hornyik Anna 400 méteren. Ideje 60.56 lett. Anna 800 méteren is rajthoz állt, ahol is a 7. helyet érte el. A fiúk mezőnyében, Hisstek Barnabás a 6. helyet szerezte meg 400 méter gáton. Laczkó Márk egyéni legjobbját lökte a súlylökés döntőjében. 14.44-es nagyszerű eredménye a 7. helyet érte most.

Egy versenybeszámolóval vagyunk adósak még, mely az edzőtáborunk ideje alatt történt. Ausztriában, a festői szépségű Darázsfalun egy utcai versenyen születtek BEAC-os sikerek. A hölgyeknél Fehér-Salánki Teodóra ezüstérmes, Zémann Viki bronzérmes, míg Dely Virág negyedik lett. 5 kilométeren pedig Molnár Viola állhatott a dobogó második fokára korosztályában. A férfiaknál Csontos Imre megnyerte a 10 km-es távot Piukovics Norbert előtt, aki ezzel az értékes második helyet szerezte meg. Norbi egy nagyon hangulatos, jól megszervezett, családias versenyről számolt be, ahol a helyi lakosok a lelkes szurkolásuk mellett még slaggal is locsolták a futókat a rekkenő 35 fokos hőségben.

A hétvégén folytatódnak a szuperliga döntők a serdülők és a felnőttek korosztályával, természetesen BEAC-os érdekeltséggel. Kövessetek minket, szurkoljatok nekünk!

Csere Gazsi jött, futott, és győzött!

2019.08.05.

19 fok, gyenge szél, kiváló hangulat és remek eredmények. Ezek jellemezték az idei Night Run Budapestet BEAC-os szempontból. Atlétáink közül többen is rajthoz álltak az idei megújult versenyen, melynek pályája nem csak a Budai Várat, hanem idén először a Lánchídon is keresztül szelte.

6 kilométeren Gyenes Donát a második helyezést szerezte meg, 21:01 perces időeredménye pedig kevesebb mint fél perccel volt rosszabb, mint a győztes idő. Piukovics Norbert ugyanezen a távon a hatodik helyet szerezte meg, míg Richter László ugyancsak az élmezőnyben, a 18. helyen végzett. 9 kilométeren egyedül Hansághy Gergely képviselte egyesületünket, aki 35:24-el ugyancsak a hatodik helyet szerezte meg. A leghosszabb távon, félmaratonon három versenyzőnk is rajzhoz állt. Csere Gáspár, olimpikonhoz méltó teljesítménnyel nyert nagy előnnyel, a pálya adottságaihoz (szintemelkedés) képest hihetetlen jó idővel, 1:08.36-al győzedelmeskedett. Thuróczy Bertalan szintén egy szép futással a hatodik helyen ért célba ráadásul egyéni csúccsal, 1:21.22-es idővel. Lőwy András pedig a verseny keretein belül megrendezett Maccabi Játékok félmaratoni távján ezüstérmesként ért be a célba.

Nemcsak Budapesten, hanem Tatán is megmérettek futóink. A XXXVI. Tatai Minimaraton 13,5 km távján a 30-34 éves korosztály II. helyét szerezte meg Dr. Weigl Vivien míg Koch Ágoston ugyancsak ezen a távon 50:35-ös idővel az abszolút hetedik lett.

Felnőtt Magyar Bajnoki bronzérmet nyert Heffner Hédi a 124. Atlétikai Bajnokságon!

2019.07.26.

Heffner Hédi dobogós helyezésének örülhettünk a legjobban a hétvégén. Hédi a női 800 méteres síkfutás taktikai versenyén, a harmadik helyet érte el. A lassú kezdést követően, az utolsó 200 méteren nagy hajrával döntötték el a helyezéseket a lányok. Hédi ideje 2:15.83 lett. Jánosi Lilla 3000 méter akadályon ért célba az előkelő negyedik helyen 11:00.37-es eredményével. Lillának a verseny nagyrészét ismét egyedül kellett futnia, ami a szeles időben nem volt a legideálisabb. Összességében egy értékes futás volt ez.

Széll Gyöngyi 58.12-es idejével, a hatodik helyet csípte el a női 400 méteres síkfutásban. 5000 méteren a férfiak mezőnyében Farkas Dárius szintén ezt a helyezést érte el 14:56.17-tel. Lilla 800 méteren is rajthoz állt, ahol is az előző napi akadállyal a lábaiban, a papíron erősebbik futamból a 11. helyet szerezte meg, ami főként a sajnálatos lassú első körüknek volt köszönhető. Fiatal tehetségünk, Haray Zsófia szintén ezen a távon - de a másik futamból - egy 14. hellyel lett gazdagabb. Időeredménye 2:22.87 volt. Ifjúsági versenyzőnk, Hornyik Anna pedig 400 méteren bontogatta szárnyait, ami a felnőtt bajnokság mezőnyében a 14. helyet érte el most, 61.83-as idővel.

A 4x400 méteres női váltónk (Hornyik Anna, Jánosi Lilla, Széll Gyöngyi, Heffner Hédi) nagy versenyben diadalmaskodott, azonban sajnos egy lenevezéssel kapcsolatos probléma miatt kizárták csapatunkat. Összességében az egész hétvégére ez volt a jellemző, nem nekünk álltak a csillagok... Sok verseny alakult számunkra szerencsétlenül, illetve minden apró hiba megbosszulta magát.

Szomorkodni azonban nem szabad, nemsokára edzőtáborba vonul a csapat, és bízunk benne, hogy a hamarosan elkövetkező őszi utcai versenyek, magyar bajnokságok hasonlóan sikeresnek lesznek számunkra, mint a tavalyi évben. Kövessetek minket addig is, hisz egy újabb nagyon izgalmas időszak következik az edzőtáborral a központban!

Fehérvárcsurgón edzőtáboroztak legifjabb atlétáink!

2019.07.26.

Piukovics Norbert edzőnk a festői szépségű Fehérvárcsurgóra irányította csapatát, ahol egy hétig edzőtáboroztak. Nagy élmény volt ez a fiataloknak, hasznosan telt ez az egy hét is! Norbi munkáját többek között Barcsi Annamária segítette.

Ezúton szeretnénk jelezni, hogy a hazai versenyszezon egyik legfontosabb versenye következik a hétvégén, a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság, amely az MTK Budapest atlétikai otthonában, a Lantos Mihály Sportközpontban kerül megrendezésre. Szurkoljunk együtt a BEAC-os atlétáknak!

Középtávfutóink mérették meg magukat a hétvégén!

2019.07.23.

Ez a hétvége sem telt eredménytelenül, míg felnőtt atlétáink nagy elánnal készülnek a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Országos Bajnokságra, addig középtávfutóink kihasználták az alkalmat, és elindultak a Zalaegerszegen megrendezett Nyílt Atlétikai Versenyen: A hölgyek versenyében 1500 méteren, a hosszabb távokról pálya versenyzésre váltó Dr. Hazay Krisztina 5:07.27-es idővel a harmadik helyen ért célba, klubtársa Dr. Weigl Vivien pedig egyéni csúcsot futva (5:12.07) a hatodik helyet szerezte meg. Haralyi Zsófia, az indulók között legfiatalabbként egyéni csúccsal ért célba 5:11.96-os idővel. A fiúk között, élete első 1500-as versenyén, remek időt futva, a dobogó harmadik fokára ért oda Földvári Dominic, 4:18.51-es idővel, míg a 800-as Pop Leonardo 4:29.62-vel végzett.

A verseny keretein belül rendezték meg a Szenior Válogatott Viadalt is, ahol 6 ország (Magyarország, Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovákia, Svájc) atlétái képviselték saját nemzetüket. Többek között Oszlányi Réka és Harsányi Tamás BEAC-os futók képviselték Magyarországot. Mindketten 1500 méteren indultak; Réka 5:05.5-el ért célba a hetedik helyen, míg Tamás 5:37.2-es idővel a 13. helyet szerezte meg. Réka azonban mindemellett még a 4x400-as váltóba is bekerült, ahol a magyar csapattal az előkelő második helyet szerezték még.

Újonc és Serdülő atlétáink a hétvége középpontjában!

2019.07.16.

Idén Győr adott helyszínt a Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságnak, melyet az elmúlt hétvégén rendeztek meg. A fiatal BEAC-os atléták újból kitettek magukért.

A fiúk között 1500 méteren Biácsi Milán az 5. helyet szerezte meg 4:35-ös idővel, 3000 méteren pedig idei legjobb eredményével a 6. helyen ért célba (10:03:11). A lányok versenyében Bakos Eszter szintén 3000 méteren egyéni csúccsal végzett, hasonlóan Molnár Violához, aki 300 méter gáton futamában negyedikként ért el egyéni legjobb eredményt. Sprinterünk Kovács Bendegúz 80 méteren a „B” döntőt megnyerve, egyéni csúcsot futva (10.88) végzett az első helyen, 300 méteren pedig szintén egyéni csúccsal 43:44-el zárt.

A lányok között Besenyődi Petra folytatta a hétvége egyéni legjobb eredmények sorát; 300 méteren 46:58-al, mindemellett pedig távolugrásban is jeleskedett (4.42 méter) Magyar Gergely és Oláh Sebestyén futása is biztató a jövőre nézve, utóbbi egyéni csúccsal zárt. A fiú közül 2000 méteren Kerekes Csaba állt rajthoz. Csiszár Zsombor személyében távolugró is képviselte egyesületünket, aki végül 4,15 méterrel zárt. Magasugrónk Rakusz Hanna Rezeda 1.30-al egyéni csúcsot ugrott, ötösugrásban pedig 11.54-el zárt.

A hétvége másik nagy eseménye volt a XXI. MOL Triatlon Nagyhét keretein belül megrendezésre kerülő ITU Triatlon Világkupa, ahol Tóth Tamás olimpikon triatlonistánk is elindult. Tomi - aki a BEAC-nál végzi futóedzéseit - a verseny során végig az élbollyal haladt, végül nagy hajrában, a 7. helyet szerezte meg.Versenyek, egyéni csúcsok, érmek Győrtől Fehérváron át Veszprémig!

2019.07.09.

Majdnem minden BEAC-os atléta képviselte egyesületünket a hétvégén, ezért sok szép eredményről számolhatunk be.

Vasárnap Heffner Hédi 3. lett a Győrben rendezett U20-as válogatott viadalon 2:13.33-mal, előtte való nap Veszprémben az immáron 61. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Balaton Bajnokságon pedig Jánosi Lilla futott egyéni csúcsot 3000m akadályon 10:43.68-cal. Több egyéni csúcs, és idei legjobb eredmény is született a megmérettetésen. 3000 méteren Farkas Dárius Ádám 8:32-vel ezüstérmet szerzett, míg 1500 méteren Pop Leo ért el egyéni csúcsot 4:24:64-el.

A hölgyek 800 méteres versenyén Hédi a negyedik helyet szerezte meg, Hornyik Anna pedig 2:21:13-as egyénit futott, Dr. Hazay Krisztinával egyetemben. (2:26:18) Haralyi Zsófia 2:26:91-el ért célba. Berregi Bernadett súlylökőnk 11.90-es lökésével a 7. helyet szerezte meg, Laczkó Márk a 7. Balogh Ervin pedig a 9. helyen végzett a férfiak rendkívül erős mezőnyében. 400 méter gáton Hisstek Barnabás is egyéni csúccsal végzett.

Székesfehérvár belvárosában futottak BEAC-os közép-hosszútávfutóink, ahol Fehér-Salánky Teodóra 14 kilométeres győzelme illetve Zémann Anita Viktória ezüstérme mellett több helyezést is bezsebeltünk a különböző távokon: 7 kilométeren Dely Virág Anna az első, Piukovics Norbert negyedik, Hansághy Gergely a hatodik, Borka Vince a 9. helyen ért célba. 14 kilométeren 49:26-al Koch Ágoston ezüstérmes lett, férfi félmaratonon pedig Csontos Imre 1:15:06-el diadalmaskodott.

Tiszafüreden, az UTT 111 vasárnapi betétfutamán 10 kilométeren Gyenes Donát 35:38-al a második helyet szerezte meg.

A hétvége zárásaként, vasárnap rendezték meg a Szenior Országos Bajnokságot, ahol a W40-es kategóriában, 1500 méteren Oszlányi Réka diadalmaskodott, míg a W60-as kategóriában Harsányi Tamás a második helyet szerezte meg. 5000 méteres gyaloglásban Dr. Bíróné Molnár Valéria egyéni csúccsal győzött, Katona Edit második lett, Vitéz Norbert pedig szintén ezüstérmes lett a korcsoportjában.

Éremeső Veszprémben!

2019.07.06.

Szerdán éremeső hullt kis atlétáinkra Veszprémben, a VEDAC Kis-Balaton Bajnokságán.

60 méteren, az U13-asok között Pandur Soma első helyezést ért el, míg távolugrásban egy 3. helyet zsebelt be, testvére Huba az U11-esek között szerezte meg az elsőséget a futószámban, ugrásban pedig a második helyen végzett. Ugyancsak az U11-esek között 600 méteren szerzett ezüstérmet Szabó Csanád. Oláh Sebestyén 80 méteren a negyedik helyen végzett, Magyar Gergely 600 méteren szerzett bronzérmet.

Az Oláh testvérek közül Tamara, élete első távolugró versenyén nagyszerű 3 méter feletti eredménnyel debütált.

Ma pedig ismét Veszprémen az atléta barátok szeme, mert jön a Balaton Bajnokság. Természetesen ott leszünk mi is, és mielőbb jelentkezunk beszámolóval az eseményről!

Bíztató eredmények az Országos Ifjúsági Bajnokságról!

2019.07.01.

Az elmúlt forró nyári hétvégén zajlott Magyarország Ifjúsági Atlétikai Bajnoksága. Dobóink és futóink egyaránt kivették a részüket az eredményes szereplésből!

Hornyik Anna ismét jó teljesítményt produkált, 400 méteren 59.98-cal a 6. helyen végzett, míg 800 méteren új egyéni csúcsát futva (2:22.22) a 8. helyen ért célba. Berregi Bernadett a leány súlylökésben (3kg) egyéni csúcsot lökött. 12.81 -es eredménye a 7. helyet jelentette Neki! A nyár hátralevő részében bízunk benne, hogy elkerülik a betegségek, és a kemény munka még nagyobb dobásokat fog eredményezni. A BEAC-os dobók eredményeit a fiú vonalon Laczkó Márk és Balogh Ervin gazdagították (5kg). Márk aki nemrég tért rá erre a sportágra, a folyamatos fejlődésének, kitartó munkájának eredményeként élete legjobbjával a 8. helyen zárt (14.41) míg Ervin 11.25-tel a 12. helyen végzett. Hisstek Barnabás 400 méteres gáton egyéni csúcsot futott (1.06.39), mellyel a nyolcadik helyet csípte meg.

Zajlanak az edzések és a versenyek továbbra is, miközben már látótávolságon belül van a Magyar Országos Bajnokság is!

Számos egyéni csúcsot futottak atlétáink!

2019.06.23.

Természetesen a mostani versenyhétvégén is számos BEAC-os atléta állt rajthoz, és ha már ott voltak több egyéni csúcsot, illetve szép helyezéseket zsebeltek be.

Pénteken rendezték meg a már hagyományosnak tekinthető Legrand 35. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyt Budapesten. Nem indult jól a délután az akadályfutó Dani Áron számára, aki sajnos nem tudta befejezni a 3000 méteres akadályfutást. A nők között 3000 méter akadályon Jánosi Lilla 11:17-el szakította át a célszalagot, mely most a második helyre volt elegendő. Utána nem sokkal lépett rekortánra Heffner Hédi, aki továbbra is szenzációs formában versenyzik. Nagy versenyben 1500 méteren javította meg egyéni csúcsát, amely így 4:39:28. Ugyancsak ebben a versenyszámban állt rajthoz Dr. Hazay Krisztina is, aki 5:15:72-es idővel ért célba. 400 méteren Széll Gyöngyi képviselte egyesületünket, végül az abszolút 5. helyet szerezte meg 58:19-el. A nap zárásaként, este 10 órakor rendezték meg a női 5000 méteres síkfutást, ahol Jánosi Lilla egészen szédületes teljesítményt produkálva - a délutáni akadályfutása után - egyéni csúccsal ért célba az első helyen 18:20-al. Klubtársa, Dr. Weigl Vivien is kitett magáért, 20:28:79-es eredménnyel ért célba, amely most a második helyre volt elegendő.

Szombaton a 46. Paulínyi Jenő Emlékversenyen sorban dőltek a BEAC-os egyéni csúcsok. 300 méteren Németh Ilona tanítványai Magyar Gergely (42:07) és Bordács Bence (42:29) mellett, Szegő András (43:64) és Kovács Bendegúz (45:30) is egyéni csúcsot futott, de Besenyődi Petra 46:97-es eredménye is kitűnő. Utánuk következett a sorban szemtelenül fiatal sprinterünk Hisstek Barnabás, aki 400 méteres gátfutásban repesztett egyéni csúcsot, majd utánuk 800 méteren Hornyik Anna és Haralyi Zsófia is életük legjobbját futották. Mindketten 2 perc 22 másodperces eredménnyel fejezték be a versenyt. 1500 méteren Biácsi Milán 4:28:35-ös futásával a dobogó harmadik fokára ért oda, míg Hansághy Gergely 4:42:02-es futásával ugyancsak egyéni csúcsnak örülhetett.

Vasárnap Koch Ágoston félmaratonistánk is rajthoz állt a 10. Győr-Lipót futóversenyen. A 26,4 kilométeres távot trióban teljesítette két bátyjával együtt. A technikás pályán a családi váltójuk a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szívből gratulálunk minden atlétánknak és felkészítő edzőiknek! Reméljük, hogy a szezon további része is ilyen eseménydús és eredményes lesz, mint amilyen volt ez a mostani hétvége is.

Élete első magyar országos bajnoki címét szerezte Heffner Hédi!

2019.06.18.

Remek hétvégét zártak atlétáink. A elmúlt hetek főként a hétvégén megrendezendő 2 napos verseny jegyében teltek. Nemhiába, hiszen számos szép eredmény született. Heffner Hédi ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta, ugyanis nagy csatában az utolsó 200 méteren döntötte el a junior korosztály női 800 méteres versenyszámának döntőjét, ahol magabiztos győzelmet aratott. Az 1500 méteres síkfutás is taktikai futást hozott, itt kevesebb mint négy tizedmásodperccel kapott ki a győztestől, egy rendkívül szoros verseny végén. A nemrég Universiade szintet futó Jánosi Lilla 3000 méter akadályon az utánpótlás korúak között a második helyet szerezte meg 10:51:65-ös eredménnyel, míg 800 méteren az 5. helyet szerezte meg. A férfiaknál 800 méteren Pop Leonardo képviselte egyesületünket, aki továbbra is ostromolja a 2 perces álomhatárt. Ő az U23-asok mezőnyében 2:02:61-es eredményével a 10. helyet szerezte meg. Szép egyéni csúccsal ért célba a junior korú Csörgits Máté is, aki 3000 méteres akadályfutásban futotta élete legjobbját, 10:54:46-al. Továbbá mindenképp említésre méltó Berregi Bernadett súlylökőnk teljesítménye, aki a 4 Főváros Versenyén (Budapest – Ljubljana – Pozsony – Zágráb) úgy ért el dobogós helyezést, hogy az elmúlt hetekben betegség miatt nem tudta elvégezni a megfelelő edzésmunkát. Dani Áron is rajtvonalhoz állt a hétvégén, de sajnos nem tudta befejezni a szlovákiai Samorinban rendezett 3000 méteres akadályfutást. Szívből gratulálunk minden atlétánknak, és természetesen edzőiknek! A munka folytatódik tovább!

BEAC-os egyéni csúcsok Veszprémben!

2019.06.14.

Szerdán rendezték meg a SVSE Esti és Gyermek Atlétikai Versenyét Veszprémben, ahol természetesen a BEAC-os középtávfutó atlétáink is rajthoz álltak. A kánikula ellenére szép eredmények születtek, versenyzőink közül sokan életük legjobb eredményét érték el. A hölgyek versenyében 800 méteren óriási egyéni csúcsot futott, és lett abszolút második Heffner Hédi, aki a 2:11.55-ös eredményével már csak 1,5 másodpercre került az U20-as Európa Bajnokság kvalifikációs szintjétől. Hornyik Anna is egyéni csúcsnak örülhetett (2:23.78) ahogy Dr. Hazay Krisztina (2:26.31) és Kindl Júlia is (2:27.83), aki ezzel a futásával a harmadik időfutam második helyét szerezte meg. A férfiaknál is kiélezett küzdelmet hozott a verseny. Pop Leonardo egy szerencsétlen lökést követően 2:03.78-as időeredménnyel zárt, míg Biácsi Milán ott folytatta eddigi parádés szezonját ahol pár napja abbahagyta, ugyanis a hétvégén futott 1500-as egyéni csúcsa után most 2:11.54-es időeredménnyel végzett, ami ugyancsak egyéni csúcsot jelentett. Utánuk ezredre pontosan ugyanolyan időeredménnyel ért célba Szegő András és Bordács Bence, mindkettőjüknek egyéni csúcsot jelentett a 2:20.37-es eredmény. Szívből gratulálunk futóinknak az eredményeikhez, és edzőiknek a felkészítésért!

Universiade szint, nemzeti futás, és gyalogló sikerek a Pünkösdi hosszúhétvégéről!

2019.06.10.

A Pünkösdi hosszú hétvége alkalmából is versenycipőt húztak atlétáink! Budapesten a tradicionális, nagy sikerű Budapest OPEN – Schulek Ágoston Emlékversenyen fiatal tehetségünk, Jánosi Lilla Universiade szintet futott 3000 méter akadályon, illetve az először megrendezésre kerülő Nemzeti futóversenyen is öregbítették futóink a BEAC hírnevét. Salgótarjánban Csere Gáspár, míg Tatabányán gyaloglóink teljesítették eredményesen a kilométereket.

A Nemzeti futóversenyen, két táv közül választhattak a sportolók: öt, és tíz kilométeren küzhettek meg egymással, önmagukkal és a 30 fokos rekkenő hőséggel. Csere Gáspár 32:19-es idővel a második, míg Koch Ágoston a 9. helyet szerezte meg. Többi atlétánk is szépen helyt állt, az év első igazán meleg hétvégéjén. Piukovics Norbert és Gyenes Donát is az első 20 helyezett között végzett, de remekül helyt állt Thuróczy Bertalan (21.) mellett Csörgits Máté is (23.) aki egyéni csúcsot futott 39:07-es idővel, illetve Nagy Róbert, aki a 35. helyet szerezte meg a több mint 2000 fős mezőnyben. A rövidebb 5 kilométeres távon ugyancsak egy BEAC-os ezüstérmet szerzett Dani Áron (16:06) de Gellért Dániel, Richter László, Végvári Ádám és Harsányi Tamás eredményei is kiemelkedőek. Bors Anna élete első futóversenyén, a hölgyek mezőnyében az előkelő 4. helyen végzett 21 perc 35 másodperces idejével! Szintén élete első futóversenyét teljesítette Zsiga Melinda világbajnoki kick-box bronzérmes sportolónk, aki a futó edzéseit Imre bácsi vezetésével végzi. 144. lett 29 perc 6 másodperces idejével az 1388 női indulóból.

Idén a világsztár dobókat felvonultató, évről évre egyre sikeresebb és hatalmas értékkel bíró Budapest OPEN össze volt kötve a Schulek Ágoston Emlékversennyel. A szuperliga számokban bővelkedő verseny nem maradt BEAC-os egyéni csúcsok, és szezonbeli legjobb eredmények nélkül! Jánosi Lilla, ahogy már korábban írtuk szenzációs futásával (10:47:60) Universiade szintet futott, az már csak hab a tortán, hogy több mint 10 másodperccel javította meg egyéni csúcsát. A nők versenyében 400 méteren rajthoz állt Széll Gyöngyi (aki a 200 méteres futása után) 57:88-as idővel a második helyet szerezte meg, míg a leányok között Hornyik Anna egyéni csúcsot futott 59:88-al. 800 méteren Heffner Hédi egy 4. helyet zsebelt be, ugyanitt Haralyi Zsófia 2:25:08-as idővel az abszolút 14. helyet szerezte meg. 1500 méteren Dr. Hazay Krisztina egyéni csúcsot futott, míg a férfiaknál ugyanebben a versenyszámban Koch Ágoston segítette egyéni csúcshoz Biácsi Milánt, akinek a neve mellett ezennel 4:25:14 áll, mint egyéni legjobb eredmény. A leghosszabb távon Farkas Dárius idei legjobbjával a 3. helyen ért célba, akiről elmondható, hogy 14:48:18-as ideje több mint bíztató az idei szezonra nézve. A fiúk versenyében 400 és 3000 méteren is egyéni csúcsoknak örülhettünk, ugyanis Hisstek Barnabás 58:06-al, míg Hansághy Gergely 10:06:61-el ért célba.

Csere Gáspár 3 napon belül kétszer is lefutotta a 10 kilométeres távot, ráadásul hasonló időeredményekkel. Szombat után Pünkösdhétfőn is rajthoz állt, Salgótarjáni futása (32:30) pedig győzelmet eredményezett Neki!

Gyaloglóink is érdekeltek voltak a hétvégén: anya és lánya, csodálatos versenyeket vívtak az igen erős mezőnyben Tatabányán: Dr. Bíróné Molnár Valéria az 5. helyen ért célba a 10 km-es gyaloglás versenyén 58:10-es idei legjobbjával, míg lánya, Bíró Borbála a 6. helyen ért be az 5 kilométeres leány gyaloglásban, akinek élete első gyalogló versenye volt mindez. Gratulálunk a hétvégén jól teljesítő atlétáinknak és edzőiknek!

Szép eredményekkel folytatódott a versenyszezon!

2019.06.03.

Az elmúlt hétvége sem telhetett BEAC-os futások nélkül! Lássuk szépen sorban, mik is történtek. Az előző évektől eltérően idén nem ősszel, hanem a tavasz folyamán került megrendezésre Magyarország Országos Váltófutó Bajnoksága, ahol női 4x800 méteres váltónk ezüstérmes lett, Dr. Hazay Krisztina Eszter, Haralyi Zsófia, Jánosi Lilla Zsuzsanna és Heffner Hédi felállásban. Eredményük 9:31.41. Szintén az ezüstérmet akasztották a férfi váltónk nyakába is. Itt Csontos Imre, Pop Leonardo, Koch Ágoston és Farkas Dárius Ádám versenyeztek, ők 8:28.20-as idővel értek célba. Szegő András, Bordács Bence, Hansághy Gergely és Biácsi Milán felállású fiú váltónk, az értékes 4. helyet szerezte meg egy igen szoros versenyben. Idejük 9:22.52 lett, amivel mindösszesen 3 tized másodperccel maradtak le a dobogóról.

A hétvégén rendezték meg a Vidékbajnokságot is. A nők 5000 méteres távján, közel fél perces egyéni csúcsot futva Jánosi Lilla a második helyen ért be. Így 18:29.52-re javította az egyéni csúcsát.

Széll Gyöngyi 400 méteren 58.11-es idejével az ötödik helyet csípte el ugyanúgy mint Farkas Dárius aki 5000 méteren ugyancsak az ötödik helyen ért célba.

Csere Gáspár ezúttal külföldön képviselte egyesületét, a Mondsee félmaratonon állt rajthoz és három kenyai versenyző mögött a 4. helyen ért célba a versenyen (70:18). Az alábbi beszámolót tette közzé facebook oldalán: “Kemény futás volt, nagy melegben, technikás pályán. Sajnálom, hogy a dobogó nem jött össze, de az első három helyezett kenyai futó lett, velük csak 5 km-ig bírtam most... Az időeredmény a vártnak megfelelő, egy hasznos edzésnek elkönyvelhetem ezt a 3:19-es átlagtempót.”

Diákolimpiai küzdelmek is zajlottak a hétvégén, Biácsi Milán 4:28-as új egyéni csúcsot futott Székesfehérváron. Az esőben zajlott 1500 méteren ezzel az eredményével a negyedik helyet érte el korcsoportjában. A hétvége zárásaként Boross Gábor utcán mérettette meg magát, az Auchan Törökbálint Félmaraton 6 kilométeres távján aratott magabiztos győzelmet. Ismét egy élmény- és eredménydús hétvégén lehetünk túl, ahol nagyon biztató eredmények születtek. Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő edzőiknek!

Diákolimpiai és MEFOB győzelmet szereztek atlétáink!

2019.05.29.

A Székesfehérváron megrendezett diákolimpia V. és VI. korcsoport döntőjén kívül, az egyetemisták is megmérettettek a hétvégén, illetve nyílt versenyt is rendeztek ugyanekkor. A legfiatalabbjaink pedig a Sport XXI. keretein belül mutathatták meg magukat, de utcai futóversenyeken is érdekeltek voltunk. Sok szép eredményről számolhatunk be. A középiskolások legfontosabb iskolai versenyén, a Diákolimpia Országos Döntőjében fiatal tehetségünk, Heffner Hédi 4:45:49-es idővel magabiztos győzelmet aratott 1500 méteren, majd 800 méteren egy értékes második helyezést zsebelt be. (2:13:46) Ugyanezt a távot Kindl Júlia 2:32:92-es idővel teljesítette. Hornyik Anna pedig az V. korcsoportban a 7. helyen végzett 400 méteren. A futók mellett súlylökésben is érdekeltek voltunk, mégpedig Berregi Bernadett révén, aki 12,71 cm-es lökésével a 6. helyen zárt.

Több egyéni csúcs és idei legjobb eredmény született a MEFOB nyílt versenyén. BEAC-os versenyzőink beszámolója alapján nemcsak a méterekkel, hanem a hatalmas hőséggel is meg kellett küzdeniük, az olykor igen nívós mezőnyt felmutató versenyen. Női 800 méteren a harmadik helyen ért célba Jánosi Lilla 2:17:91-es idővel, míg 3000 méteres akadályfutásban nem sokkal lemaradva a dobogóról a 4. helyet szerezte meg 11:08-as idővel. 800 méteren indult még Madácsi Eszter Helka is, aki egyéni csúcsot repesztett 2:31:96-os idővel. A férfiak között kitűnő szenior versenyzőnk, Boross Gábor 2:01:34-es idővel futott be, nem sokkal utána pedig Pop Leonardo óriási egyéni csúccsal (2:02:57) érkezett a célba. 200 méteren Széll Gyöngyi 26.22-vel az első helyen végzett, míg 400 méteren idei legjobbját futotta 57.51-el. Vári Dia fiatal tehetségünk a 6. helyet szerezte meg ugyancsak 400 méteren. Végül a nap zárásaként 5000 méteren is érdekeltek voltunk Dr. Hazay Krisztina Eszter és Dr. Weigl Vivien Éva a második és harmadik helyet hozták el a BEAC-nak.

A legifjabb titánjaink is megmérettettek a hétvégén. Bíztató eredmények születtek, a jó hangulatú versenyen. Szép számmal indultak BEAC-os "lurkók" az U11 és U13-as korosztályokban. 60 méteren képviselte klubunkat Medvei Milán és Medvei Gergő, előbbi az U13-as, míg Gergő az U11-es korosztályban ugyancsak az értékes harmadik helyet szerezte meg. 1000 méteren Illés László a 4., Kovács Bence a 24. helyet szerezte meg, míg a lányoknál Huszár Enikő a 9., Wunderlich Moira 13., Semsey Boróka 30., helyen ért célba. 800 méteren a fiúknál Szabó Csanád diadalmaskodott, a lányoknál pedig rajthoz álltak Montvai Léna Róza, Imre Hanga, Nagy Júlia Luca, Kovács Blanka és Nagy Borbála. 4x50 méteres leány váltóban a BEAC „A” csapata 11., a „B” csapatunk pedig 12. helyezést ért el. Távolugrásban Medvei Gergő a 21. helyen végzett.

Nemcsak atlétika pályán, hanem utcán is versenyeztek futóink, például Kecskeméten, ahol a Mercedes-Benz gyár a közösségépítés és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében május 26-án vasárnap, immár kilencedik alkalommal rendezte meg hagyományos futóversenyét, ahol Csörgits Máté egyéni csúccsal 39:15 perces időeredményével élete legjobb 10 kilométeres eredményét érte el. Ugyancsak hétvégén rendezték meg - már második alkalommal - a POLAR Kenese Futamot, a Balaton partján. Gyenes Donát a 14 kilométeres távon állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Gratulálunk minden kedves versenyzőnknek - a legkisebbektől kezdve a legrutinosabbakig - és természetesen edzőinknek!

Az előttünk álló hétvége nemcsak a labdarúgó bajnokok ligája miatt lesz izgalmas, hanem a Vidék- és a Váltó OB miatt is. A mindkét versenynek helyszínt adó, csodálatos Zalaegerszeg lesz az atléták, és atlétikát kedvelők bázisa az elkövetkezendő hétvégén.

Gyalogló Európa Kupán képviselte egyesületünket Bíróné dr. Molnár Valéria!

2019.05.20.

A gyaloglók idei legnagyobb kontinentális versenyének, a Gyalogló Európa Kupának a litvániai Alytus adott otthont. Egyesületünket Dr. Bíróné Molnár Valéria képviselte, aki 5:06:50-es idejével a 26. helyet szerezte meg a veszélyesen hosszú, 50 kilométeres távon! A női magyar 50 km-es csapatunk pedig, az előkelő ötödik helyet szerezte meg a nemzetek küzdelmében! Kitartásáért, válogatott beli teljesítményéért, igazi BEAC-os alázatáért gratulálunk Valinak! Természetesen edzőjének, Szabó Imrének is gratulálunk!

Főként utcai versenyek atlétáink hétvégi programjában!

2019.05.19.

A mostani hétvége inkább az utcai versenyzésről szólt, egy kivétellel. Heffner Hédi szenzációs egyéni csúcsot futott Debrecenben a Kelet Kupán futott 1500 méteren 4:40.56-os idővel amely most bronzérmet ért. Ugyanitt Hornyik Anna 6. lett 400m-en az ifi lányok futamában (61.18) míg Széll Gyöngyi 8. helyen végzett női 200 méteren (25.84).

A Soroksáron megrendezett Decathlon Friss futáson az 5 kilométeres távon egy BEAC-os aranyéremnek örülhettünk, ugyanis Dr. Hazay Krisztina 19:22-es egyéni csúccsal teljesítette a távot. Harsányi Tamás abszolút 5. lett a férfiak mezőnyében 20:32-vel, míg Gyenes Donát a 10 kilométeres távon lett harmadik 35:18-as idővel, Marosi Ádám olimpiai bronzérmes, és Szép Balázs junior világbajnok öttusázók mögött.

A 82. alkalommal megrendezett Tatai Tófutáson Csontos Imre nyerte a 14 km-es távot (49:30), míg nyomában szorosan másodiknak Koch Ágoston érkezett (49:42). A 7 kilométeres távon Nagy Róbert 27:21.7-es idejével korosztályában a 3. helyet csípte el (abszolútban pedig a negyediket). Ugyanitt Hornyik Anna 6. lett 400m-en az ifi lányok futamában (61.18) míg Széll Gyöngyi 8. helyen végzett női 200 méteren (25.84).

Most vasárnap került megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető ALDI női futógála is, ahol a BEAC-osok közül 10km-en váltóban Dr. Hazay Krisztina és Dr. Weigl Vivien képviselte egyesületünket. Ők az előkelő második helyet szerezték. Egyesületünkből az egyéni futók között 5 km-en, a 4. helyen ért célba Fehér-Salánki Teodóra 20:25-ös idejével.

A hétvége lezárásaként az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Hegyifutó OB-n és kipviseltettük magunkat. Két versenytávon zajlott a megmérettetés, melyeknek célja egy helyen, a Kékestetőn volt. BEAC-os atlétáink ezen a versenyen is szép eredményeket értek el: A rövid távon, 5 kilométeren 290 méter szintemelkedést kellett leküzdeniük a versenyzőknek. Biácsi Milán az abszolút 4., Hansághy Gergely pedig a 6. helyet szerezte meg. Az U14-es korosztályban Vígh Bíborka a 5., Kerekes Csaba az 5. helyen ért célba. Az Újonc-Serdülő Fiú csapatunk 2. helyet szerezte meg Biácsi Milán, Hansághy Gergely és Kerekes Csaba összeállításban. A hosszabbik távon 9,4 kilométert kellett teljesíteni 850 méteres szintemelkedéssel megspékelve. Ebben a versenyszámban Piukovics Norbert a 16. helyen ért célba, míg Gellért Dániel a kategóriájában a 8. helyen. Jánosi Lilla kiváló akadályfutónk is elindult a versenyen, aki a női mezőny 8. helyén végzett.

A XVII. Wekerlei Székelykapu Futáson is feltűnt egy BEAC-os versenyző, a nagyon fiatal, és nagyon tehetséges Huszár Enikő Luca abszolút győzelmet aratott 4000 méteren! Gratulálunk versenyzőinknek és edzőinknek!

10. helyen végeztünk a Csapatbajnokság elődöntőjében!

2019.05.13.

10. helyen végeztünk Magyarország Csapatbajnokságának elődöntőjében! A klubok csapatokat alkothatnak ezen a versenyen, de egyedül is indulhatnak, mi idén is az utóbbit választottuk. A nyugati csoportban induló 17 csapat közül, kellemes meglepetést okoztunk eredményünkkel. Pontszerző helyet az alábbi atlétáink szereztek: A hölgyek között elsőként 200 méteren Széll Gyöngyi képviselte klubunkat aki a 8. helyet szerezte meg, nem sokkal utána 400 méteren az 5. helyet szerezte meg, ezzel a futásával is értékes pontokhoz juthattunk. Hornyik Anna ugyanebben a versenyszámban a 7. helyet szerezte meg 59,91-es eredményével. Női 800 méteren is szép eredményeknek örülhettünk, hiszen Heffner Hédi fiatal középtávfutónk a 4. helyen ért célba. Edzőtársa Jánosi Lilla ebben a számban a 10. helyet csípte meg. 1500 méteren ugyancsak a rekortánra lépett Hédi aki szenzációs futással a 3. helyet szerezte meg, de figyelemre méltó Dr. Weigl Vivien eredménye is, aki utcaifutóként szerzett a BEAC-nak pontot futásával. 3000 méter akadályon első lett Jánosi Lilla , Dely Virág a 8., Kindl Júlia a 9., Zémann Anita Viktória pedig a 11. helyen ért célba, ezzel értékes tapasztalatot szerezhettek a legfiatalabbjaink. A leghosszabb távon, 5000 méteren ugyancsak a rajtvonalhoz állt Jánosi Lilla, 18:59-es időeredménye pedig több mint bíztató a jövőre nézve. Dr. Hazay Krisztina és Dr. Weigl Vivien atlétánk is egyéni csúccsal zárta ezt a versenyszámot, előbbi 19:32, utóbbi 19:40-es eredménnyel ért célba. Nemcsak futók képviselték a BEAC Atlétikát, hiszen női súlylökésben Berregi Bernadett 11,43-as lökésével az értékes 6. helyet szerezte meg egyesületünknek. Gyaloglóink is kitettek magukért: A nemzetközi mezőnyben nemsokára bemutatkozó Bíróné dr. Molnár Valéria a 3. helyen végzett 5000 méteres gyaloglásban, míg Katona Edit az 5., Mészöly-Bakcsi Annamária pedig a 7. helyet szerezte meg. A férfi 1500 méteres döntőben Boross Gábor a 10. helyen ért célba, 4:07:98-as idei legjobb eredményével, míg 5000 méteren Farkas Dárius Ádám a dobogó harmadik fokára ért fel. Csere Gáspár ebben a versenyszámban a 6. helyezettként futott be. A férfi 3000 méteres kadályfutóink is szép eredményeket értek el: Dani Áron 9:49-es idővel a második, Koch Domonkos a 8., Csontos Imre a 9., míg Csörgits Máté fiatal atlétánk a 11. helyen ért célba. Az egyik legtehetségesebb súlylökőnk Laczkó Márk 10,69-es lökésével a 11. helyen végzett. Férfi gyaloglóink zárták a programot, 5000 méteren Csontos Imre 25:56-os eredménnyel a 7. helyen, a Dani testvérek pedig a 9. és 10. helyet szerezték meg. Gratulálunk minden BEAC-os versenyzőnknek, aki indult a hétvégén, és edzőiknek! Sérültjeinknek jobbulást, és mielőbbi felépülést kívánunk!

Második hely egyenesen Máltáról!

2019.05.05.

Farkas Dárius kiváló hosszútávfutónk a második helyen ért célba 5000 méteren az EAP (Europe Athlétisme Promotion) versenysorozat máltai állomásán , ahol nagy küzdelemben a második helyet szerezte meg. Ideje: 15:04:93. Több mint másfél éves sérülés után tért vissza a rekortán pályára, ezért kitartásához, és természetesen eredményéhez szívből gratulálunk Neki és edzőjének Szabó Imrének is!

Magyarország 10000 méteres országos bajnokságán futottak atlétáink!

2019.04.30.

Jánosi Lilla új egyéni csúcsával (39:16.18), az utánpótlás korú hölgyek mezőnyében bronzérmet szerzett. Ezzel az eredményével a felnőttek között is a tizedik helyen ért célba. A férfiak utánpótlás korcsoportjának hatodik helyét érte el Koch Ágoston 34:29.28-as új egyéni csúcsával. Ezzel az időeredményével az abszolút férfi mezőnyben a 18. helyen végzett. Az előbb említett versenyben, Csontos Imre a 15. helyen ért be 33:27.04-gyel! Női 800 méteres szuperliga versenyt is rendeztek Pasaréten, ahol is Heffner Hédi nem talált legyőzőre. Idei legjobbját futotta 2:16.26-tal. Gratulálunk a magabiztos győzelméhez! A leány 800 méteren is örülhettünk BEAC-os sikernek, hiszen Haralyi Zsófia állhatott fel a dobogóra. Élete legjobbját futva 2:24.32-vel érdemelte ki a bronzérmet. Gratulálunk!

34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás BEAC-os szemszögből

2019.04.15.

A hétvégén ismét ellepték a futók Budapest belvárosát. A komoly útlezárások miatt, érdemes volt inkább futva közlekedni aznap. Ezt több távon és versenyszámban meg is lehetett tenni. A rendezvény szinte összes megmérettetése BEAC-os részvétellel zajlott. Az alábbi szép eredményeket érték el az „E” betűs fiataljaink: A hölgyek versenyében Deli Virág a 15. helyen ért célba 1:32-es idővel. Az uraknál Csere Gáspár nagy küzdelemben a 2. helyet szerezte meg , klubtársa Csontos Imre az 5., Thúroczy Bertalan futónk pedig a 48. helyen ért célba, több mint 4(!) perces egyéni csúccsal. Az ő ideje: 1:22:34. Míg ugyanitt Ruzsa Gábor 1 óra 38 perces futással ért célba. Bertalan, az egyik legkeményebb csapattársunk, most egy túl erős kezdésbe futott bele. Már 10 km után új egyéni csúcsot ért el az említett távon 37:19-cel. A félmaratonja második felében az erős kezdés után érthetően nehezebben mentek a lábai, de így is egyéni csúccsal zárta a versenyt, ami nagyszerű dolog! Csere Gazsi, a múlt hétvégén még Berlinben futott félmaratont. Annak fáradságaival együtt is, egy nagyon szép eredmény a Vivicittán ez az ezüstérmes helyezés. Szép BEAC-os sikert könyvelhetett el a félmaraton trióban rajthoz álló női váltónk is (Jánosi Lilla, Dr. Hazay Krisztina, Dr. Weigl Vivien) akik nem találtak legyőzőre, sőt még az idejük is bíztató lett: 1:26:30. A szombaton megrendezésre került 10 kilométeres versenyszámban óriási egyéni csúcsoknak örülhettünk. Piukovics Norbi (36:42) és Nagy Róbert (38:42) is élete legjobbját futotta. 7 kilométeren CSontos Imre tanítványa Fehér-Salánki Teodóra 27:57-el a 3. míg a 800-as Perjés Fanni 28:38-as idejével a 4. helyet szerezte meg. Szép futás volt ez a lányoktól! Az urak versenéyben szintén 7. kilométeren Koch Ágoston a 4. 23:51-es idővel, míg a szemtelenül fiatal és tehetséges Hansághy Gergely a 7. helyet szerezte meg óriási egyéni csúccsal: 25:03. Pop Leo a 10, Gresits Iván pedig a 43. helyet szerezte meg. A 3x2km-es váltóban is érdekeltek voltak a BEAC-os atléták. Gyurcsó Gergő, Pop Leo és Csontos Imre összeállításban nem találtunk legyőzőre. Összességében elmondhatjuk, hogy sok szép eredmény született köztük hatalmas egyéni csúcsokkal, fiatalok kiugró eredményeivel, csapat győzelmekkel és egyéni dobogós helyezésekkel Budapest egyik legnagyobb utcai futóversenyén. Bízunk benne, hogy TI IS részt vettetek az eseményen, és ha megjött a kedvetek a futáshoz, a rendszeres sportoláshoz, akkor egy remek csapattal, lelkes társakkal, profi szakmai kezek között várunk Téged is a BEAC családban. Hétköznap 17 órától biztos, hogy megtalálsz minket a Bogdánfy úti sporttelep atlétika pályáján!

Jánosi Lilla 5. lett Magyarország hegyifutó félmaraton bajnokságán!

2019.04.10.

Lilla az alábbiakról számolt be a versennyel kapcsolatban a facebook oldalán: "Kicsivel több mint két perccel maradtam le a dobogóról,egy rendkívül erős mezőnyben végül a legfiatalabb versenyzőként női abszolút 5.helyen értem be 1:44:18-as idővel. Nagyon örültem, hogy ezen a távon is kipróbáltam magam, furcsának tűnhet, de minden percét élveztem. Apukám (szenior 2.hely) hihetetlen nagy erőt jelentett, hogy végig mellettem volt és együtt küzdöttük le a távot. A tegnapi verseny(ek) és a mai (életemben első) félmaraton után boldogan jelenthetem ki, hogy sok volt, de MEGCSINÁLTAM!

Sok szép BEAC-os eredmény született a Pólus mezei futáson!

2019.04.09.

A hétvégén a Pólus centernél rendezett Budapest mezei - 23. Palota kupa versenyen olyan sok szép BEAC-os eredmény született, hogy most csak a dobogós helyezéseket tudjuk felsorolni. Az U11-es korosztályban az 1500 méteres távon első helyezett lett Szabó Csanád, fiú csapatunk pedig a második helyezést szerezte meg. Újonc kategoriában a BEAC "A" csapata (Magyar Gergely, Kovács Bendegúz, Kerekes Csaba) ugyancsak a második helyet szerezte meg, míg "B" csapatunk közvetlen utánuk a dobogó harmadik fokára fért fel, az Iker András, Pázsitka Ákos, Csiszár Zsombor összeállításban. A serdülők futamában a 3000 méteres távot leány csapatunk teljesítette leghamarabb, a csapat tagjai itt Jánosi Virág, Haralyi Zsófia és Kovács Dóra voltak. Biácsi Milán fiú egyéni versenyben az előkelő 1. helyezést szerezte meg, míg serdülő fiúcsapatunk egy ezüstöt hozott el a Biácsi Milán, Hansághy Gergely és Szegő András összeállításban. A szenior mezőnyben Harsányi Tamás 3000 méteren harmadik, Boross Gábor 6000 méteren első helyezést ért el. Ifjúsági női csapatunk Madácsi Eszter, Szauer Tünde, Kindl Júlia összeállításban a második helyen végzett. Egyetemi kategóriában nem talált legyőzőre 4500 méteren kiváló közép- és hosszútávfutónk Jánosi Lilla, közvetlenül mögötte ért célba Fehér-Salánki Teodóra és Deli Virág Anna, ezzel pedig a női csapat győzelmet is bebiztosították. A leghosszabb távon Dani Áron és Csontos Imre bizonyítottak, előbbi szerezte meg a győzelmet, míg Imre pár másodperc hátránnyal a második helyen ért célba. Piukovics Norberttel kiegészülve a felnőtt férfi csapatunk is elhozta az első helyet. Gratulálunk minden kedves BEAC-os versenyzőnknek és edzőiknek: Anikó néninek, Zsuzsa néninek, Ica néninek, Imre bácsinak, Csontos Iminek, és Piukovics Norbinak!

Értékes futások a berlini és bécsi félmaratonin!

2019.04.08.

Vasárnap Csere Gáspár megpróbálta megdönteni az egyéni csúcsát a Berlin félmaratonon, ám az erős kezdés után visszaesésről számolt be. A verseny végén azonban új erőre talált, így 1:08:34 es idővel zárta a megmérettetést. Koch Ágoston szombaton a Bécs félmaratonon rótta a kilométereket. Új egyéni csúcsot futott, másfél perccel (!) javította meg eddigi legjobbját! A 23. helyen ért célba 1:14:44 es idejével. Gratulálunk versenyzőinknek és edzőjüknek, Szabó Imrének!

Kitűnő BEAC-os eredmények a Közép-Magyarországi régió Mezei futóversenyéről!

2019.04.05.

Március utolsó napján, vasárnap, gyönyörű, tavaszi időben került megrendezésre a Közép-Magyarországi régió Mezei futóversenye a Szilas patak környékén. U11-es korcsoportban 1000 méter, U13-ban 1500 méter volt a teljesítendő táv. Szép számmal és jó eredményekkel vettek rajta részt kis atlétáink is. Piukovics Norbi edző elmondása alapján nagyon melegben kellett helytállniuk a gyerekeknek, és sok pici is volt a csapatban, akik fiatalabbak voltak a korosztály többi tagjánál. Jó hangulatban telt a verseny, ahol lelkesen drukkoltak egymásnak a BEAC-osok. Az U11 lány csapatversenyben, a BEAC csapata a 6. helyezést érte el. Csapattagok: Montvai Léna Róza, Nagy Júlia Luca, Török Tímea, Kovács Blanka, Nagy Borbála, Török Dorina. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál nem talált legyőzőre Szabó Csanád, míg csapattársa, Farkas Bálint a 20. helyen ért célba. Az U13-as korosztály leány csapatversenyében ugyancsak a egy 6. helyezést csípett el a Séd Lucával, Huszár Enikővel, Wunderlich Moirával, és Jónás Virággal fémjelzett csapatunk. A fiúk versenyében Illés László, Illés Máté, Kovács Bence, és Medei Milán kvartett a 7. helyen ért célba. Gratulálunk minden kedves versenyzőnknek és edzőiknek Szabó Anikónak, Andréka Zsuzsának és Piukovics Norbinak!

Elhunyt Dr. Füredi Sándor, a BEAC egykori hármasugrója

2019.04.04.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Füredi Sándor ügyvéd a BEAC Atlétikai Szakosztályának egykori hármasugrója elhunyt. Temetése 2019. április 4.-én 13.00 órakor lesz az Óbudai Temetőben. Emlékét örökké őrizzük, soha nem felejtjük.

Nem sokkal maradt le Boross Gábor a Fedettpályás Szenior Világbajnokságról 1500 méteres döntőjéről!

2019.04.01.

Boross Gábor a Lengyelországban lévő, Torun városában megrendezett VIII. Fedettpályás Szenior Világbajnokságon 1500 méteren az ötödik helyen zárt futamában. A 4:14.36-os idejével, mindösszesen egy pici másodpercnyire maradt el a döntőt érő időeredménytől. Nagyon büszkék vagyunk rá és Gratulálunk Gábornak, és edzőjének Szabó Imrének. Gábor 800 méteren is rajthoz állt a 40 év fölöttiek szenior kategóriájában a hétvégén, de ott egy jó futást követően sajnos kizárták, mivel rálépett a vonalra.

BEAC-os ezüstérem a Dudincén megrendezett, Magyarország 50 km-es Gyalogló Bajnokságán!

2019.03.26.

Dr. Bíróné Molnár Valéria ezüstérmes lett a Dudincén megrendezett, Magyarország 50 km-es Gyalogló Bajnokságán! 5:01:16-os remek idejével, bő egy percre megközelítette a távon a korábbi országos csúcsot is! Nemrég még a Symaban gyalogolt fel a dobogóra egy rövidebb távú versenyen, Vali most ezen a rendkívül hosszú megmérettetésen is bizonyított!

A hétvégén Biácsi Milán is remekelt. A fedettpályás OB-n szerzett érmei után most már a szabadban száguldott. A Kecskeméten megrendezett 111. Mezei futó OB-n korosztályában az értékes 8. helyet érte el. Szép eredmény ez a 69 fős serdülő fiúk népes táborában! Csak így tovább! Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek Szabó Imrének!

Csere Gáspár egy 4. hellyel, Izraelben kezdte meg az idei versenyszezonját!

2019.03.15.

Olimpikonunk idén sajnos 3 másodperccel lecsúszott a dobogóról a 10 kilométeres versenyben, de így is egy elég kemény és hasznos futással lett gazdagabb. 2 etióp futó nyert, nem sokkal utánuk pedig egy német versenyzővel vívott fej-fej melletti csatát, a legvégén azonban egy picivel alulmaradt, így a negyedik helyezés kissé keserű érzésével kezdte meg a szezont Izraelben.

Kiváló gyaloglónk újra a dobogó legfelső fokán!

2019.03.11.

Dr. Bíróné Molnár Valéria ismét dobogón állhatott , méghozzá annak a legfelső fokán! A hétvégén megrendezett szenior fedettpályás országos bajnokságon sikerült Valinak magabiztosan győznie. A versenyen egyébként az előzetesen megbeszéltek szerint, Bodorkós Horváth Katának nyulazott Valéria, ezzel segítve Katát az új egyéni csúcsához. Minden szempontból nagy győzelmet aratott Vali! Gratulálunk!

Boross Gábor a szenior fedettpályás OB-n diadalmaskodott!

2019.03.10.

Boross Gábornak 800 méteren a 40 év felettiek korcsoportjában rangidősként sikerült győznie. A taktikai versenyen pont annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt az első helyhez. Heteken belül Gábor nemzetközi porondon is megméretteti magát! Gratulálunk és szorítunk a továbbiakhoz!

A Naplás tónál futottak atlétáink!

2019.03.04.

A hétvégén rendezték a már hagyományossá váló IX. Everling tavaszváró terepfutóversenyt, a festői szépségű Naplás tónál. Az egy kilométeres versenytávon a BEAC-os színeket eredményesen képviselte Nagy Borbála, aki a dobogó második fokára állhatott fel, és Kovács Blanka, aki az értékes negyedik pozicíót szerezte meg. Nagy Júlia Luca 14. helye és Kovács Bence 12. helye is megsüvegelendő. A két kilométeres távon indult BEAC-os atlétáink szép eredményeket értek el. Heffner Hédi az első, míg Kovács Bendegúz a 12. helyen ért célba. A fő verseny egy igen különleges megmérettetés volt. Itt ötször kellett teljesíteni 2 kilométert, köztük megadott pihenőkkel. Ez egy ritka és egyedi verseny, de annál jobb lehetőség egy erős edzésre, illetve izgalmas futásra. A hölgyek felnőtt mezőnyében Jánosi Lilla bronzérmet szerzett , míg dr. Weigl Vivien az ötödik helyen ért célba. A felnőtt férfiak kategóriájában Gyenes Donát hozta el a bronzérmet. Pop Leonardo 6. míg Piukovics Norbert a 8. helyen zárt. A szeniorok versenyén pedig Nagy Róbert ért el kiváló eredményt, aki a 6. helyen végzett. Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek Andréka Zsuzsának, Szabó Imrének és Piukovics Norbinak!

Szép BEAC-os eredmények születtek Magyarország Fedettpályás Ifjúsági és Junior Bajnokságán Budapesten!

2019.02.25.

A hétvégén rendezték Magyarország Fedettpályás Ifjúsági és Junior Bajnokságát Budapesten. A neves eseményen szép BEAC-os eredmények születtek. Heffner Hédi mindkét nap felállhatott a dobogóra a junioroknál. Szombaton 1500 méteren szerzett bronz érmet 4:42.93-es egyéni csúcsával. Vasárnap pedig 800 méteren 2:17.26-os idejével ért fel magabiztosan a dobogóra. Két bronzérmével Hédi volt a legeredményesebb BEAC-os atléta a hétvégén! Az ifi lányoknál is született egy BEAC-os bronzérem, amit Hornyik Anna szolgáltatott, 59.12-es hatalmas egyéni csúcsával. A leány súlylökés döntőjében Berregi Bernadett ismét hatalmasat lökött. 13.49 méteres új egyéni csúcsa az értékes 4. helyre repítette fiatal tehetséges versenyzőnket. Csörgits Máté a junior férfiak mezőnyében egyéni legjobbját futotta. 9:59.59-es idejével pedig a 8. helyet csípte meg 3000 méteres síkfutásban. Vári Dia az ifi lányok 400 méteres versenyén, követvén Hornyik Anna jó futását, is egyéni legjobbját nyújtotta, amivel a 10. helyet szerezte meg. Eredménye 64.66 volt. Lackó Márk az ifjúsági fiúk súlylökésén 12. helyen végzett 13.00 méteres lökésével. Gellért Dániel a 3000 méteren az ifik között 10:53.47-es idejével a 12. helyen végzett. Hisstek Barnabás 400 méteren az ifjúsági versenyzők között a 23. helyen, míg ugyanezen korosztályban 200 méteren a 46. pozícióban ért célba. Gratulálunk minden BEAC-os atlétának és edzőiknek a szép eredményekhez!

A hétvégén zajlott Magyarország 2019. évi fedettpályás bajnoksága. A sérülések ellenére, szépen helytálltak versenyzőink!

2019.02.18.

A női 3000 méter gyaloglás döntőjében, Biróné dr Molnár Valéria bronzérmes lett! Vali állt már dobogón egyéniben, a maraton OB-n is, amikor is ezüstérmet szerzett, ünnepelhetett magyar bajnoki címet csapatban a 10 km-es utcai OB-n, most pedig gyaloglásban is letette a névjegyét. Ideje 14:22.51 lett, ami ráadásul új egyéni csúcs számára. A női 4x400 méteres váltónk, egy hajszálnyira lemaradva a dobogóról, a 4. helyen végzett. A váltó tagjai Hornyik Anna, Széll Gyöngyi, Jánosi Lilla Zsuzsanna és Perjés Fanni voltak. Idejük 4:01.79 lett. Női 400 méteren Széll Gyöngyi a futamát megnyerve 58.56-os idejével a hetedik helyen végzett, majd szintén megnyerte a futamát 200 méteren, ahol eredménye a 12. helyre volt elég. 800 méteren Perjés Fanni az 5. helyen végzett 2:15.65-ös eredményével, míg Heffner Hédi a 11. helyet csípte el 2:19.72-vel. Jánosi Lilla a futamát megnyerve a 12. helyen ért célba 2:20.26-tal. A következő hétvégén Magyarország Fedettpályás Ifjúsági és Junior Bajnokságát rendezik a BOK csarnokban. Természetesen az eseményről nem hiányozhatnak a BEAC-os atléták sem!

Dobó atléta sikerek a MASZ versenyén!

2019.02.13.

A fedettpályás országos bajnokság előtti utolsó hétvégén a dobó atlétáink értek el szép sikereket, a MASZ által Budapesten rendezett nyílt versenyen. A leány súlylökésben (3kg) Berregi Bernadett új egyéni csúcsával bronzérmet szerzett. Eredménye 12.76 m. A fiú súlylökők között (5kg) pedig Laczkó Márk állhatott a dobogóra 13.09 méteres teljesítményével, ő is egyéni legjobbját lökte. Ugyanezen a versenyen Balogh Ervin Ákos szintén egyéni csúccsal (11.05 m) a 6. helyen végzett. Gratulálunk versenyzőinknek, és edzőjüknek Gerendási Istvánnak! A dobó atlétáink mellett, a futóink közül is sikerült egyéni csúcsot teljesíteni: Jánosi Lilla tette meg mindezt, aki 800 méteren, 2:19-et futott.

Bécsben és Budapesten is futottak atlétáink a hétvégén!

2019.02.05.

Hétvégén rendezték Magyarország Fedettpályás Serdülő Bajnokságát a BOK csarnokban, Budapesten. A BEAC-os színeket Biácsi Milán remekül képviselte, aki új egyéni csúcsával 4:27.38 ezüstérmet szerzett az 1500 méteres távon szombaton. Másnap pedig 3000 méteren állt rajthoz, ahol szintén egyéni legjobbját beállítva 9:42.07-el ismét felállhatott a dobogóra, ahol egy bronzéremmel gazdagodott. Szintén ezen a távon versenyzett Hansághy Gergely is, aki a 9. helyet csípte el. Maradván ennél a korosztálynál, 2:25.90-es egyéni legjobbjával Haralyi Zsófia az értékes 6. helyet szerezte meg 800 méteren a 33 indulóból.

Ezen a hétvégén a MASZ nyílt versenyt is rendezett, ahol sok BEAC-os atléta képviseltette klubunkat. Széll Gyöngyi 200 méteren idei legjobbjával az értékes 6. helyet szerezte meg 25.83-as idejével. Gyöngyi a 400 méteres távon 57.91-es időeredményével az 5. helyen zárt. A még mindig nagyon fiatal, tehetséges Hornyik Anna új egyéni csúcsot futott szintén 400 méteren. Ideje 60.47 lett. 800 méteren Matos Dávid képviselte a férfi BEAC-osokat, míg a nőknél Ohn Kinga, Perjés Fanni és Jánosi Lilla. Lilla új fedettpályás egyéni csúcsot állított be 2:21.48-as idejével. Lilla előző nap 1500 méteren 6. lett.

Eközben Bécsben is rendeztek versenyt. Ahogy egy héttel ezelőtt Heffner Hédi futott fedettpályás egyéni csúcsot, most Pop Leo is egyéni legjobb eredményét produkálta 800 méteren 2:05-ös idejével. Kevesebb mint két hét van már csak a fedettpályás országos bajnokságig, természetesen továbbra is zajlik a rangos eseményre való felkészülés! Bízunk benne, hogy szép eredményeket érnek majd el az E-betűsök.

Dr. Weigl Vivien hosszútávfutónk a 4. helyen ért célba a Zúzmara félmaratonon!

2019.01.24.

Január elején, az év első futófesztiváján a felkészülés részeként indult el hosszútávfutónk a Zúzmara félmaratonon, ahol a női mezőnyben az értékes 4. helyezést szerezte meg. Időeredménye: 1:30:50. Eredményéhez szívből gratulálunk és további jó felkészülést kívánunk az idei év megmérettetéseire.